به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا عبداللهی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در حال حاضر بیماری های غیر واگیر مهم ترین عامل مرگ و میر در کشور هستند، گفت: الگوی غذایی نامناسب مردم مهم ترین عامل ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها در کشور هستند.
وی افزود: در حال حاضر نمک، مواد قندی و شیرین، نوشابه ها و فست فودها، بی رویه مصرف می شوند و در مقابل مصرف سبزی ها و میوه ها و تحرک مردم کاهش یافته است.
عبدالهی با اشاره به اینکه حدود 60 درصد مردم کشور اضافه وزن و چاقی دارند، افزود: اضافه وزن و چاقی خطر ابتلا به دیابت، سرطان ها و فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی را بیشتر می کند.
وی با بیان اینکه امروزه شاهد روند افزایشی چاقی در کودکان زیر پنج سال و سنین مدرسه هستیم، گفت: دلیل اصلی آن، مصرف نوشیدنیهای شیرین و فست فودها و نوشابه های گازدار است که باید به عنوان یکی از اولویت های اصلی کشور در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر قرار گیرد.
عبدالهی با اشاره به اینکه در ایران در زمینه سوء تغذیه کودکان، بهبود قابل توجهی در چند سال اخیر داشته ایم، خاطر نشان کرد: بیش از 50درصد سوء تغذیه کودکان با اقداماتی که در حوزه وزارت بهداشت در حال اجراست کاهش پیدا کرده است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: کمبود ریزمغذی ها، روی و آهن به طور معناداری کاهش پیدا کرده است و در مقابل آن چاقی روند افزایشی دارد.
وی گفت: در کنار اقداماتی که در قالب طرح تحول نظام سلامت در حال اجراست، مهم ترین اقدامی که در زمینه تغذیه انجام شده است، بکارگیری کارشناسان تغذیه در اولین سطح ارائه خدمت به مردم، به خصوص در حاشیه شهرهاست و به طور کلی در مناطق شهری خدمات مشاوره تغدیه ای به مردم ارائه می شود.
عبدالهی به همکاری های وزارت بهداشت در راستای بهبود وضعیت تغذیه مردم با دیگر سازمان ها اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت با صنایع غذایی همکاری بسیار خوبی دارد، به طوریکه با انعقاد تفاهم نامه با همکاری صنایع غذایی، سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت، استاندارد قند و نمک و چربی در صنابع غذایی روند کاهشی پیدا کرده و کنترل می شود.
وی افزود: در تعدادی از صنایع غذایی بازنگری و کاهش میزان قند و نمک در آنها اتفاق افتاده و در بسیاری از نوشیدنی ها ، نوشابه های گازدار، آبمیوه ها و مواد شیرین، میزان شکر کم شده است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مهم ترین اقدامی که ظرف سه سال اخیر در کشور اتفاق افتاده است را کاهش میزان نمک در نان عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه مهم ترین منبع دریافت نمک مردم نان است، استاندارد میزان نمک در نان بازنگری شده است و میزان آن از دو و سه دهم درصد نمک به کمتر از یک درصد کاهش یافته است.
عبداللهی خاطر نشان کرد: تفاهم نامه بین وزارت بهداشت و درمان و سازمان ملی استاندارد امضاء شد و اکنون بازرسین بهداشت محیط در بازرسی و نظارت بر نانوایی ها میزان نمک را کنترل میکنند.
وی گفت: بر اساس آخرین گزارشی که از بازرسین بهداشت محیط در بازرسی از نانوایی ها در دست داریم حدود74 درصد نانوایی ها استاندارد یک درصد و کمتر را رعایت می کنند و این اقدام بسیار مهمی است که اگربه صورت کامل در کشور اجرا شود به این معنی است که روزانه سه گرم از مصرف نمک مردم کم می شود و مردم در حال حاضر سه برابر میزان نمک مورد نیاز بدن خود را مصرف می نمایند که بخش عمده آن از نان است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: امیدواریم با این اقدام میزان بیماریهای فشار خون، قلبی و عروقی ، سکته های مغزی و سرطان ها را بتوانیم کنترل کنیم.
وی ضمن قدردانی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد که میزبان اولین سمپوزیوم بین المللی تغذیه و امنیت غذایی در کنار اولین کنگره بین المللی تغذیه بود، گفت: برنامه ریزی بسیار خوبی انجام شده و تلاشهای بسیار خوبی صورت پذیرفته که امروز شاهد حضور تعداد زیاد کارشناس و مسئول تغذیه جهان در این سمپوزیوم و کنگره هستیم که این گردهمایی کار مهمی است.
عبداللهی گفت: مباحثی که در این سمپوزیوم مطرح می شود، اقدامات، مداخلات و برنامه های لازمی است که در خصوص رفع مشکلات تغذیه ای و بهبود وضعیت تغذیه برای ایران و سایر کشورهای منطقه بحث و تبادل نظر می شود.
گفتنی است؛ کنگره بین المللی تغذیه از مطالعات پایه تا مداخلات بالینی 15 الی 17 شهریور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
انتهای پیام/