به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد ظریف - وزیر امور خارجه کشورمان - در گفتگو با نشریه آمریکایی نیوزویک گفت جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی درباره حفظ توان موشکی و دفاعی خود نمیپذیرد.
ظریف در گفتگو با نشریه نیوزویک بر لزوم حفظ توان موشکی و دفاعی ایران تاکید کرد.
اهم صحبتهای وزیر خارجه کشورمان در مصاحبه با نیوزویک به شرح زیر است:
- برجام به وضوح میگوید آمریکا نباید کاری انجام دهد که روابط اقتصادی ایران و سایر کشورها را تضعیف کند اما این کشور دقیقا همین کار را انجام داده است.
- دولت ترامپ فضایی ایجاد کرده است که ایران نتواند از منافع برجام بهرهمند شود.
- تمام جنبههای برجام پیش از امضا بارها و به طور کامل مورد مذاکره قرار گرفته است و دیگر نیازی به مذاکره مجدد نیست.
- همه میدانند که برجام مانند یک جعبه پاندورا است که اگر آن را باز کنیم بستن دوباره آن غیرممکن خواهد بود.
- ایران همواره تحت فشار و تحریم زندگی کرده است اما این فشارها و تحریمها هرگز خللی در اراده آن برای پیگیری منافعش ایجاد نکردهاند.
- ما هرگز به دنبال سلاح هستهای نخواهیم رفت اما در چارچوب قوانین بینالمللی گزینههایی داریم که درصورت خروج از برجام (در پاسخ به عهدشکنی آمریکا) آنها را پیگیری خواهیم کرد.
- ما با هیچ چیزی که توانمندی دفاعی ما را محدود کند موافقت نخواهیم کرد. ایران به دنبال ساخت موشکهایی نیست که بتوانند سلاح هستهای حمل کنند و به همین دلیل به دنبال افزایش دقت موشکهای خود است چراکه اگر هدف، حمل کلاهک هستهای بود، برد موشک مهم بود اما دقت آن اهمیتی نداشت.
- ما انتظار داریم همانطورکه ما در امور داخلی آمریکا دخالت نمیکنیم آمریکا هم در امور داخلی ما دخالت نکند.
- من میدانم که ترامپ کتاب "هنر معامله" را نوشته است اما مذاکره و معاملهگری در حوزه املاک و مستغلات با مذاکره برای عقد قراردادهای بینالمللی متفاوت است.
- ما برای حمایت از یک شخص یا فرقه خاص، به کمک سوریه نرفتیم. ما برای این به سوریه کمک کردیم که به دست داعش نیفتد. درمورد عراق و اقلیم کردستان هم دلیلمان همین بود.
- ایران برعکس بسیاری از کشورها همیشه در سمت درست قضایا قرار داشته و به دلیل همین موضعگیری درست، نفوذ آن در منطقه افزایش یافته است.
- تنها خواسته ما در سوریه نابودی داعش است و پس از آن، سرنوشت این کشور به هیچکس جز مردم این کشور مربوط نمیشود.
- ایران بدون دعوت به جایی نمیرود و اگر امروز در سوریه و عراق حضور دارد، به درخواست خود این کشورهاست.
- ما با ژاپن و کره جنوبی روابط بسیار گستردهتری نسبت به کره شمالی داریم اما دلیل حمایت ما از کره شمالی این است که این کشور در طول ۸ سال جنگ تحمیلی ما با عراق با تسلیحات دفاعی خود به کمک ما آمد. ما حافظه کوتاهی نداریم.
انتهای پیام/