به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ دکتر حامد قضاوی مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هدف از انجام این آزمایش کشف آنتی بادیهای مهم بالینی است که ممکن است منجر به کاهش عمر گلبولهای قرمز و ایجاد عوارض ناشی از تزریق خون شود.
وی افزود: برنامه غربالگری آنتی بادی مادران باردار پس از ایجاد هماهنگی های لازم به صورت پایلوت در مراکز بهداشت شماره ۲، ۳ و ۵ شهرستان مشهد و شهرستان فریمان اجرا می شود.
قضاوی گفت: در راستای اهداف توسعه پایدار و پایان دادن به مرگ های قابل اجتناب مادران باردار مقرراست تا سال ۲۰۳۰ تلاش های جدی و موثری صورت گیرد که آزمایش غربالگری آنتی بادی مادران باردار از جمله این اقدامات است.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه افزود: با توجه به اینکه عامل حدود ۲۵ درصد از مرگ مادران؛ خونریزی ها است، یکی از اقدامات پیشگیرانه در این مورد، کاهش تاخیر در زمان تزریق خون و پیشگیری از عوارض ناخواسته تزریق است.
وی افزود: در همین راستا بر اساس تصمیم گیری کمیته کشوری پیشگیری از مرگ و میر مادران باردار و همچنین منابع مبتنی بر شواهد، مقرر شد آزمایش غربالگری آنتی بادی خون برای همه زنان باردار تحت پوشش مناطق و شهرستانهای پایلوت در هفته ۲۴ الی ۳۰ بارداری همزمان با دومین نوبت آزمایشات بارداری انجام شود.
انتهای پیام// م.م