وی ادامه داد: از صاحبنظران میخواهم درباره این موضوع، عمیقا فکر کنند، چرا که این مورد با راهحل فوری، شعار و کیمیاگری حل نمیشود.
آخوندی یادآور شد: متأسفانه ساخت شهرکهای پیرامونی در نقاط مختلف کشور و ایجاد پروژههای بزرگ مقیاس قبل از انقلاب تا تهیه و اجرای طرحهای آمادهسازی زمین و ایجاد شهرهای جدید پس از انقلاب همواره به سمت مداخله دولت در زندگی یا اجرای پروژهها با هدایت دولت در کشور پیش رفته است، اموری که در فرآیند اجرا ، با مداخله مستقیم دولت در زندگی شهری به انجام میرسید.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: پس از گذشت 70 سال به جایی رسیدهایم که میتوانیم ارزیابی کنیم آیا این مداخلهها به زندگی متعادل کمک کرده است یا خیر؟ این مسئله که ما در نهایت شاهد تراکم 4.8نفری مردم در یک کیلومتر مربع در حاشیه جنوبی کشور و کنار دریا و از طرفی دیگر تراکم 1000 نفری در یک کیلومتر مربع در تهران باشیم، مسئلهای بسیار پیچیده و غیرقابل تداوم خواهد بود.
آخوندی گفت: بر اساس نتایج سرشماری مرکز آمار، تهران در سال 90 دارای جمعیتی بالغ بر 8.3 میلیون بود و تا سال 95 به طور میانگین هرسال رشدی 80 هزار نفری را تجربه کرده است. در این مدت همچنین پروانه ساخت بیش از 700 هزار خانه مسکونی نیز صادر شد؛ مواردی که همگی نشان میدهد تحولات جمعیتی دیگر کشش قبل را نداشته و مراحل نهایی خود را سپری میکند.
وی تاکید کرد: باید شهروندان را در محور سیاستگذاریها قرار داده و میل و اشتهای دولت نسبت به مداخله در زندگی مردم را از بین ببریم.
انتهای پیام/