به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ارتش و انصار الله یمن در جنگ با رژیم سعودی و همپیمانانش از موشک های مختلفی برای هدف قرار دادن مواضع آن ها استفاده کرده است.
سردار رسول سنایی راد معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در این زمینه می گوید: باوجود خیانت ها در یمن، این توان به خوبی توسط انصارالله و مردم استفاده می شود .
وی افزود: آنها توانستند برخی خلاءها را هم جبران کنند و با تاخت های موشکی در شرایط حساس علیه متجاوزان، ضربات مهلکی را به آنها وارد کنند. اراده مردم یمن و نیروهای مقاومت و امکان استفاده آنها از توانمندی های دفاعی از جمله توان موشکی ابزاری تعیین کننده در نبرد با ائتلاف متجاوز سعودی است.
در طول دو سال اخیر ارتش و انصار الله یمن موشک هایی همچون «نجم الثاقب 1 و 2» ، «قاهر 1 و 2» ، «اورگان»، «اسکاد»، «زلزال» ، «توچکا»، «برکان» و غیره را علیه رژیم سعودی به کار برده است.
موشک «نجم الثاقب»
موشک های نجم الثاقب در دو مدل «نجم الثاقب 1» و «نجم الثاقب 2» تولید شده است. موشک «نجم الثاقب - 1»، چهل و پنج کیلومتر برد دارد که در سر آن مواد منفجرهای به وزن پنجاه کیلوگرم کار گذاشته شده است و توانایی ضربه زدن به استحکامات دشمن را دارد. موشک «نجم الثاقب 2» هفتاد و پنج کیلومتر برد دارد و در سر آن نیز مواد منفجره ای به وزن هفتاد و پنج کیلوگرم قرار داده شده است. تصاویری از نحوه پرتاب این موشک ها به مواضع و پایگاه های عربستان سعودی در مناطق مرزی و در عمق منطقه «نجران» و «جیزان» در دو سال اخیر وجود دارد.
شبکه المسیره در سال 2015 میلادی گزارش داد: مهمترین مواضعی که در جبهه جیزان (در حمله اول با موشک های نجم الثاقب) هدف قرار گرفته شد، «منطقه العمود»، «ام بی سی»، «کوه های الدود»، «کوه های الدخان»، «الرمیح»، «برج و مرکز الردیف»، پایگاه نظامی «قوزع» و «العین الحاره» است که پایگاهی عظیم و با اهمیت در جیزان به شمار میآید.
موشک «قاهر 1 و 2»
موشک قاهر1 از نوع زمین به زمین از موشک سام2 روسیه کپی شده که در داخل یمن توسعه یافته است. این موشک با حدود 250 کیلومتر برد در مرحله نخست، از سوخت جامد و در مرحله دوم نیز از سوخت مایع استفاده میکند و طول آن 11 متر و وزنش 2 تن است. وزن کلاهک این موشک نیز 200 کیلوگرم است. بنابر این گزارش، کلاهک این موشک 200 کیلوگرم وزن دارد و برد آن حدود 300 کیلومتر برآورد شده است.
موشک بالستیک میان برد «قاهره ام2» در مرکز تحقیقات و توسعه وابسته به یگان موشکی ارتش یمن، توسعه یافت. ارتش یمن سه فروند از این موشک را به طور همزمان به سمت پایگاه هوایی ملک خالد عربستان در «خمیس مشیط» واقع در منطقه عسیر شلیک کرد. برد موشک مذکور 400 کیلومتر و وزن کلاهک جنگی آن 350 کیلوگرم و وجه تمایز آن با سایر موشک ها، دقت اصابت به اهداف است؛ به طوری که این دقت به 5 تا 10 متر می رسد که با انجام آزمایشات متعدد به این سطح از دقت رسیده است.
موشک «اورگان»
موشک «اورگان» یک موشک روسی است که در سال 1970 از سوی اتحاد جماهیر شوروی سابق وارد خدمت در یگانهای این کشور شده بود که این موشک دارای لانچرهای چندگانه که حاوی 16 لوله است و از نظر شباهت بسیار شبیه موشک زمین به زمین «فراگ 7» است که سرعتی معادل 65 کیلومتر در ساعت را دارد و دارای وزن کلی 280 کیلوگرم و سرجنگی 90 کیلوگرم و برد قریب به 40 کیلومتر است.
فدراسیون روسیه، قزاقستان، بلاروس، سوریه، اوکراین، ترکمنستان، ازبکستان و یمن از جمله کشورهای دارنده این موشک هستند. ارتش و کمیته های مردمی یمن در سال 2015 چهار موشک اورگان به سوی پادگان «سد جیزان» عربستان شلیک کردند که نتایج موفقی داشت.
موشک «اسکاد»
«اسکاد» یک موشک زمین به زمین برد کوتاه بوده که بردی معادل 180 تا 600 کیلومتر دارد. کلاسهای مختلف این موشک با نامهای «اسکادای» ، «اسکاد بی» ،«اسکاد سی» و «اسکاد دی» است.
کلاسهای مختلف این موشک با طولی بین 10 تا 12.5 متر، وزن پرتاب 4.5 تا 6.5 تن، سرجنگی تکی، با توانایی حمل کلاهک متعارف یا نامتعارف، هدایت «اینرسی» (هدایتی که پارامترهای شتاب و سرعت مدنظر قرار میدهد)، سوخت یک مرحلهای و برد 180 تا 550 کیلومتر است که ساخت «فدراسیون روسیه» است.
موشک «اسکاد سی» و «اسکاد دی» بردی بین 450 تا 600 کیلومتر دارد و امروز کشورهایی همچون یمن، کره شمالی ، لیبی، لهستان، مصر و غیره از آن استفاده میکنند.
موشک «توچکا»
«توچکا (ORT-21 Tochka)» با نام ناتو «اسکاراب اس اس 21 (SS-21 Scarab)» یک موشک بالستیک تاکتیکی ساخت «اتحاد جماهیر شوروی سابق» بوده که دارای بیش از 6 متر طول ، بیش از 65 سانتی متر قطر، موتور سوخت جامد، با وزن کلی 1800 تا 2000 کیلوگرم وزن و برد 70 تا 180 کیلومتر است. این موشک انواع سرجنگی ها را میتواند حمل کند و برد آن بین 70 تا 160 کیلومتر و وزن کلی 2 هزار کیلوگرم است. این موشک دارای هدایت اینرسی (Inertial Guidance) و مدت روانه سازی این موشک 20 دقیقه و مدت ترک محل شلیک از سوی موشک کمتر از 2 دقیقه است. موشک «توشکا (ORT-21 Tochka)» به کمک لانچر BAZ-5921 حمل و شلیک میشود.
موشک های «زلزال 3»
این موشک توانایی حمل حجم زیادی از مواد منفجره و کلاهک های جنگی را داراست، همچنین قدرت تخریب زیادی دارد. وزن کلاهک جنگی این سامانه حدود نیم تن مواد منفجره است که تعداد ترکش های آن به 10 هزار رسیده و بُرد آنها به حدود 65 کیلومتر می رسد که میزان تخریب آن بالغ بر 300 متر برآورد شده است.
همه این مشخصات باعث شده است که موشک "زلزال 3 " از اهمیت بسیاری برخوردار شود و بتواند در حمله به تجمع نیروهای دشمن و اتاق عملیات آن ها مورد استفاده قرار گیرد.
موشک «برکان»
«برکان 1» از نوع موشک های بهینهسازی شده «اسکاد» به دست نیروهای یمنی است که طول آن 12.5 متر و قطرش 88 سانتی متر بوده و وزن کلاهک آن نیم تُن است که وزن کلی آن به 8 تن با قدرت تخریبی بالا میرسد. کلاهک جنگی موشک برای تخریب پایگاههای نظامی بزرگ طراحی شده است و بُرد آن به بالای 800 کیلومتر میرسد که در مرکز توسعه و پژوهشهای موشکی وزارت دفاع یمن ساخته شده است. در سپتامبر سال 2016 میلادی این موشک یک پایگاه نظامی رژیم سعودی را در طائف هدف قرار داده است.
موشکهای یمنی برگ برنده ارتش و انصار الله برای مقابله با ائتلاف سعودی است که تاکنون توانسته پایگاه های نظامی مختلفی را در عربستان هدف قرار دهد.
گزارش از محمد زرچینی
انتهای پیام/
مظلوم هستن اما سرعهدشون باخداهستن.این رمزپیروزی مردم یمن خواهدبود ان شاالله