مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه سال گذشته 920 هزار تن تخم مرغ در کشور تولید شد، گفت: حدود 9 درصد این میزان در استان آذربایجان شرقی تولید شده است.

تولید 9 درصد تخم مرغ کشور در آذربایجان شرقیبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛جاوید بهروزین مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی ،در حاشیه همایش روز جهانی تخم‌مرغ در مجتمع آموزشی استثنایی مردانی آذر تبریز با بیان اینکه در استان آذربایجان شرقی تعداد 180 واحد پرورش مرغ تخمگذار دارای پروانه بهره برداری است.

وی به ظرفیت 7 میلیون و 748 هزار و 414 قطعه تخم مرغ در سال فعالند، اشاره کردوگفت: عمده تولیدات این واحدها در استان مصرف و بخشی از آن نیز به سایر استان ها و برخی کشورهای همسایه صادر می شود.


وی با بیان اینکه  آذربایجانی ها سالانه 11 کیلو تخم‌مرغ مصرف می کنند، خاطرنشان کرد: متوسط سرانه مصرف در کشورهای توسعه یافته نزدیک به 20 کیلوگرم است.


بهروزین افزایش سرانه مصرف تخم مرغ را یکی از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد.


وی افزایش سرانه مصرف تخم مرغ، بهینه سازی، تجهیز و نوسازی واحدهای تولیدی را از سیاست های معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی عنوان کرد و گفت: درصدد افزایش بهره وری و ارتقای کیفی تخم مرغ تولیدی و افزایش صادرات هستیم.


یک عدد تخم مرغ متوسط دارای 155کیلو کالری انرژی بوده و سرشار از پروتئین است.


ارزش بیولوژیکی تخم مرغ نسبت به سایر منابع پروتئینی مانند لبنیات، گوشت ها و حبوبات غنی تر است و دارای تمامی اسید آمینه های ضروری برای سلامتی است.


12.5 درصد وزن تخم مرغ را پروتئین تشکیل می دهد که هم در زرده و هم در سفیده وجود دارد.


بیشتر ویتامین های مورد نیاز بدن در تخم مرغ وجود دارد. تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه (آ، ای ، بی) بوده و تمامی املاح تامین سلامتی فرد مانند ید، فسفر روی، سلنیوم، آهن و کلسیم را داراست.


کاهش وزن، کلسترول خوب، پروتئین با کیفیت بالا، سلامت چشم و غیره برخی از مزایای شگفت انگیز مصرف تخم مرغ است. 

انتهای پیام/خ

آذربایجان شرقی، با تولید سالانه 86 هزار تن تخم مرغ، رتبه سوم کشور را داراست

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.