مدیرکل راه‌آهن خراسان رضوی گفت:در شش‌ماهه نخست امسال ۷۸۰ هزار تن حمل‌ونقل ریلی از مرز سرخس داشتیم که ۵۱۰ هزار تن آن کالا‌های ترانزیتی بوده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ محمدهادی ضیایی مهر شب گذشته در اولین «همایش توسعه حمل‌ونقل ریلی، با تأکید بر اینکه ۹۰ درصد ترانزیت ریلی کشور از مرز سرخس انجام می‌شود، افزود: یکی از قابلیت‌های منطقه سرخس علاوه بر ذخایر گازی و پتانسیل‌های اقتصادی دیگر، زمینه حمل‌ونقل در ابعاد مختلف است.

وی صرفه‌جویی در سوخت، ایمنی بالاتر و آلودگی زیست محیطی کمتر را از مزیت‌های حمل‌ونقل ریلی دانست و افزود: هر قطار باری در سرخس معادل ۲۰۰ کامیون ۲۰ تنی بار جابجا می‌کند.

مدیرکل راه‌آهن خراسان رضوی با اشاره به برنامه ششم توسعه تصریح کرد: طبق ماده ۵۷ برنامه ششم توسعه، راه‌آهن جمهوری اسلامی مکلف شده که سهمش را از حمل‌ونقل از کمتر از ۱۰ درصد به ۳۰ درصد برساند؛ همچنین جابجایی مسافر نیز از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد می‌رسد.

ضیایی مهر با تأکید بر اینکه یک درصد حاصل درآمد فروش نفت و گاز به توسعه حمل‌ونقل ریلی اختصاص دارد،گفت: حمل‌ونقل ریلی از مالیات بر ارزش افزوده هم معاف شده است.

وی بابیان اینکه راه‌آهن جمهوری اسلامی نوسانات نرخ ارز بالای ۱۰ درصد را برای بخش خصوصی تضمین می‌کند، اظهار کرد: همچنین ۷،۵ میلیارد دلار منابع مالی برای صرفه‌جویی در مصرف سوخت برای کمک به بخش خصوصی هزینه می‌شود.

مدیرکل راه‌آهن خراسان رضوی یکی از مزیت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی و هوایی را موضوع ترانزیت دانست و تصریح کرد: نقش شهرستان سرخس به‌عنوان حلقه اتصال آسیای میانه به کشور‌های اروپایی در این خصوص تأثیرگذار است.

ضیایی مهر بابیان اینکه سالیانه ۹۰ درصد ترانزیت ریلی کشور از مرز سرخس صورت می‌گیرد، اظهار داشت: این میزان ترانزیت که به‌صورت واردات و صادرات است، زمینه اشتغال ۵۶۰ نفر را در راه‌آهن بین‌المللی سرخس فراهم کرده و ۱۰ درصد اشتغال این شهرستان را حوزه حمل‌ونقل ریلی شکل داده است.

وی خاطرنشان کرد: ۹۲ درصد نیرو‌های راه‌آهن بین‌المللی سرخس بومی و مابقی از نیرو‌های متخصص قدیمی و باتجربه غیربومی هستند.

مدیرکل راه‌آهن خراسان رضوی با تأکید بر اینکه برای توسعه حمل‌ونقل ریلی سرخس اقدامات خوبی صورت گرفته است، افزود: برای توسعه و افزایش راه‌آهن سرخس، ظرفیت خطوط را از ۲۵ کیلومتر و ۷۵ کیلومتر رساندیم.

ضیایی مهر گفت: در شش‌ماهه نخست امسال ۷۸۰ هزار تن حمل‌ونقل ریلی از مرز سرخس داشتیم که ۵۱۰ هزار تن آن کالا‌های ترانزیتی بوده است که عمدتاً از کشور‌های آسیای میانه به مسیر‌های ریلی کشورمان به‌ویژه بندرعباس ترانزیت شده است و نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۷۰ درصدی را داشتیم.


وی با تأکید بر اینک حمل‌ونقل بین‌المللی مستلزم یک هماهنگی جامع بین بخشی است، خاطرنشان کرد: با رایزنی‌های صورت گرفته به‌زودی شاهد سیر واگن‌های ایرانی در کشور ترکمنستان و کشور‌های آسیای میانه خواهیم بود.

 
انتهای پیام//ف.ج
 

برگزاری اولینهمایش توسعه حمل‌ونقل ریلی در سرخس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.