به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛نبود پزشک متخصص در استان لرستان سبب شده تا بیماران ناگزیر به پیمودن کیلومترها راه پرپیچ و پرخطر باشند که قطعاً این خود مشکلاتی را برای بیماران در فصول مختلف به وجود می آورد .
اگر چه بسیاری از مشکلات بهداشتی این استان رفع شده اما یکی از مشکلاتی که هنوز در میان بیماران خودنمایی می کند وجود پزشک متخصص است که به یکی از معضلات جدی شهرستان تبدیل شده است.
بیماران روستایی از یکسو خطرات جادهای و دوری راه را به جان می خرند و از طرف دیگر برای درمان برخی از ناراحتیها با زحمات فراوان و اتلاف وقت، هزینههای مضاعفی را میپردازند و باید در خیابانها سرگردان شوند.
واقعیت این است نهتنها در لرستان بلکه در برخی از شهرستانها هم نبود پزشکان متخصص در برخی از رشتههای پزشکی مشکلات جدی را برای مردم ایجاد کرده است.
قبل از کشف پزشکی مدرن زندگی برای انسانها کوتاه بود و محیط زیست نیز با خطرات نامرئی که در قالب بیماری و شرایط پزشکی رخ میداد انباشته شده بود.
یک پزشک متخصص میتواند در یک شرایط خاص تفاوت بین مرگ و زندگی را در نظر گرفته و آنرا معنی کند و به سرعت روند درمان افرادی که به او مراجعه میکنند را آغاز کند و می داند که لحظهای درنگ در درمان ممکن است به بهای جان بیمار تمام شود.
درکشور ما نیز بسیاری از بیمارستانها و درمانگاهها پزشکان متخصص وجود دارند که به کار درمان بیماران مشغول هستند، اما با وجود تلاش های همه جانبه دلت باز هم در بعضی از استانها مانند لرستان بیماران از کمبود وحتی نبود پزشک متخصص کافی در تخصص های مختلف پزشکی در رنج وعذاب هستند، به طوری که آنها مجبور هستند ازماهها قبل در لیست انتظار پزشک متخصص باشند.
اغلب بیماران در لرستان برای درمان مجبور هستند ساعات طولانی در انتظار نوبت برای ویزیت شدن توسط پزشکان متخصص بماند.
بیماران در پاسخ به سوال خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ که از چه ساعتی در صفهای انتظار منتظرند تا پزشک آنها را ویزیت کنند جوابهای متفاوتی دانند از جمله اینکه از ۷ صبح از ۶ غروب منتظرند و ۱۱ شب نوبتشان شده است و گاها به مراکز درمانی و بیمارستان ها برای ویزیت مراجعه می کنند که بخش نو بت دهی آن مرکز آنان را با این جمله که "نوبت نداریم و ۳ یا ۴ ماه آینده مراجعه کنید"مواجه می کنند.
ساکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: کل متخصصینی که درحال حاضر در لرستان مشغول به خدمت هستند ۱۸۲ متخصص هستند وطی برآوردهایی که صورت گرفته از حوزهها وشهرستانهای مختلف حدود ۲۳۱ متخصص نیاز است که داشته باشیم برهمین اساس حدود ۵۱ متخصص کم داریم.
کمبود پزشک متخصص در لرستان دلیل اصلی بوجود آمدن این مشکلات شده است به طوری که مثلا درخرم آباد که مرکز استان است نیز پزشکان به تعداد کافی وجود ندارند ومعدود پزشک متخصص در تخصص هایی که وجود دارد هم جواگوی نیاز این انبوه بیمار نیست.
بیماران ازنبود پزشکان متخصص در تنگنا هستند به طوری که برای درمان گاها نمی توانند به شهرهای بزرگ از جمله تهران بروند.
این کمبود متخصص و پزشک اثرات بدی ایجاد میکند ومیتواند خستگی بیش از حد پزشکان را به همراه داشته باشه و میزان خطا را بالا خواهد ببرد.
بیمارن بر این عقیده هستند که باتوجه به این تعداد انبوه بیمار پزشکان موجود جوابگو نیستند.
بعضی از منشیهای مطبها نیز در جواب به سوال خبرنگار ما که پزشک متخصصشان روزانه چند بیماررا ویزیت میکنند پاسخهای جالب وحیرت انگیزی میدهند از جمله اینکه تقریبا هر پزشک روزانه مجبوراست با توجه به جمعیت زیاد بیمار بین ۹۰ تا ۱۳۰ بیمار را ویزیت کند.
هرپزشک متخصص باتوجه به ازدیاد بیمار از ۳ تا ۶ ماه آینده نوبتهای کاریش پر است
نبودپزشک متخصص در اکثرشهرستانهای استان موجب شده که بیماران ازشهرهای متخلف به مرکز استان بیایند.
انتظاری که این بیماران از مسئولین دارند این است که در شهرستانهای محل سکونتشان درمانگاها ها نیز از پزشک متخصص برخوردار شود تا مجبور نباشند ساعتها منتظر ویزیت در کیلومترها دورتر از محل سکونشان بمانند.
ساکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: طی رایزنیهایی که با وزارت بهداشت ودرمان داریم دراین خصوص داریم در حال پیگیری هستیم که در تقسیم آبان ماه این تعداد متخصص به استان تخصصیص داده بشودکه نیازهای حوزههایی که ضروری هستند برآورده شود.
نبود برخی تخصصهای پزشکی در شهرستانها، چهبسا بیمارانی که به خاطر نبود اینگونه پزشکان متخصص و تجهیزات پزشکی مرتبط و ضعف در رسیدگی بهموقع و مناسب به مرگی دلخراش تن دادند که بیتردید این امر باعث خواهد شد که افسوسهای بسیاری را در پی داشته باشد.
آری نبود تجهیزات پزشکی و پزشک متخصص در این زمینه دردی است که سالها به دردهای مردم محروم این منطقه افزایش یافته است.
تأمین سلامت، بهداشت و درمان از مهمترین اموری بوده که بر دوش دولت است و در راستای اجرای طرح تحول سلامت و ارتقای شاخصهای این بخش باید اقدامات لازم را انجام بدهد.
در اینگونه موارد مسؤولان مرتبط با موضوع سلامت در مقابل مردم و بیماران چه پاسخ منطقی خواهند داد.
از این رو مسؤولان بخش سلامت باید راهحل مشخصی برای رفع آن در نظر بگیرند و بدون تردید وزارت بهداشت در کنار تزریق اعتبارات برای ایجاد انگیزه در بین پزشکان نسبت به حضور در مناطق کمبرخورداری باید شرایط ماندگاری پزشک را نیز فراهم کند تا بیشتر از این مردم اینچنین از نبود پزشک و امکانات تخصصی لازم دچار مضیقه نشوند.
با توجه به کمبود پزشک متخصص در لرستان امیواریم که باهمت بیشتر مسئولین این مشکل اساسی که با سلامت مردم در ارتباطه به زودی برطرف بشه تا از انتقال آنان به مرکزاستان وسایر استانها جلوگیری شود.
گزارش ازمهدیه فکوری