روزنامه واشنگتن‌پست نوشت احتمالا دونالد ترامپ همانند اقدامش درباره برنامه «داکا»، تعیین سرنوشت توافق هسته‌ای ایران را به کنگره آمریکا بسپارد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت: یک پدیده جدید در دولت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، شکل گرفته است. به این ترتیب که با یک قانون اجرایی که در زمان ریاست جمهوری «باراک اوباما» تصویب شده بود مخالفت شده، اما اقدام در جهت لغو آن همراه با پیامدهایش را به تصمیم کنگره واگذار کرده‌اند.

ترامپ چنین شیوه‌ای را روز سه‌شنبه درمورد قانون «داکا» که به فرزندان مهاجران غیرقانونی مربوط می‌شود، به اجرا گذاشت و «نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل، نیز اظهار داشت چنین شیوه‌ای احتمالا درباره توافق هسته‌ای ایران نیز اجرا می‌شود.

هیلی در موسسه امریکن اینترپرایز درباره توافق هسته‌ ای ایران سخنرانی کرد و توضیحاتی ارائه داد تا ادعای خود مبنی بر دلایل کافی رئیس جمهور آمریکا در تایید نکردن پایبندی ایران به توافق هسته ای در ماه آینده را توجیه کند.

هیلی از تایید نشدن توافق هسته ای ایران بوسیله ترامپ دفاع نکرد؛ اما به روشنی نشان داد دولت آمریکا مایل است توپ را به زمین کنگره بیاندازد و کاری کند تا نمایندگان کنگره توافق ایران را لغو کنند.

هلی گفت: اگر رئیس جمهور پایبندی ایران را به توافق هسته ای تایید نکند، قانونی که باب کورکر و بن کاردین (سناتورهای آمریکایی) به کنگره ارائه دادند، اجرایی خواهد شد. آنچه از این پس اتفاق خواهد افتاد در دستان کنگره خواهد بود. این موضوع بسیار مهم است و تقریبا تاکنون نادیده گرفته شده بود. اگر ترامپ تصمیم بگیرد پایبندی ایران را به توافق هسته ای تایید نکند، این موضوع بدان معنا نیست که آمریکا از توافق خارج خواهد شد. این ضرورت که رئیس‌جمهور بایستی پایبندی ایران را تایید کند، شرط مندرج در متن اصلی توافق هسته‌ ای نیست و کنگره آمریکا آن را تدوین کرده است.

در شرایطی که رئیس جمهور حاضر به تایید پایبندی ایران به توافق هسته ای نشود، کنگره می تواند در یک فرآیند سریع دوباره تحریم های اقتصادی را علیه این کشور بازگرداند و یا هیچ کاری در این زمینه انجام ندهد.

هیلی درباره تصمیم احتمالی کنگره گفت: متوجه هستم که کنگره مایل به انجام این کار نیست . شرایطی که بوجود می آید نیز برای کسی آسان نخواهد بود؛ اما زندگی ما بر پایه آسایش و رفاه استوار نشده؛ بلکه بر اساس پایبندی به اصول درست بنا نهاده شده است.

به گفته هیلی اگر رئیس جمهور آمریکا پایبندی ایران را به توافق هسته ای تایید نکند، احتمالا سه پیام به کنگره القا می شود: نخست، دولت معتقد است ایران توافق هسته ای را نقض کرده است. دوم، لغو تحریم ها علیه ایران متناسب با رفتار این کشور نیست و سوم، لغو تحریم ها در جهت منافع امنیت ملی آمریکا نیست.

کنگره نیز 60 روز فرصت خواهد داشت تا دو کار انجام دهد، یا تحریم ها را علیه ایران بار دیگر از سر بگیرد یا اینطور نتیجه‌گیری کند که توافق هسته ای یک «شکست بسیار بزرگ» بوده است. کنگره همچنین می تواند آنچه که حمایت ایران از تروریسم می نامد، فعالیت های هسته ای در گذشته و یا ادعای نقض حقوق بشر را در ایران مورد بحث قرار دهد.

هیلی اظهار داشت هنوز با سران کنگره درباره این موضوع که پس از تایید نشدن پایبندی ایران به توافق هسته ای از سوی رئیس جمهور، چه کاری انجام می دهند، صحبت نکرده است. وی معتقد است متحدان اروپایی خواستار حفظ برجام هستند؛ اما از آنها خواست برای دریافت راهنمایی های لازم به کنگره آمریکا رجوع کنند.

واشنگتن پست در پایان نوشت: اگر ترامپ همچین کاری انجام دهد، نتیجه همانند قانون داکا خواهد بود. سردرگمی و فقدان اطمینان در مورد مسیری که پیش رو داریم، بی اعتمادی درمورد اثربخش بودن کنگره بوجود می آورد و این موضوع می تواند به طور ناخواسته عواقب شدیدی به دنبال داشته باشد.

انتهای پیام/

واشنگتن پست از تلاش واشنگتن برای سپردن سرنوشت برجام به دستان کنگره خبر داد

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۱۵ شهريور ۱۳۹۶
مرگ بر ترامپ و کنگره و نیکی هیلی و . . .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۸ ۱۵ شهريور ۱۳۹۶
امریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۸ ۱۵ شهريور ۱۳۹۶
امریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۱۵ شهريور ۱۳۹۶
جانتان دربیاد هی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۱۵ شهريور ۱۳۹۶
هیچ غلطی نمیتونه بکنه،مرتیکه شاسکول ،الدنگ، پیرسگ خجالت هم نمیکشه
آخرین اخبار