معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اهمیت توجه به صنعت سینما گفت: سینما در ایران هنوز صنعت نشده است.

سینما در ایران هنوز صنعت نشده است/برنامه جامع سینما تهیه شدبه گزارش  خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛  محمد مهدی حیدریان معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه حال سینما اصلا خوب نیست؛ عنوان داشت : اهالی سینمایی و غیرسینمایی هنوز نمی‌دانند که چه انتظاری از سینما دارند.

وی افزود: فیلم های روی پرده را دیدم، اما باید بگوییم که ما تنها برای یک قشر ۵ میلیونی فیلم داریم و باید سینما تامین کننده نیاز قشر ۸۰ میلیونی باشد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت صنعت سینما یادآور شد: سینما در ایران هنوز صنعت نشده و پاشنه آشیل سینما این است که باید به صورت صنعت باشد.

حیدریان ادامه داد: در صنعت سینما برنامه ریزی زنجیره ای تاثیر گذار است؛ بدان معنا که کمیت، کیفیت تولید، با حضور در بازارهای جهانی به هم پیوسته است و باید برای این موضوع برنامه ریزی شود . اگر به هر کدام از این موارد به تنهایی اکتفا شود؛ توفیق حاصل نخواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت فیلم فجر به عنوان یک جشنواره ملی گفت: برنامه جامع سینما تهیه شده و بنا داریم برای جشنواره فجر دبیر (ثابت) تعیین کنیم و امیدواریم که در ۴ سال آینده بتوانیم این شرایط را حفظ کنیم.

حیدریان تاکید کرد: تکنولوژی و تکنیک باید به گونه ای به کار گرفته شود که بتوان از آن در سینما استفاده کرد . ما نباید تنها منحصر به داخل باشیم و اگر تنها منحصر به داخل باشیم؛ نمی توانیم در دنیا حضور پیدا کنیم.

 معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از برنامه با اشاره به اینکه ما در آستانه روز ملی سینما هستیم و باید قدر این سرمایه بزرگ را بدانیم گفت: سینماگران ما انسان های ارزشمندی هستند لذا باید شرایط را برای آنها فراهم کرد.

وی با اشاره به اینکه سینما صنعتی نیست ادامه داد: باید شرایط را برای سینماگران فراهم شوداین در حالی است که سینما دارای حیات طبیعی نیست ؛ لذا زمانی که این شرایط مهیا نشود وضعیت به همین شکل باقی می ماند.

**شرایط فعلی به ضرر سینما است

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه شرایط فعلی به ضرر سینما است افزود: نسبت به آینده امیدوار هستم زیرا در حال شروع برنامه جامع هستیم و امور صنفی باید به صنوف واگذار شود.

وی با بیان اینکه برنامه جامع به سمتی می‌رود که همسنگ با بخش تولید، توزیع و نیروی انسانی است ؛ افزود: سی جی آی تکنیک مورد نیازمان است زیرا توجه ما به عالم معنا است.


حیدریان تصریح کرد: در طول دو سال اخیر بیش از ۱۰۰ سینما به سینماهای کشور اضافه شده است؛ لذا، مقرر شده تا از امکانات شهرداری برای ساخت سالن های جدید استفاده شود . اکنون مسابقه برای ساخت سالن های سینما در برج های تجاری به وجود آمده است .

وی با اشاره به اینکه مدیران فرهنگی با اعتقاد به ارزشها عمل و برنامه‌ریزی می کنند ؛ افزود: خلاهای قانونی در حوزه فرهنگی وجود دارد لذا از مجلس قول گرفتیم تا در این حوزه اقدامات مناسبی صورت گیرد .

حیدریان با اشاره به اینکه در برخی از مواقع سینمای ایران کاری کرد که هیچکس نمی توانست آن را انجام دهند اظهار داشت: باید فیلم های با کیفیت و با سناریوی جدید ساخته شود.

در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری احمد میرعلایی تهیه کننده و کارشناس سینما با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی و سازمان سینمایی برای حضور در سینما و توسعه این صنعت برنامه‌ریزی کنند؛ عنوان داشت: بودجه سازمان سینمایی باید به گونه ای استفاده شود که تاثیر مثبت در سینما داشته باشد.

وی افزود: ما زیرساخت سینمایی نداریم و در سینما وضعیت اسفبار فروش را شاهدیم که به هیچ عنوان با فرهنگ ما سازگار نیست.

**پیشانی فرهنگ جمهوری اسلامی سینماست

میرعلایی تاکید کرد : پیشانی فرهنگ جمهوری اسلامی سینماست و باید به این حوزه توجه شود.

تهیه کننده و کارشناس سینما با اشاره به لزوم پرداختن به فیلمنامه و ریشه ها ابعاد تقویت سینما گفت : با برنامه‌ریزی می‌توان در حوزه سینما موفق بود.‌

وی با اشاره به فیلم حضرت یوسف به عنوان یک نمونه موفق تاریخی یادآور شد: این فیلم در جهان انعکاس خوبی داشت و توانست انتظارات را برآورده کند.

میرعلایی تاکید کرد: سینما باید صنعت شود و سریالی بسازیم که آن را از ما بخرند.

میرعلایی تهیه کننده و کارشناس سینما در ادامه این برنامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون آتش به اختیار گفت: از مشخصه های مدیران فرهنگی انقلابی بودن، مسئولیت پذیری، جسور بودن و کار بلد بودن است.

وی با اشاره به اینکه گلوگاه‌های فرهنگی به دست افراد کاربلد نیفتاده است اظهار داشت: گلوگاه های فرهنگی جای خطیری است که باید از آنها مراقبت کرد.

میرعلایی با بیان اینکه سینماگر باید به دنبال گرفتن حق از دولت و مسئولین باشد و در نهایت حق مردم را هم نیز بدهد افزود: هنرمند باید به دنبال ارائه حق مردم باشد، حق مردم این فیلم‌ها نیست.

این تهیه کننده افزود : ۱۰۶۰ شهر ایران سینما ندارد این در حالی است که تنها ۶۰ شهر سینما دارد لذا باید به گونه ای عمل کرد تا مردم بتوانند از حقوق شهروندی برخوردار باشند.

سعید الهی کارشناس سینما در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی با اشاره به اینکه جامعه سینمایی آزادی عمل بیشتری می خواهد؛گفت: نیازمند مدیرانی هستیم که در راستای گفتمان اسلامی و اعتدال قدم بردارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار