به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جعفر توفیقی دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در همایش شیمی گفت: بدون ترديد توسعه کمی آموزش عالی، يکی از دستاوردهای ضروری، اجتناب ناپذير و درخشان نظام بعد از انقلاب اسلامی به شمار میآيد.
وی ادامه داد:البته سیاستهای توسعه کمی، از ابتدا دغدغه کیفیت آموزش عالی را به همراه داشته و با افزایش جمعیت دانشجویی و تنوع بخشی به سیستمهای آموزش عالی به ویژه در بخش غیردولتی این دغدغهها جدیتر و پررنگ تر شده است.
دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری افزود: دانشگاهها و سایر مراكز آموزش عالی در كشورهای در حال توسعه با مسائلی همچون نارساییهای اداری و مدیریتی، تأمین منابع انسانی و مالی، نابرابری فرصتهای آموزشی روبهرو هستند که روندهای یاد شده میتوانند مسائل دست به گریبان آموزش عالی را بیش از پیش افزایش دهند.
توفیقی گفت: ما باید یک بازنگری در بخش آموزش عالی کنیم و با یک چشم انداز روشن به سمت آموزش عالی پیش رویم.
وی با بیان اینکه كیفیت نظامهای آموزش عالی در اغلب كشورهای جهان تحت تاثیر عوامل چندگانهای قرار گرفته است اظهار کرد: از جمله این عوامل میتوان به برخی روندهای ناشی از جهانی شدن اشاره كرد؛ برای مثال، استفاده بیش از پیش از نوآوریهای علمی در توسعه اقتصادی، دانش محور شدن اقتصاد و عرضه آموزش عالی بدون توجه به مكان و زمان و آموزش عالی بدون مرز را میتوان نام برد.
دبیر همایش بیان کرد: خوشبختانه کشورمان در زمینه چاپ مقالات به رده خوبی رسیده و میتوان در این زمینه عرض اندام کنیم.
توفیقی ادامه داد: امروزه مدلهای تضمین و ارتقای کیفیت در مجامع توسعه یافته و در برخی از سازمانهای اقتصادی کشورمان اجرا میشود که جای خالی آن در آموزش عالی مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه جامعه دانشبنیان آموزش عالی، دو نسل آموزش عالی نخبه پرور و تربیت نیرو برای صنعت را پشتسر گذاشته است یادآورشد: نسل سوم آموزش عالی فراگیر و انبوه است و برای رسیدن به توسعه پایدار همه باید تحت آموزش عمومی و عالی قرار گیرند تا جامعه زیست پایدار پیدا کند.
انتهای پیام/