به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛از گذشتههای دور ما درباره جنگ بین کشورها و فتح سرزمینها شنیده ایم و اگر به ما بگویند که عامل موفقیت در این جنگها چه بوده است، شاید اولین موردی که به ذهن مان خطور کند داشتن ارتشی بزرگ و نیرومند باشد. اما برای کشور یا شهری که مورد حمله قرار گرفته چه عاملی میتواند مهم باشد؟ جواب داشتن سدی محکم و غیر قابل نفوذ در برابر دشمن است.
همین حالا که جواب را گفتیم مطمئن هستیم اولین موردی که به ذهنتان رسیده دیوار بزرگ چین است، بله همانی که امروزه مقصد گردشگری بسیاری از مسافران شده و قدم زدن بر روی آن آرزوی هر شخص.
اکنون لیستی از 10 شهر که دیوار حفاظتی در اطراف خود دارند را آماده کردهایم تا شما بتوانید راحتتر درباره مقصد بعدی سفرتان تصمیم گیری کنید.
ویزبه (Visby)
مردم شهر ویزبه که شهری واقع در کشور سوییس است در قرن 12 میلادی یعنی همان زمانی که ساخت دیوار در اطراف شهرهای اروپا رواج یافته بود، تصمیم به ساخت دیواری به ارتفاع 6 متر و بدون برج مراقبت کردند تا از قافله عقب نمانند.
اما در قرن 13 میلادی جنگی اتفاق افتاد که دلیلی شد تا مردم این شهر شور و اشتیاقی مضاعف پیدا کنند تا زودتر کار ساخت دیوارها را به اتمام برسانند و همچنین تصمیم گرفتند که 29 عدد برج دیدبانی هم به آن اضافه کنند که امروزه 2تا از آنها تخریب شده و تنها 27 عدد از آن باقی مانده است.
هررا Hara
هرر شهری با وسعت زیاد و دیوار کشی شده واقع در شرق کشور اتیوپی است که برای قرنها مرکز تجارتی بوده و در آن زمان با اعراب و آفریقاییان بازرگانی زیادی داشتهاند. همچنین این شهر با داشتن 82 مسجد و 102 بارگاه زیارتی یکی از مهمترین شهرهای جهان اسلام است.
هرر یکی از شهرهای حکومت عثمانی بوده است که جزئی از شاخ آفریقا محسوب میشود. دیوارهای این شهر در قرن 16 میلادی با 5 ورودی ساخته شد و امروزه وقتی که از بالا به آن نگاه میکنید جلوه زیبایی که این دیوارها به شهر دادهاند را بخوبی میبینید.
پینگ یائو Pingyao
پینگ یائو شهری کوچک و بازسازی شده در کشور چین است که دیوارهای عظیم و با شکوه آن شامل 72 برج دیدبانی و 6 ورودی است بطوری که با دیدن آن به عظمت و هیبت اش پی خواهید برد. در سال 2004 (1384) یکی از دیوارها کاملا فرو ریخت اما بازهم بازسازی به دادش رسید و دوباره آن را از نو بنا کردند و اکنون از آن به عنوان یکی از سالمترین دیوارهای موجود نام میبرند. این شهر تاریخی در میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است.
اوبیدوز (Óbidos)
اوربیدوز شهری کوچک در قسمت غربی کشور پرتغال است که در تپه ها و کوهپایهها بنا شده، به همراه دیواری مستحکم که کل شهر را فرا گرفته است. این شهر توسط موروها (Moors) پایه گذاری شد و در سال 1148 میلادی توسط اولین پادشاه پرتغال، آفونسو هنری (Afonso Henriques) تسخیر شد و به امپراطوری آنان درآمد.
دیوار حفاظتی در قرن 14 میلادی بازسازی شد و در آن از سنگ مرمر و سنگ آهک استفاده شد. اما اوربیدوز از نظر اینکه میدان، دیوارها و خیابانها به سبک قرون وسطایی حفظ شدهاند، امروزه یکی از اصلی ترین مقاصد گردشگری برای اشخاصی است که علاقه مند به این دوران هستند.
شیان (Xi'an)
شیان شهری قدیمی در کشور چین است با قدمتی بیش از 3100 سال که برای 1000 سال نیز پایتخت 13 سلسله و امپراطوری بوده است و در مجموع 73 نفر بر آن حکم فرمایی کردهاند. شیان در پایانه شرقی جاده ابریشم قرار گرفته و نزدیک به موزه ارتش تراکوتا (سربازان سفالین) قرار دارد.
همچنین این شهر خواهر خوانده اصفهان نیز میباشد. این دیوار در قرن 14 میلادی ساخته شده است و یکی از بزرگترین دیوارهای ساخته شده در جهان است. عرض آن آنقدر بزرگ هست که همزمان 5 دوچرخه سوار بتوانند در کنار هم حرکت کنند.
ایتچان کلا (Itchan Kala)
ایتچان کلا شهرکی داخلی درون شهر خیوا (Khiva) در کشور ازبکستان است که شامل بناها و خانههایی آجری با ترکیبی دلنشین است که در قرن نوزدهم میلادی ساخته شده است و شامل 4 ورودی در هر ضلع مستطیلی شکل آن است.
این بنا بارها و بارها فرو ریخته اما همیشه آن را بازسازی کردهاند و در سازمان جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده. به شما پیشنهاد میکنیم که اگر به دیدن این بنا رفتید حتما قبل از غروب آفتاب آن جا باشید تا با بخش دیدنی و جذاب این شهر تاریخی که رنگ دیوارهای آن هنگام پخش شدن نور خورشید بر روی آن است را از دست ندهید.
اویلا (Avila)
اویلا در قسمت غربی کشور اسپانیا و در بالای تپههای سنگی آن منطقه که از آب و هوایی خاص و ویژه برخوردار است، ساخته شده است. بخش قدیمی این شهر تماماً توسط دیوارهای باشکوهاش تسخیر شده است اما در بخش خارجی شهر پیشرفت داشته و ساختمانهایی در اطراف آن ساخته شده است. این حصار شامل 88 برج مراقبت و 9 ورودی است که در طی قرون یازده تا دوازده میلادی تکمیل و ساخته شده است.
منبع:برترینها
انتهای پیام/