به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ حجت الاسلام نورینیا رییس اداره مخطوطات سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: حکیم ملاهادی سبزواری(1212-1289 هجری قمری)، متخلص به اسرار، حکیم، عارف و شاعر شیعی عصر قاجار و بزرگترین فیلسوف قرن سیزدهم است.
وی با بیان اینکه از مهمترین آثار حکیم سبزواری، منظومه است که خود نیز بر آن شرح نوشته، افزود: شرح منظومه شامل دو علم منطق و حکمت است که بخش حکمت آن، «غرر الفرائد» نام دارد.
نورینیا گفت: همچنین سه نسخه نفیس از «هدایۀالطالبین» که در کلام اسلامی به زبان فارسی تألیف شده، در این مجموعه موجود است که یکی در سال 1279 قمری به قلم «حیران» بر کاغذ دولتآبادی کتابت شده و دیگری، در سال 1276 کتابت و توسط محمود فرخ از شاعران و بزرگان مشهد، وقف آستان قدس رضوی شده است. نسخه سوم نیز به قلم «محمدعلی سبزواری» در 1274 کتابت شده است.
وی با اين توضيح که حاج ملاهادی، غزلهای حکمی و عرفانی نیز سروده است و در شعر «اسرار» تخلص میکرد، افزود: اشعار وی با نام «دیوان اسرار» بالغ بر هزار بیت است و شامل غزلیات و رباعیات بسیار زیبای عرفانی میشود. نسخهای نفیس از این کتاب موجود است که «عبدالرحیم مسکین» آن را در سال 1271 قمری به خط نستعلیق کتابت کرده است.
وي با بیان اینکه حکیم سبزواری بر دعاهای بسیاری شرح نوشته است، به سه نمونه آن اشاره کرد و گفت: شرح دعای صباح با نام «مفتاح الفلاح و مصباح النجاح» منسوب به امیرالمؤمنین(ع) که نسخه آستان قدس رضوی در 1269 قمری به قلم «محمد صادق خبوشانی» کتابت شده و وقفی احمد فاضل در 1265 قمری است، شرح دعای جوشن کبیر با نام «شرح الأسماء» به کتابت 1267 قمری و شرح حدیث علوی، از جمله شروح ادعیه این عارف بزرگ است.
انتهای پیام// م.م