به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری «بوابه افریقیا الاخباریه»، غسان سلامه سفیر جدید سازمان ملل در لیبی در مصاحبه با رسانه ها گفت: نقشه راهی که دبیرکل سازمان ملل برای حل بحران لیبی ارائه می دهد، با ایجاد برخی تغییرات در توافقنامه «الصخیرات» مغرب آغاز می شود و با برگزاری انتخابات در لیبی و انجام اقدامات لازم برای مرحله انتقال قدرت به پایان می رسد.
غسان سلامه که برای رایزنی با مقام های روسیه به مسکو سفر کرده است، در خصوص این دیدار گفت که وی حامل چند پیام برای مقام های روسی است؛ نخست اینکه مردم لیبی نیاز به کمک های بین المللی دارند تا با آن از گرداب مراحل انتقالی خارج شوند و به ساحل امن حکومتی با نهادهای قانونی برسند.
وی در خصوص دومین پیام برای رهبران روسیه نیز افزود: «مردم لیبی از جامعه بین الملل می خواهند در خصوص یک طرح واحد برای حل این بحران به توافق برسند».
سلامه گفت: سومین پیام نیز این است که ادامه اوضاع کنونی در لیبی به نفع هیچ کس؛ چه همسایگان طرابلس و چه منطقه نیست.
نماینده سازمان ملل تاکید کرد طی یک ماه و نیم گذشته که در لیبی بوده است، توانسته با صدها تن از لیبیایی ها دیدار و گفت و گو کند و اکنون وی خود را سخنگوی مردم لیبی می داند.
غسان سلامه در پایان گفت که با کمیته مسئول اعمال تحریم ها ضد لیبی در شورای امنیت در ارتباط است تا در صورت امکان در خصوص این تحریم ها بازنگری یا برخی از آنها لغو شود.
توافقنامه سیاسی طرف های لیبی که به توافقنامه الصخیرات مغرب شهرت یافته است، در 26 آذر 94 (17 دسامبر 2015) زیر نظر سازمان ملل در شهر الصخیرات مغرب و با حضور «مارتین کوپلر» فرستاده ویژه سازمان ملل برای پایان دادن به جنگ داخلی لیبی امضا شد.
این توافق نامه منجر به تشکیل دولت وفاق ملی شد و مقرر گردید تا دولت برآمده از این توافق، دوره انتقال سیاسی را تا برگزاری انتخابات که یک سال پس از تشکیل این توافق برگزار می شد، ساماندهی کند.
این توافق به منظور پایان دادن به دو دستگی، خونریزی و تنشی صورت گرفت که لیبی پس از سرنگونی حکومت معمر قذافی در سال 2011 شاهد آن بوده است.
توافقنامه الصخیرات که پس از 14 جلسه میان طرف های درگیر لیبی به امضا رسید، بر تشکیل دولت وحدت ملی تاکید می کرد اما پس از مدت کوتاهی اختلاف میان لیبیایی ها بالا گرفت و عملا همه مفاد این توافقتنامه به اجرا در نیامد.
لیبی از زمان سقوط حکومت «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال 2011 دستخوش جنگ و ناآرامی است.
اکنون دو دولت در این کشور وجود دارد: دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس که مورد حمایت جامعه جهانی است و دیگری دولت طبرق (دولت موقت) در شرق لیبی به ریاست «عبدالله الثنی» است که مورد تایید ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای مسلح این کشور قرار دارد.
پارلمان لیبی از عبدالله الثنی که در شرق این کشور مستقر است، حمایت می کند.
به عقیده کارشناسان رقابت عوامل خارجی عامل اصلی تداوم بی ثباتی در لیبی است.
دولت وفاق ملی از سوی اروپا، آمریکا، چندین کشور آفریقایی و سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.
ژنرال حفتر مورد تایید امارات، مصر و عربستان است و این کشورها اخوان المسلمین را دشمن خود می دانند.
انتهای پیام/