ناهید صدیقی متخصص رادیولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: امروزه با ورود رادیو و تلویزیون و وسایل ارتباط جمعی شبکههای مختلفی از جمله سلامت در راستای آگاهسازی مردم به بیماریهای مختلف که در طول عمرشان با آن دست و پنجه نرم میکنند سعی در آگاهی رساندن به جامعه بوده تا مردم به آن دچار نشوند اما غافل از آنکه در برخی از برنامهها از لغاتی استفاده میشود که برای مردم آشنا نیست.
وی بیان کرد:آشنا نبودن مردم بابرخی از اصطلاحات و لغات باعث شده به جای آگاهی از بیماریهای مختلف با نوعی ترس از بیماری روبرو شوند و رسانه ها نباید افراد را نسبت به بیماریهای مختلف بترسانند.
صدیقی با بیان اینکه آگاهی از یک سری از علائم بیماریها باعث میشود تا مردم دنبال آن در بدن خود و یا حتی خانواده خود بگردند، افزود: برای آگاهی از بیماریها مردم باید به پزشکان متخصص هر رشتهای مراجعه کنند که در این خصوص بیماری سرطان سینه که در دنیا شیوع دارد خوشبختانه در بین زنان ایرانی آمار پایینی به خود اختصاص داده اما به سبب نیمه صنعتی شدن کشورمان شیوع این بیماری در بین زنان و دختران ایرانی ممکن است در آینده افزایش پیدا کند اما به طور کلی زنان بالای 40 سال ممکن است در معرض این بیماری قرار بگیرند و آنها باید نسبت به این مسئله آگاهی کامل داشته باشند.
وی عنوان کرد:اگر زنان از نحوه معاینه سینه را آگاه هستند اما در هنگام معاینه این عضو از بدن خود دچار استرس میشوند باید به پزشک مراجعه کرده تا مراحل معاینه و یا تشخیص بیماری احتمالی خود را طی کنند و این کار باید به صورت دورهای انجام شود.
صدیقی تأکید کرد: زنان باید با مراجعه به متخصصان و با انجام معاینات و تصویربرداری از وضعیت بدن خود در مواجهه با بیماری احتمالی سرطان سینه آگاهی یابند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه برخی از افراد برای زیبایی و ترمیم محل جراحی ناشی از سرطان سینه از پروتز استفاده میکنند، افزود: اگر کار پروتز در محل جراحی شده به درستی انجام شود ضرر خاصی برای این افراد به وجود نخواهد آمد اما اگر پروتز به کار گرفته شده پاره شود ممکن است باعث التهاب شود.
صدیقی اظهار کرد: با انجام عمل تصویربرداری میتوان از وضعیت سینه جراحی شده و زیر پروتز با خبر شد ، همچنین با انجام سونوگرافی میتوان تودههای احتمالی و خوش خیم را نیز تشخیص داد.
وی با بیان اینکه ماموگرافی برای پروتزهای به کار رفته در سینه زنان هیچ ضرری ندارد، ادامه داد: باید زنان معاینات ادواری را انجام دهند تا احتمال آسیبدیدگی پروتز وجود نداشته باشد و این معاینات به پروتز آسیبی وارد نمی کند.
صدیقی ادامه داد: زنانی که در خانواده سابقه سرطان تخمدان و سینه دارند بیشتر در معرض سرطان تخمدان بوده و باید نسبت به سایر افراد بیشتر از وضعیت بدن خود و تغییراتی که در سیکل قاعدگی اتفاق میافتد باخبر شوند و میتوانند اگر دچار خونریزی غیرعادی یا احساس درد زیر شکم شدند با یک سونوگرافی ارزان قیمت از وضعیت خود باخبر شوند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در حال حاضر در دنیا غربالگری تخمدان وجود ندارد، اظهار کرد: زنان باید در اثر تغییرات هورمونی و یا احساس درد به متخصص زنان مراجعه کنند و این مسئله ممکن است در دختران نیز قبل از ازدواج پیش آید و آنها نباید از مراجعه به متخصصان زنان خجالت بکشند زیرا آنها میتوانند معاینات ادواری قبل از ازدواج را انجام و با یک سونوگرافی ساده از وجود احتمالی تودههای خوش خیم مطلع شوند تا با انجام این کار این عارضه در سیکل قاعدگی بعدی برطرف میشود.
وی ادامه داد: سرطان دهانه رحم در زنان بعد از ازدواج و بعد از حاملگی ممکن است بروز یابد که این کار با یک نمونهبرداری وضعیت بدنی افراد مشخص میشود و همچنین میتوان با تست های اسکرین تغییرات سلولی و ژنتیکی را تشخیص داد.
صدیقی با بیان اینکه با انجام عمل سونوگرافی در سرطان داخل رحم داخل لایه رحم نشان داده میشود، تصریح کرد: با بررسی تغییرات سلولی میتوان پی به وجود یک بیماری در بین افراد پی برد اما مسئله مهم آن است که این عارضه نباید باعث ترس شود و افراد باید از استرس پرهیز و مصرف غذاهای چرب را به حداقل برسانند تا دچار چاقی نشوند و در نهایت نسبت قد و وزن بدن به تعادل برسد.
وی اظهار کرد: متأسفانه امروزه سیگار و مشروبات الکلی در بین زنان رواج پیدا کرده و برخی از افراد تصور میکنند که با مصرف این مواد از حقوق برابری زن و مردم برخوردار میشوند که این مسئله کاملاً یک تصور باطلی است . در کشورهای خارجی نیز افرادی که در سطوح پایین جامعه هستند از الکل و یا دخانیات استفاده میکنند.
صدیقی ادامه داد: آگاهی دادن به یک سری از مسائل به مردم سبب شده تا آنها شیوه زندگی خود را تغییر دهند همچنین افراد باید بدانند مصرف غذاهای چرب و با روغنهای 10 بار مصرف باعث بروز بیماریهای مختلف از همچون سرطان میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه افراد باید درست استراحت کرده و ورزش را جزو اصلی برنامه روزمره خود قرار دهند، تصریح کرد: در روز ما 5 وعده بدون هیچ واسطهای به وسیله نمازهای یومیه به خدا مراجعه میکنیم و این کار به نوعی یک مدیتیشن محسوب میشود و به نظرم افراد باید به طور کلی به یک هدف بزرگی عقیده داشته تا زندگی خود را به آن وصل کنند و بخاطر آن زندگی سالم داشته باشند زیرا خداوند بدن سالمی را به ما داده و باید سالم نیز تحویل بدهیم.
صدیقی یادآور شد: با انجام یک سونوگرافی ساده توده خوش خیم از بدخیم مشخص می شود و خانم ها برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم باید به صورت ادواری از ماموگرافی و سونو گرافی استفاده کنند همچنین برای پیشگیری از سرطان سینه در سنین بالاتر از ۴۰ سال آزمایشات ادواری ، سونوگرافی و ماموگرافی باید مرتب انجام شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه افراد بایداستراحت کافی داشته باشند و ورزش را جزو اصلی برنامه روزمره خود قرار دهند، تصریح کرد: در روز ما 5 وعده بدون هیچ واسطهای به وسیله نمازهای یومیه به خدا مراجعه میکنیم و این کار به نوعی یک مدیتیشن محسوب میشود و افراد باید به طور کلی به یک هدف بزرگی عقیده داشته تا زندگی خود را به آن وصل کنند و بخاطر آن زندگی سالم داشته باشند زیرا خداوند بدن سالمی را به ما داده و باید سالم نیز تحویل بدهیم.
صدیقی با بیان اینکه ما اشرف مخلوقات هستیم و پس از خلقتمان خداوند به خودش تبریک گفت، افزود: هنوز با پیشرفت علمی دلیل اصلی سرطان مشخص نیست اما بخاطر آلودگی هوا، ژنتیک و مسائل دیگر از جمله استرس میتوان دچار این عارضه شد. همچنین بیمارانی که مبتلا به سرطان شده نباید خود را ببازند زیرا خداوند متعال همانگونه که درد را داده راه درمانی را برای آن مشخص کرده است.
وی یادآور شد: افراد بیمار باید به دنبال راه درمان بروند و هرگز نباید شادی را از خود دور کرده و یا روحیه خود را ببازند.
انتهای پیام/