غلامرضا توگه فوق تخصص خون و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد:سرطانهای گوارش و به خصوص معده در کشور به طور غیر طبیعی بیشتر از کشورهای غربی به وقوع میپیوندد و علت اصلی آن مصرف گروههای غذایی غیر استاندارد و آب آلوده به نیترات است.
وی با بیان اینکه مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده و حتی مانده میتواند در بروز سرطان معده تاثیر گذار باشد، افزود: بیماری سرطان چند بعد مجهول دارد و عوامل خطرزای فراوانی در بروز آن دخالت دارند به طوری که مسائل ژنتیکی و محیطی علاوه بر آلودگی های غذایی همگی دست به دست هم داده و باعث بالا رفتن آمار سرطان معده در کشور میشوند.
توگه با بیان اینکه آلودگی مواد غذایی به نیترید و آب از جمله عوامل خطرزا محسوب میشوند، عنوان کرد: سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان شایع بوده و بر طبق آمار وزارت بهداشت، سرطان پوست نیز در هر دو گروه زن و مرد بیشترین شیوع را دارد اما با کمک متخصصان این حوزه و جراحیهایی که انجام میشود در موسسات و مراکز تحقیقاتی سرطان کمتر با چنین بیمارانی مواجه میشویم.
وی تاکید کرد: سرطان کولورکتال 80 درصد کل سرطانهای کشور را تشکیل میدهند و سه مرحله پیشگیری،تشخیص زودرس و درمان به موقع در برخورد با سرطان بسیار مهم است اما امروزه مهمترین پیشرفتها در درمان است و روشهای پیشگیری و تشخیص زودرس به طور جدی نتوانسته سرنوشت انواع سرطان را تغییر دهد اما انتخاب روش درمانی مناسب تا حد زیادی باعث التیام این عارضه در صورت انجام به موقع آن در بین بیماران میشود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: با توجه به محدود بودن منابع عوامل شیمیایی داروها و همچنین مسائل هزینهای برای درمان سرطان ، پیدا کردن وسعت درگیری بیماری برای یک پزشک بسیار اهمیت دارد و تشخیص اینکه بیماری سرطان چه میزانی از بدن را درگیر کرده میتواند در درمان درست کمک کند.
توگه ادامه داد: روشهایی که وسعت دقیق بیماری را نشان میدهد کمک بزرگی به پزشک معالج میکند و پت اسکن کمک میکند تا پزشکان به طور دقیق از وسعت بیماری و ایجاد درگیری آن در بدن مطلع شوند.
وی تاکید کرد: با استفاده از روش پتاسکن بدون در نظر گرفتن سایز تومور و اندازه آن، بر حسب نوع فعالیت قابلیتهای آن تشخیص داده میشود و پزشک متخصص با استفاده از این روش محل احتمالی درگیری سلولهای سرطانی را پیدا میکنند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص اینکه محلهای درگیری بیماری سرطان در بدن ممکن است با روشهای دیگر تشخیص داده نشود افزود: در کشورهای آمریکایی شمالی و اروپایی جایگاه پتاسکن در مراحل مختلف تشخیص و درمان بیماری سرطان روز به روز افزایش پیدا میکند.
توگه یادآور شد: با دقیقتر شدن دستگاهها و روشهای تشخیصی مثل پت اسکن تشخیص سرطان و درمان آن مرحله به مرحله بهتر میشود.
انتهای پیام/