به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛دکتر محمدرضا پورمحمدی رییس دانشگاه تبریز با اعلام این خبر گفت: در این رتبه بندی ۱۱ دانشگاه کشور در زمره ۱۰۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند که در این میان دانشگاه تبریز بعد از دانشگاه های تهران و تربیت مدرس جایگاه سوم دانشگاه های جامع کشور را به خود اختصاص داد.
وی با بیان اینکه اینکه با احتساب همه دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعم از صنعتی و جامع؛ دانشگاه تبریز رتبه هفتم کشور را بعد از دانشگاه های صنعتی شریف، تهران، صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران و تربیت مدرس کسب کرده است، تصریح کرد: در آسیا و جهان نیز دانشگاه تبریز در این رتبه بندی به ترتیب رتبه های ۱۶۷ و ۷۷۷ را از آن خود کرد.
وی افزود : این رتبه بندی به صورت موضوعی نیز به جایگاه دانشگاهها پرداخته که دانشگاه تبریز رتبه ۱۵۲ دنیا را در بخش مهندسی و ۳۷۵ دنیا را در شیمی از آن خود کرده است که جایگاه مناسبی است و برنامه ریزی شده است تا در حوزه های دیگر نیز خود را به این سطح برسانند.
رییس دانشگاه تبریز اضافه کرد: برای تعیین ۱۰۰۰ دانشگاه برتر دنیا در این رتبه بندی از معیارهای چون اشتهار جهانی تحقیقات، اشتهار منطقه ای تحقیقات، تعداد مقالات در مجلات، تعداد مقالات در کنفرانس ها، تعداد کتب چاپ شده، تاثیر گذاری استنادات (Citation Impact)، تعداد کل استنادات، تعداد مقالات ۱۰درصد برتر، درصد مقالات ۱۰ درصد برتر از کل مقالات، میزان همکاری های بین المللی، تعداد مقالات داغ یک درصد برتر و درصد مقالات یک درصد برتر استفاده شده است.
یو.اس.نیوز یکی از نظام های رتبه بندی معتبر در سطح دنیاست و از سال ۱۹۸۳ دانشکده های آمریکا را مورد رتبه بندی قرار داده و از سال ۲۰۱۵ میلادی نیز اقدام به رتبه بندی دانشگاهها در سطح جهانی کرده است.
انتهای پیام/خ