به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، کنفرانس شبکه زنان افغان و حکومت محلی با حضور برخی وزرا، وکلای شورای ولایتی، والیان، ولسوالان، شاروال ها و سایر زنان از ولایت مختلف در مرکز اطلاعات و رسانه های حکومت برگزار گردید و قرار است برای دو روز دیگر دوام کند.
عبدالمتین بیگ، رئیس عمومی ارگان های محل در این کنفرانس گفت: "وعده هایی که حکومت وحدت ملی برای زنان داده، آهسته آهسته عملی می شود".
آقای بیک اشاره کرد: "نقش زنان برای آوردن ثبات در ادارات حکومتی ضروری است و باید زمینه کار برای آن ها نسبت به گذشته بیشتر فراهم شود". او از زنانی که در حکومت سهم دارند یاد کرد و گفت: "ما بهتر از گذشته کار کرده ایم".
رییس عمومی ارگان های محل ادامه داد: "حضور زنان در شوراهای ولایتی ولایات مختلف بهتر از گذشته بوده و حالا در تمام ولایات افغانستان، زنان در شوراهای ولایتی نماینده های مردم شان هستند".
رئیس عمومی ارگان های محل اضافه کرد: "در گذشته ها ولسوال خانم نداشتیم، پس از سعی و تلاش های فراوان حالا مسئولیت یکی از ولسوالی های ولایت جوزجان به دوش یک خانم است".
او اظهار داشت: "ما حالا والی خانم در یکی از ولایات افغانستان نیز داریم، همچنان چندی قبل یک خانم را به عنوان معاون والی هرات پیشنهاد کرده ایم که این پروسه ما ادامه خواهد داشت تا این که نقش زنان را در حکومت محلی پر رنگ تر بسازیم".
آقای متین بیک علاوه کرد: "برای فعلاً هم زمینه کار برای بعضی از خانم ها در ولایات مختلف مساعد نیست، ولی ما تلاش می کنیم تا این موانع ها را از مقابل راه این زنان برداشته و آنان را در تصمیم گیری های بزرگ سهم بدهیم".
وی خاطرنشان کرد: "آزار و اذیت زنان در ادارات در سال ۲۰۱۳ خیلی زیاد بود و ما برای از بین بردن این مشکل تلاش کرده ایم". به گفته وی، خانم ها امروز توانایی دادخواهی از حقوق شان را دارند و ما نیز از آنان حمایت می کنیم.
همچنین به گفته رییس اداره ارگان های محل، در اداراتی که خانم ها حضور پر رنگ دارند، آن اداره در تمام عرصه ها دست بالا دارد.
با این حال خانم دلبر نظری، وزیر امور زنان در این نشست گفت: "مشارکت زنان در حکومت محلی باعث رشد حکومت خواهد شد، زنان برای فعلاً سعی دارند نقش مؤثرتری در جامعه داشته باشند".
خانم نظری افزود: "وزارت امور زنان نقش کلیدی در عرصه مشارکت زنان در ادارات محلی دارد، فعالیت های این وزارت از قبیل معرفی ۵ خانم به عنوان سفیر در کشورهای خارجی، مبارزه با خشونت علیه زنان، نقش زنان به عنوان فعالین مدنی و ده ها فعالیت دیگر در عرصه بهبود کارهای زنان در ادارات محلی از سوی وزارت امور زنان است".
خانم نظری اشاره کرد: "همکاری با ۲ هزار و ۲۲۸ زن جوان در عرصه اقتصادی و تعیین زنان به عنوان والی، معاون والی و ولسوال در ولایات مختلف کشور، از دیگر فعالیت های وزارت زنان است".
وی ادامه داد: "زنان در ولسوالی ها با موانع های زیادی مقابل اند و ما برای برداشتن این موانع ها تلاش های خود را بیشتر کرده ایم، زمینه کار را برای زنان در ادارات محلی فراهم می سازیم تا زنان در شرایط فعلی بتوانند نقش خوبی را در جامعه ایفا کنند".
انتهای پیام/