به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ حسین همدانی در سال ۱۳۲۹ از پدر و مادری همدانی الاصل در شهر آبادان زاده شد، پدر او از کارکنان پالایشگاه آبادان بود که در زمان کودکی حسین درگذشت، بدینترتیب حسین در ۳ سالگی به اتفاق خانواده به همدان آمد و دوران کودکی و تحصیل خود را در این شهر سپری کرد.
شرکت در هیئتهای مذهبی او را با خط فکر گروههای انقلابی آشنا کرد و مسیر زندگیاش را تغییر داد و با اوج گرفتن انقلاب به صف انقلابیون پیوست.
سردار همدانی، در جوانی با تفکرات حضرت امام (ره) آشنا شده و از محضر درس مکارم اخلاق و احکام شهید محراب آیتالله مدنی که در همدان تبعید بودند، استفاده کرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی تأسیس سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی، استان همدان را آغاز و با کمک همرزمان و پاسداران آن خطه، به پاکسازی عناصر طاغوت و عوامل فساد و نفاق برآمده و از آنجایی که چندین بار به دست ساواک دستگیر شده و مورد تعقیب بود، عوامل طاغوت را به خوبی میشناخت.
با آغاز جنگ ایران و عراق، راهی کردستان شد،فرماندهی عملیاتهای مطلعالفجر و فرماندهی جبهه میانی سرپل ذهاب که در راستای مبارزه با دشمن بعثی بود را به خوبی تجربه کرد.
وی پس از مدتی کوتاه به همراه حاج احمد متوسلیان و شهید همت و شهید شهبازی در تشکیل و سازماندهی لشکر 27 محمد رسول الله (ص) نقش بسزایی داشت. عملیات فتحالمبین و بیتالمقدس آن هم با مسئولیت فرماندهی محورهای عملیاتی، تجربهای نو در قالب هدایت تیپ و لشکر بوده که از فاتحان خرمشهر، سهمی را از آن خود کرد و سپس از تشکیل یگانهای رزم سپاه به عنوان بانی و نخستین فرمانده لشکر 32 انصارالحسین (ع) استان همدان، وارد میدان نبرد علیه دشمن شد.
سردار همدانی هدایت و فرماندهی لشکر 16 قدس گیلان و عملیاتهای مهم و حیاتی همچون کربلای 4 و کربلای 5 را برعهده داشت و تا آخرین عملیات موفق سپاه اسلام با منافقین کوردل که با نام مرصاد به نتیجه رساند.
معاون هماهنگکننده نیروی زمینی و جانشینی نیروی مقاومت بسیج در دو دوره و فرماندهی لشکر 27 محمد رسولالله و به همراه آن، جانشینی قرارگاه ثارالله، از دیگر مسئولیتهای ایشان بود و معاون مرکز راهبردی سپاه و مشاور عالی فرمانده کل سپاه و جانشینی سازمان بسیج مستضعفان از او فرماندهای کهنهکار با کولهباری تجربه و شناخت ساخته که سبب شده است تا حساسترین و مهمترین سپاه کشور که دارای ویژگیهای خاص است، بر عهده ایشان گذاشته شود.
مسئولیتهای سردار سرتیپ حسین همدانی در هشت سال دفاع مقدس:
1 ـ فرمانده لشکر 32 انصارالحسین استان همدان
2 ـ فرمانده لشکر 16 قدس استان گیلان
3 ـ معاونت عملیات قرارگاه قدس
مسئولیتهای پس از دفاع مقدس:
1 ـ فرمانده قرارگاه نجف اشرف و فرمانده لشکر 4 بعثت
2 ـ رئیس ستاد نیروی زمینی سپاه پاسداران
3 ـ جانشینی فرمانده نیروی مقاومت بسیج سپاه (دو دوره)
4 ـ مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
5 ـ جانشین سازمان بسیج مستضعفان
6-فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران
گفتنی است، سردار سرتیپ همدانی، مفتخر به دریافت دو نشان فتح از دست مقام معظم رهبری و فرمانده کل قواست که به خاطر هدایت و فرماندهی موفق لشکرهای تحت امر در دوران دفاع مقدس بوده است.
نقش شهید همدانی در خلق حماسه 9 دی
سردار شهید حسین همدانی در ایام فتنه پس از انتخابات ریاست جمهوری در سال 88، فرماندهی سپاه تهران را برعهده داشت؛ سپاهی که در کنترل آشوبها و اغتشاشات آن سال نقشی مهم ایفا کرد.
جواد قربانی فرمانده گردان امام علی علیه السلام درباره زحماتی که سردار همدانی در مهار فتنه 88 کشید اظهار داشت: زحمات وسیعی که ایشان متحمل شدند به خلق حماسه 9 دی کمک کرد. فرض کنید که اگر او معتقد بود که با مردم کف خیابان خشن برخورد کند قطعا 9 دی اتفاق نمیافتاد.
آن ریزشی که از طرف مقابل انجام شد به دلیل بصیرت بالایی بود که سردار همدانی به کار گرفت او با عملکرد خوب خود سبب ریزش شدید جبهه مخالف شد و در راه جذب نیروهای خودی شناخت پایگاهها، بصیرتافزایی مردم چاپ مقالات و نشریههای جدید تلاش بسیاری کرد.
حضور حبیب حرم در بین نیروهای سوریه
سردار سرتیپ پاسدار حسین همدانی در طول سالهای گذشته نقش تعیین کنندهای در حفظ و حراست حرم حضرت زینب (س) و کمک و تقویت جبهه مقاومت اسلامی در جنگ تروریستی سوریه داشت.
سردار به نقل از رسانه های خارجی
روزنامه Wall Street Journal درباره سردار همدانی نوشت: ژنرال همدانی یکی از فرماندهان نخبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده و او به عنوان افسر سپاه پاسداران اعلام خدمت داشته است. همدانی یک متخصص در نحوه رزم عملیات نیروهای منظم با شبه نظامیان است.
سایت Wnd درباره سردار حسین همدانی عنوان داشت: ژنرال حسین همدانی یکی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. این سایت به نقل از سردار همدانی نوشت : "در طول این نزاع (جنگ تروریستهای تکفیری با ملت مظلوم سوریه) تجربیات آموزشی به ملت سوریه بدون هیچ انتظاری منتقل شد".
شهادت ابو وهب در سوریه
شهید همدانی ساعت 3:30 با همکارانش در راه بازدید و شناسایی از منطقه به کمین بر میخورند، دشمن در آنجا ماشین را منحرف کرده و به رگبار میبندند و راننده از ناحیه کمر و سردار از ناحیه چشم و سر آسیب جدی دیده و به بیمارستان فرستاده میشود که تلاشها برای بهبود وی موثر واقع نشد و این فرمانده مدافع حرم ساعت 8 شب به شهادت میرسد.
آری ترس و وحشت از سردار همدانی در دل تروریستهای تکفیری داعش، دلهره شدیدی ایجاد کرده بود، وی همچون مولایش امام حسین (ع) جانانه در جبهههای مقاومت ایفای نقش کرد و به درجه رفیع شهادت نائل شد.
شهید سرلشکر پاسدار حسین همدانی در شانزدهم مهرماه ۱۳۹۴ در حین ماموریت مستشاری در حلب سوریه به شهادت رسید.
بنا بر وصیت او پیکر مطهرش در همدان دفن شد.
خاطرات وی در قالب 2 کتاب «مهتاب خیّن» و «تکلیف است برادر» منتشر شده است.
انتهای پیام/ص.ف