رویا گستری متخصص پوست و مو در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره مهمترین آلودگیهایی که کودکان کار با آنها روبرو هستند، اظهار کرد: این کودکان به علت تماس با سرنگهای آلوده موجود در سطلهای زباله در معرض ابتلا به بیماریهایی همچون ایدز، هپاتیت B و سیروز کبدی قرار دارند.
وی بیان کرد: کودکان کار در هنگام برداشتن وسایل از درون سطلهای زباله اغلب دچار بریدگی، خراش و در نتیجه دچار زخم و عفونتهای پوستی میشوند.
این متخصص پوست و مو افزود: کودکان کار اغلب در مکانهای آلوده زندگی میکنند بنابراین این احتمال وجود دارد که به بیماریهایی مانند شپش سر و بدن و گال دچار شوند. در بیماری گال نوعی حشره در زیر پوست و به ویژه در لای انگشتان و زیر بغل کانالهایی حفر و در داخل این کانالها تخمگذاری میکند. از عوارض این بیماری میتوان به خارشهای شدید به خصوص در شبها اشاره کرد.
گستری تاکید کرد: کودکان کار به علت اینکه تغذیه مناسبی ندارند در معرض ابتلا به انواع مسمومیتهای گوارشی از جمله مسمومیت با سالمونلا قرار دارند همچنین این افراد لبنیات به اندازه لازم مصرف نمیکنند بنابراین دچار کمبود ویتامین D و بیماریهایی مانند نرمیاستخوان (راشیتیسم)، شکستگی و پوکی استخوان میشوند.
وی تصریح کرد: از آنجایی که کودکان کار به اندازه لازم میوه و سبزیجات تازه (منابع غنی از ویتامینC) مصرف نمیکنند، معمولاً دچار خونریزی از لثه میشوند. کمبود ویتامینهای گروه B نیز ترکهای گوشه دهان و اختلال در عملکرد سیستم اعصاب مرکزی را به همراه دارند.
گستری یادآور شد: کمبود زینک و آهن نیز اغلب در کودکان کار مشاهده میشود. کمبود زینک ریزش مو، خشکی و اگزمای پوست و کمبود آهن خستگی، بیحالی، ضعف و سرگیجه را به دنبال دارد.
انتهای پیام/