به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ امیر ثقلینی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد اظهار کرد: طی شش ماه نخست سال جاری ۵۴ فقره پرونده چرای دام غیرمجاز در شهرستان تشکیل شده است.
وی ادامه داد: در این مدت سه هزار و ۱۵۲ راس دام غیرمجاز توسط افرادی که فاقد پروانه چرای دام بودند شناسایی و برای آنها پرونده تشکیل شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد خاطرنشان کرد: مراتع بستر مناسب برای تولید دامداری محسوب میشوند و عامل بسیار مهم در راستای حفاظت از خاک و جلوگیری از تخریب سرزمین است.
ثقلینی یادآور شد: چرای بیرویه دام مهمترین عامل فرسایش خاک محسوب میشود و ضمن از دست رفتن فرصت رویش گیاهان مرتعی موجب سفت شدن خاک و باعث ایجاد رواناب و سیل در منطقه خواهد شد.
وی بیان کرد: چرای دام بر خاک مرتع تأثیر مستقیم دارد، بهویژه در اوایل بهار و یا مواقع دیگری که خاک مرتع مرطوب است و باعث سفتی آن میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد اظهار کرد: برای استفاده مداوم و اقتصادی از مرتع باید در انتخاب تعداد دام دقت کافی به عمل آید تا متناسب با ظرفیت مرتع بوده و اگر تعداد دام بیش از ظرفیت مرتع باشد گیاهان خوش خوراک از بین رفته و تولیدات دامی کاهش خواهد یافت و مرتع ارزش خود را از دست خواهد داد.
انتهای پیام/م