رادپور با اشاره به درخواست برای تحقیق از کتاب ارزش گذاری خدمات سلامت گفت: کاهش غیرکارشناسی تعرفه‌ها تصویربرداری سبب آسیب به مردم می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علیرضا رادپور عضو شورای سیاست‌گذاری انجمن رادیولوژی ایران درباره موضوع درخواست تحقیق و تفحص از کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت، اظهار کرد: این کتاب در سال ۹۳، در ایران منتشر شد و پس از آن مورد اجرا قرار گرفت، در سال ۹۴ ویرایش دوم و در سال ۹۶ ویرایش سوم  آن منتشر شد.

وی بیان کرد: کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت بر اساس کتاب CPT کالیفرنیا که کتاب مرجع بوده، تدوین شده است  و در اکثر کشور‌های جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی در ایران این کتاب با معیار‌های غیر شفاف بومی‌سازی شده و این بومی‌سازی سرآغاز مشکلات بوده ، چرا که این مسئله به صورت علمی و فنی صورت نگرفته و کاملاً غیرشفاف و جانب‌دارانه بومی‌سازی شده است.

عضو شورای سیاست‌گذاری انجمن رادیولوژی ایران با بیان اینکه در ویرایش اول هیچ مشورتی از انجمن رادیولوژی در مورد مباحث مربوط به ما نشده بود، گفت:‌ در ویرایش دوم با ما مشورت شد، ولی نظرات کارشناسی ما بطور کامل اعمال نشد ودر ویرایش سوم هم مشورتی با انجمن رادیولوژی نشده است. بومی سازی غیرکارشناسی کتاب ارزش نسبی سبب شد، همه افراد دخیل از جمله سیاست‌گذاران، سازمان‌های بیمه، ارائه‌کنندگان خدمت و مردم نسبت به ان معترض باشند.

رادپور با بیان اینکه بومی‌سازی کتاب ارزشگذاری نسبی در واقع دستکاری جانبدارانه کتاب مرجع بوده نه بومی‌سازی، گفت: بومی سازی با سوگرایی همراه بوده و اکثر رشته ها‌ی تخصصی پزشکی به آن اعتراض دارند و در ویرایش سوم به جای رفع اشکالات قبلی، به مشکلات آن افزوده شده است.

رئیس انجمن رادیولوژی شاخه مازندران گفت: وزارت بهداشت در کاهش تعرفه برخی از رشته‌ها همچون رشته رادیولوژی مغرضانه عمل کرده و ما پیشنهاد تحقیق وتفحص از کتاب ارزش نسبی سلامت را به رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ارایه دادیم، که امیدواریم اقدامات مؤثر در راستای شفاف سازی صورت گیرد.

رئیس کمیته حقوقی انجمن رادیولوژی ایران تصریح کرد: در کمال ناباوری شاهد کاهش ۴۵ درصدی تعرفه سونوگرافی وافزایش ۵ درصدی تعرفه‌های پزشکی در سال ۹۶ بودیم. برای ما جای سوال است، با چه استدلالی تعرفه‌ها کم شده است، آیا فقط سونوگرافی برای بیمه‌ها ومردم هزینه داشته و سایر موارد مشمول هزینه نمی‌شود؟

وی با اشاره به اینکه راه صرفه‌جویی و کنترل هزینه‌ها، یک کار علمی است و مدیریت تخصصی و امانتدارنه را می‌طلبد، گفت: اجرای صحیح راهنمایی بالینی ومدیریت درخواست‌ها، در این راستا می‌تواند مؤثر باشد که متأسفانه وزارت بهداشت در اجرای راهنمایی بالینی کوتاهی کرده و تکالیف قانونی خود را انجام نداده است.

رادپور با تأکید بر اینکه کاهش تعرفه‌ها همیشه اثر مطلوب نداشته و گاهی اثر معکوس می‌گذارد، گفت: ما با کاهش هزینه‌های درمان مخالف نیستیم البته به شرطی که این مسئله علمی و طبق اصولی صورت گیرد و خدمات بیمه‌ای به طور مناسبی انجام شود.

وی گفت: تعرفه‌های خدمات کاهش یافته است واین در حالی است که مراکز ما حدود یک سال است که مطالبات بیمه‌ای خود را دریافت نکردند، تعرفه‌های مربوط به رادیولوژی وسی تی وام ار‌ای بصورت غیرمنطقی پایین است وامیدوار به اصلاح ان بودیم که محقق نشد، ودر حوزه تصویربرداری هزینه زیادی از جمله، تورم سالیانه، نگهداری تجهیزات، افزیش حقوق پرسنل، حقوقی، آب، برق و تجهیزات باید تأمین شود. وبا ادامه این روند در خدمات دهی تصویربرداری مطلوب، دچار مشکل می‌شویم و ادامه همکاری با بیمه‌ها دچار اختلال  می‌شود و مسلما عواقب تصمیمات غیرکارشناسی متوجه وزارت بهداشت ورفاه است.

رئیس انجمن رادیولوژی شاخه مازندران گفت: وزارت بهداشت در کاهش تعرفه برخی از رشته‌ها همچون رشته رادیولوژی مغرضانه عمل کرده و ما پیشنهاد تحقیق وتفحص از کتاب ارزش نسبی سلامت را به رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ارایه دادیم، که امیدواریم اقدامات مؤثر در این راستا به شفاف سازی نحوه هزینه‌های درمانی کمک نماید.

عضو شورای سیاست‌گذاری انجمن رادیولوژی ایران با تأکید بر ضروت تحقیق و تفحص از کتاب ارزش گذاری نسبی خدمات سلامت اظهار کرد: با وجود کاهش تعرفه‌ها و بدهی‌های محقق نشده، رادیولوژیست‌ها چگونه باید فعالیت کنند، لذا درخواست داریم که اگر دولت بودجه ندارد و مشکلات آن در این زمینه است حداقل مدیریت مناسب برای کنترل هزینه‌ها صورت گیرد وبا نگرش عدالت محور، کتاب CPT به صورت کامل اجرا کند.

رادپور یادآور شد: متاسفانه رویکرد وزارت بهداشت نسبت به جامعه رادیولوژی در دولت ۱۱ منفی بوده است وبا تصمیمات غیرکارشناسی سبب چالش‌های زیادی برای ما شدند که اخرین مورد ان هم مربوط به مسایلی می‌شود که در بالا ذکر شد، امیدواریم رویکرد مسئولان وزارت بهداشت در دولت ۱۲ نسبت به جامعه رادیولوژ‌ی اصلاح شود تا در کنار هم بتوانیم در ارتقا سلامت مردم کوشا باشیم.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.