قوانین فدراسیون فوتبال برای تمام باشگاه ها به صورت یکسان اجرا نمی شود و شاهد تبعیض میان باشگاه ها هستیم.

به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گویا هیچ وقت قرار نیست در فوتبال ایران به قانون احترام گذاشته شد، حتی از سوی قانون گذار! باشگاه ذوب آهن اصفهان 3 هفته قبل با یک مهاجم برزیلی به اسم کی‌روش استنلی سوارز قرارداد امضا کرد اما از جایی که این بازیکن دو فصل اخیر را در سری A و B برزیل بازی نکرده، نمی‌توانست در لیگ برتر ایران بازی کند.
 
بر طبق قانون سازمان لیگ بازیکنان برزیلی برای بازی در لیگ برتر ایران باید دو فصل آخر فوتبالی‌شان را در سری A و B کشورشان بازی کرده باشند. آن روزها شنیده می شد باشگاه ذوب آهن در حال تلاش‌ است که بندی به قوانین تصویب شده برای جذب بازیکن در سازمان لیگ، اضافه کند تا قلعه نویی بتواند از خرید خارجی خود استفاده کند؛ آن هم قانونی که تصویب شده و به اجرا در آمده و پیش از این هم به برخی از باشگاه های لیگ برتری به واسطه آن اجازه جذب بازیکن خارجی داده نشده بود!




تغییر قانون بعد از عضویت آذری در سازمان لیگ!

 


اکنون این موضوع مطرح می شود که چگونه برای یک تیم خاص قانون یک شبه تغییر می یابد جای سوال است؛آن هم درست چند روز بعد از عضویت مدیرعامل ذوب آهن در هیئت رئیسه سازمان لیگ! که خود البته بر این شایعات و شنیده ها درباره تلاش باشگاه ذوب آهن برای استفاده از خرید خارجی اش مهر تایید می زند. امیدواریم آذری که همواره پاسخگو بوده در این باره شفاف سازی کند تا مشخص شود حضور  وی در هیئت  رئیسه سازمان لیگ نقشی در این بی قانونی نداشته است.




قرارداد غیر قانونی مجیدی با استقلال



البته این اولین بار نیست که شاهد چنین قانون شکنی هایی هستیم.در سالهایی که گذشت شاهد مواردی از این دست زیاد بوده ایم.از ثبت غیرقانونی قرارداد فرهاد مجیدی با استقلال در نیم فصل دوم لیگ دوازدهم تا استفاده فولاد از بازیکنان سرباز و جعلی‌ بودن کارت پایان خدمت برخی بازیکنان این تیم در لیگ سیزدهم. جالب اینجاست که ثبت غیرقانونی قرارداد مجیدی با استقلال هم در زمان مربیگری قلعه نویی در استقلال اتفاق افتاده بود. ماجرا از این قرار است که استقلال در نیم فصل دوم دوازدهم اقدام به جذب مجیدی می کند اما از جایی که در لیست 21 نفره آبی ها جای خالی وجود نداشت به طور عملی امکان این کار ممکن نبود و در حالی که استقلال با دو بازیکن خارجی اش یعنی توزی و لیام ردی فسخ نکرده بود،
 
قرارداد مجیدی پس از پایان نقل و انتقالات با تخلف اشکار سازمان لیگ به ثبت رسید و این بازیکن برای استقلال بازی کرد و این تیم در پایان فصل با استفاده از بازیکن غیرمجاز و اشتباهات پرشمار داوری به سودش قهرمان لیگ برتر شد. یک سال بعد هم فولاد با دور زدن قانون و استفاده از بازیکنان سرباز و به لطف کسر امتیاز از پرسپولیس و البته پیروزی مقابل جدی ترین رقیبش یعنی پرسپولیس که با اشتباه فاحش داور در نادیده گرفتن گل هند آرش افشین به ثمر رسید قهرمان مسابقات شد تا دو قهرمانی در سالهای اخیر توام با حرف و حدیث باشد.




تکمیل لیست پرسپولیس مانعی بر سر انتقال کیا



 در مقطعی هم پرسپولیس قصد داشت مهدوی کیا را به خدمت بگیرد اما چون لیست تیم پر بود به رغم تلاش همه جانبه باشگاه این اتفاق رخ نداد و مهدوی کیا هم به ناچار راهی استیل آذین شد. در آن مقطع هم مدیران فولاد و استقلال عضو هیئت رئیسه فدراسیون و سازمان لیگ بودند و به همین سادگی تخلف را شاهد بودیم.




نادیده گرفتن حکم فیفا درباره تراکتور



فصل گذشته نیز فدراسیون فوتبال با نادیده گرفتن حکم فیفا از تیم تراکتورسازی امتیاز کسر نکرد و خوشبختانه پرسپولیس آن چنان قدرتمند بود که با وجود همه این جانبداری های یکسویه به تیمی خاص و اشتباهات پرتعداد داوران به ضررش بتواند حقش را از این فوتبال بگیرد و به آنچه که لیاقت آن را داشته است دست پیدا کند. اما به راستی تا چه زمانی قرار است این قانون شکنی ها ادامه داشته باشد و این فوتبال چه زمانی به معنای واقعی حرفه ای خواهد شد؟تراکتور دو، سه بار از بیک زاده، نورالهی و عالیشاه به عنوان بازیکن جدید در شرایطی که تراکتور حق جذب بازیکن جدید نداشت استفاده کرده بود.




زمانی که قوانین نقض می شود

 
 
باید پرسید در فوتبالی که در آن مسئولان خود ، قوانین آن را به سادگی نقض کرده و به نوعی قبول ندارند ، آیا می توان انتظار داشت باشگاه ها از آن سرپیچی نکنند ؟ لیگی که در آن باشگاهی با چنین تخلف اشکاری از بازیکنی غیرمجاز در ترکیب خود استفاده می کند آیا می تواند وجاحت یک لیگ استاندارد و حرفه ای را داشته باشد ؟ آیا در این شرایط عدالت به مساوات بین تیم های قوی و ضعیف برقرار شده، وقتی برای تیم هایی خاص تبصره در نظر گرفته می شود ؟ وچقدر راحت می توان در این فوتبال تکلیف تیم ها را خارج از محدوده فنی آن مشخص کرد وقتی همه چیز دست به دست هم می دهد تا یک تیم به هر قیمتی همه ابزاری را که برای قهرمانی نیاز دارد بدست بیاورد.



بلاتکلیفی نورالهی و عالیشاه



حرف آخر درباره نورالهی و عالیشاه است؛ دوبازیکنی که به دلیل قوانین من در آوردی فوتبال ما بیش از یک نیم فصل است که مجوز بازی ندارند. آن هم به دلیل اینکه سرباز هستند و تیمی که جذب سرباز می کند با رای  فیفا از جذب بازیکن محروم است.چگونه است که در فوتبال ما برای حضور یک بازیکن خارجی به قوانین دست برده می شود تا آن تیم خاص بتواند از خرید خارجی اش استفاده کند، البته به راحتی از کنار استعدادهای فوتبالمان می گذریم و بازیکنانی را که سابقه ملی دارند به علت  قوانینی که هزار ایراد و اشکال به آن وجود دارد خانه نشین کرده ایم. اکنون بعد از آن همه تلاشی که باشگاه پرسپولیس و احمد نورالهی برای گرفتن مجوز بازی در لیگ هفدهم داشت، این بازیکن تنها می تواند با پرسپولیس تمرین کند و هنوز نتوانسته در لیگ برتر به میدان برود. ازشرایط امید عالیشاه هم که همه با خبر هستند، بازیکنی که یک فصل قبل ملی پوش بود و از تیم های خارجی پیشنهاد بازی داشت همچنان بلاتکلیف است.
 
انتهای پیام/ 
 

منبع: پیروزی دیلی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار