به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛علی آسترکی ،مسئول گنجینه قرآن حرم حضرت معصومه(س)، با اشاره به برخی از سندهای تاریخی گفت: تاریخ وجود و استفاده از قرآن در حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع) به دهه اولیه بنای این آستان مقدسهها برمیگردد.
افزود: قدیمیترین وقفنامهای که تا کنون به دست آمده حاکی از وقف ۴ مجلد مصحف شریف در سال ۵۹۴ قمری برای مرقد مطهر بانوی کریمه اهل بیت(ع) است.
وی عنوان کرد: با بیان اینکه حضرت معصومه سلامالله علیها در زمان حیات و حضورشان در شهر قم بسیار مورد احترام و تکریم بودهاند و بعد از وفات نیز به شکل با شکوه و آبرومندی تشییع و تدفین شدهاند،هرچند گزارش و آماری درباره تعداد و انواع قرآنهای موجود در حرم از سالها و دهههای اولیه وجود ندارد اما بیشک با توجه به سنت حسنه وقف، چنین بارگاه باشکوهی که از ابتدا مورد اقبال مردم متدین قم و سایر شهرها بوده، خالی از قرآن نبوده است.
مسئول گنجینه قرآن حرم مطهرحضرت معصومه سلامالله علیها تصریح کرد: زائران حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها ضمن زیارت روضه منوره در حرم به خواندن قرآن اهتمام داشتند به همین علت برخی علاقهمندان به خاندان عصمت و طهارت قرآنهایی را وقف حرم نمودهاند.
وی اضافه کرد: قدیمیترین وقفنامهای که تا کنون به دست آمده حاکی از وقف ۴ مجلد مصحف شریف در سال ۵۹۴ قمری برای مرقد مطهر حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها است.
وی افزود: با گذر زمان تعداد قرآنهای اهدایی یا وقفی در حرم مطهر افزایش داشت و به علت استفاده مکرر، قرآنهای مستعمل به مخزن و انبار حرم منتقل میشد که در سالهای بعد برخی از این قرآنها به موزه انتقال یافت.
آسترکی تصریح کرد: با اشاره به اینکه موزه آستان مقدس حضرت معصومه سلامالله علیها قدیمیترین موزه کشور محسوب میشود، بر اساس نظر کارشناسان بخش قابل توجهی از قرآنهای خطی موجود در موزه آستان مقدس، قرآنهای وقفی جمعآوری شده از حرم در ادوار گذشته است.
وی خاطرنشان کرد: هر چند به علتهای متعددی اهتمام مناسبی برای گردآوری و نگهداری همه قرآنهای موجود در مقبرهها و حرم مطهر حضرت معصومه سلامالله علیها وجود نداشته است و اکنون تعداد محدودی قرآن به نسبت آنچه باید میبود وجود دارد اما آثار موجود نیز بسیار ارزشمند است.
انتهای پیام/ح