مدیر اجرایی حرم مطهر حضرت محمدهلال ابن علی(ع) گفت: موزه مرکزی حرم مطهر حضرت محمدهلال بن علی(ع) با حضور امام جمعه و مسؤولان شهرستان آران و بیدگل در ضلع شرقی صحن جنوبی آستان مقدس راه اندازی شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،سید جواد تکیه  عصر دیروزدر حاشیه افتتاح موزه مرکزی حرم مطهر هلال ابن علی (ع) اظهار داشت: این موزه از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که بخشی از آن به هدایای مردمی آستان مقدس اختصاص دارد و بیش از 300 قطعه از این هدایا که قدمت بیشتر آن به دوره قاجار برمی گردد، در آن به نمایش گذاشته‌شده است.

وی نگهداری بیش از 600 نسخه خطی، چاپ سنگی در آستان مقدس را گنجینه‌ای ارزشمند فرهنگی خواند و افزود: این گنجینه غنی فرهنگی تاکنون در کتابخانه آستان مقدس نگهداری می‌شد، اما با افتتاح موزه، بخشی از آن به این مرکز انتقال‌یافته است و به‌مرور و با فراهم شدن امکانات لازم، همه کتب مذکور در این موزه نگهداری خواهد شد.

مدیر اجرایی حرم مطهر حضرت محمد هلال بن علی (ع) ادامه داد: همچنین اسکناس‌های مختلف قدیمی که از سال‌های گذشته تاکنون از سوی زائران خارجی به‌عنوان نذورات داخل ضریح جمع‌آوری‌شده، همراه با اسکناس‌های قدیمی داخلی از دوره‌های مختلف در بخش دیگری از این موزه به نمایش درآمده است.

وی با اشاره به اینکه در کاوش‌های اخیر کارشناسان میراث فرهنگی، قطعه خشتی خام به قدمت یک هزار و 200 سال در عملیات مرمت یکی از گلدسته‌ها کشف‌شده است، خاطرنشان کرد: این قطعه خشت، پس از مستند‌نگاری و تهیه سند قدمت توسط کارشناسان، به‌زودی به موزه حرم مطهر منتقل می‌شود.

تکیه خاطرنشان کرد: درب قدیمی ضریح مطهر با قدمت دوره قاجاریه، صندوقچه چوبی متعلق به دوره قاجاریه، قبر مطهر، پنجره‌های قدیمی، آثار و مکتوبات پیرامون حضرت محمد هلال (ع) از گذشته تاکنون و اسناد موقوفات حرم مطهر از دیگر آثار ارزشمند این موزه است.

وی تصریح کرد: در بخش دیگری از موزه با تصاویر قدیمی و جدید آستان مقدس، سیر تحول فیزیکی حرم مطهر به روش مقایسه‌ای به نمایش گذاشته‌شده است که بازدیدکنندگان در این بخش با خدمات هیئت‌امنای حرم مطهر از گذشته تاکنون آشنا می‌شوند.

به گفته وی، همچنین در این موزه تمبرهای قدیمی و تمبر یادبود کنگره ملی حضرت محمد هلال (ع)، تندیس‌های حرم مطهر، کاشی حرم حضرت ابوالفضل (ع) و بیرق‌های اهدایی حرم‌های مطهر ائمه معصومین (ع) و تصاویری از برنامه‌های ملی آستان مقدس به نمایش گذاشته‌شده است.

مدیر اجرایی حرم مطهر ضمن قدردانی از مردم برای کمک در جهت راه‌اندازی این موزه، بر همیاری مردم برای تکمیل این گنجینه ارزشمند فرهنگی و تاریخی تأکید کرد و گفت: این موزه می‌تواند به‌عنوان شناسنامه و هویت فرهنگی و تاریخی منطقه باشد، لذا برای تکمیل این مجموعه از مردم دارالمؤمنین کاشان و دارالولایه آران و بیدگل درخواست کمک می‌کنیم.

وی بیان داشت: آثار اهدایی زائران و مجاوران حرم مطهر به نام اهداکننده در موزه حرم مطهر در معرض دید عموم قرار داده می‌شود.

تکیه افزود: علاوه بر این موزه، با همیاری خانواده شهدا، گنجینه آثار و اسناد انقلاب اسلامی، شهدا و دفاع مقدس حرم مطهر هم از سال 1382 تاکنون با بیش از 4 هزار و 500 اثر در قالب 130 نوع به‌عنوان مجموعه‌ای غنی در این آستان مقدس فعال است و روزانه جمع زیادی از زائران حرم مطهر از این گنجینه ارزشی دیدن می‌کنند.

 

انتهای پیام/م

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.