به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سارا سعادتمند عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات گفت: برای اولین بار در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی به همت گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه این واحد دانشگاهی، بانک ژرم پلاسم قارچ و جلبک در واحد علوم و تحقیقات راه اندازی شد.
وی با اعلام این خبر گفت: قارچ ها و جلبک ها کاربرد وسیعی در صنایع دارویی و غذایی دارند. امروزه استفاده از قارچ ها و جلبک ها با سرعت چشمگیری در حال افزایش است.
سعادتمند ادامه داد: در حال حاضر در بانک ژرم پلاسم قارچ و جلبک واحد علوم و تحقیقات بالغ بر ۱۰ نمونه قارچ خوراکی و دارویی نظیر گونه های مختلف قارچ صدفی جمع آوری شده است که در آینده ای نزدیک سویه های خالص نمونه های قارچی شامل قارچ های داخلی و خارجی افزایش چشمگیری خواهد یافت.
عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه علاوه بر تولید سویه خالص نمونه های قارچ، توانایی تهیه بذر آنها را نیز داریم، افزود: تحقیق و پژوهش بر روی قارچ ها نیازمند خالص سازی آنها است که امری بسیار زمان بر است، همچنین تهیه آن از سایر بانک های قارچ فعال در کشور، به خصوص برای دانشجویان هزینه بالایی دارد. راه اندازی بانک ژرم پلاسم قارچ و جلبک واحد علوم و تحقیقات باعث سهولت دست یابی محققان و دانشجویان به نمونه های خالص قارچ ها شده است.
سعادتمند ادامه داد: با تکمیل بانک ژرم پلاسم قارچ و جلبک واحد علوم و تحقیقات، در بحث درآمدزایی عملکرد مناسبی خواهیم داشت. تولید سویه های خالص قارچ و بذر آنها و ارائه به محققان، پژوهشگران، سازمان ها و مراکز متقاضی می تواند درآمد خوبی را برای واحد به همراه داشته باشد.
وی با اشاره به حمایت واحد علوم و تحقیقات برای راه اندازی این بانک، ادامه داد: در فاز دوم که مسئولیت آن برعهده طاهر نژادستاری، مدیر گروه زیست شناسی مقطع تحصیلات تکمیلی است، بخش دوم بانک ژرم پلاسم قارچ و جلبک که اختصاص به جلبک ها دارد طی2 ماه آینده راه اندازی خواهد شد.
انتهای پیام/