به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از انبیسی؛ دو سال از انتشار عکس پیکر بیجان «آیلان کوردی»، پسربچه سه ساله سوری، میگذرد که در مسیر مهاجرت به اروپا در مدیترانه غرق شد.
با وجود تاثر جامعه جهانی برای پناهجویانی که برای رسیدن به اروپا، جان خود را به خطر میاندازند؛ دریای مدیترانه همچنان قربانی میگیرد.
اغلب مهاجرانی که قصد عزیمت به سمت اروپا را دارند، مسیر خطرناک شمال آفریقا به سمت ایتالیا را انتخاب میکنند. از ابتدای سال جاری میلادی 2200 نفر در این مسیر کشته و یا مفقود شدهاند.
سران کشورهای اتحادیه اروپا و آفریقا هفته جاری گرد هم آمدند تا طرح جدیدی برای متوقف کردن سیل مهاجرتها از طریق دریا به اروپا بیابند. این مقامات تاکید داشتند مسیر حرکت مهاجران باید از نخستین ایستگاه یعنی سواحل لیبی، مسدود شود. «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه، معتقد است مبارزه با قاچاقچیان انسان که دریای مدیترانه را به یک گورستان بزرگ تبدیل کردهاند، باید در اولویت قرار بگیرد.
سران فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، آلمان، چاد، نیجر و لیبی بر سر طرحی توافق کردند که مهاجران را در آفریقای شمالی متوقف کرده و به جای اعطای اجازه ورود به اروپا، به آنها کمک مالی ارائه خواهد شد.
چهار کشور اروپایی حاضر در این اجلاس پذیرفتند به چاد و نیجر کمک کنند تا تعداد مهاجرانی را که از این کشورها راهی لیبی میشود، کاهش دهند.
اتحادیه اروپا در مارس 2016 نیز با مقامات ترکیه بر سر طرحی توافق کرده بودند که در ازای بازگرداندن مهاجران غیرقانونی که به یونان وارد شدهاند، میلیاردها یورو کمک مالی به ترکیه اعطا شود.
باوجود اقدامات یاد شده، اتحادیه اروپا هنوز برای پذیرش پناهجویان و توزیع برابر آنها در کشورهای اروپایی درگیر مشکلات فراوانی است.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور آوارگان اعلام کرد: طی حدود یک سال گذشته، بیش از 4300 تن از آوارگانی که تلاش داشتند خود را به اروپا برسانند در دریا غرق شدهاند.
انتهای پیام/