به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، در این جلسه که در ارگ انجام شد، طرح ایجاد مسکن برای عودت کنندهگان در قاسم آباد ولسوالی بهسود ولایت ننگرهار، برنامۀ محو مرض سگ دیوانه و واکسین سگهای ولگرد در شهر کابل و دستآوردهای شاروالی های غور، فراه و لوگر در راستای عرضۀ خدمات شهری در ولایات متذکره، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
سید سعادت منصور نادری وزیر امور شهرسازی، طرح مسکن عودت کنندهگان در قاسم آباد ولسوالی بهسود ولایت ننگرهار را به جلسه ارائه کرد.
وی در رابطه به موقعیت ساحۀ قاسم آباد ولسوالی بهسود ولایت ننگرهار، ارزیابی ساحۀ و استراتیژی برای کنترول و کاهش سیلاب ها، سرک های عمومی و ساحات عامه، طرح مسکن ارزان قیمت و بودجۀ لازم معلومات ارائه کرد.
وزیر شهرسازی پیشنهاد کرد که مستفدین این پروژه از طریق یک پروسۀ سریع و زودثمر تثبیت گردد و وزارت امور مهاجرین و عودت کنندهگان در سازماندهی و تثبیت آنان رسالت خویش را ادا نماید، مدیریت خدمات شهری از سوی شاروالی محلی و ولسوالی بهسود صورت گیرد و از اینکه ساحۀ پروژۀ زیرتهدید غصب می باشد، باید پروژه به زودترین فرصت ممکن آغاز و در مدت دو سال به بهره برداری سپرده شود.
اجمل شمس معین وزارت شهرسازی در رابطه به چگونگی توزیع مسکن برای عودت کنندهکان در قاسم آباد ولسوالی بهسود ولایت ننگرهار، معلومات داد.
سید حسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین و عودت کنندهگان گفت که ما ضرورت به طرزالعمل در رابطه به توزیع زمین برای مهاجرین داریم و همچنان باید مهاجرین مستحق تثبیت شوند.
وی از رئیس جمهور خواست تا هدایت بدهند که طرزالعمل را به کدام معیار ایجاد و تطبیق نمایند و از اینکه متقاضیان زمین زیاد و زمین محدود است، بنابرین باید یک طرزالعمل وجود داشته باشد.
در این جلسه نصیر احمد درانی وزیر انکشاف دهات، مجددی رئیس انجمن انجنیران و مهندسان افغانستان، جواد پیکار رئیس ادارۀ مستقل اراضی، حمیدالله طهماسی سرپرست وزارت ترانسپورت، ملکزی مشاور رئیس جمهور، انجنیر یلانی رئیس عمومی شرکت آبرسانی، اسدالله ضمیر وزیر زراعت و الهامعمر هوتکی رئیس اداره انکشاف زون پایتخت، دیدگاه های ادارات مربوطه شان را در رابطه به طرحمسکن عودت کنندهگان در قاسم آباد ولسوالی بهسود ولایت ننگرهار ابراز داشتند.
رئیس جمهور غنی در این خصوص گفت که ما باید یک تخمین واضح داشته باشیم تا تعداد واقعی متقاضیان زمین برای عودت کنندگان معلوم گردد و همچنان حکومت باید یک پروگرام واضح برای مسکن مهاجرین داشته باشد.
وی افزود که اداره اراضی باید یک بانک زمین داشته باشد تا با معیارهای مشخص به مهاجرین مستحق زمین توزیع گردد.
رئیس جمهور گفت که ما ضرورت واضح به یک دیتابیس عودت کنندهگان داریم تا یک سیستم توزیع منظم زمین داشته باشیم.
رئیس جمهور کشور خاطرنشان کرد که مسئله مهاجرین بحیث مشکل ملی در نظر گرفته شود و نهادهای مختلف به صورت یک تیم روی آن کار کنند. وی افزود که عودت کنندگان ما از ظرفیت های خوبی از جمله تحصیلات عالی و سرمایه برخوردار هستند و باید از آن استفاده صورت گیرد.
محمد اشرف غنی گفت که در طرح های مسکن، باید نیازمندی های همچون مکتب، برق، آب آشامیدنی صحی و زمینه های اشتغال مدنظر گرفته شود.
سپس برنامه محو مرض سگ دیوانه و واکسین سگ های ولگرد در شهر کابل از سوی عبدالله حبیب زی سرپرست شاروالی کابل، به جلسه ارائه گردید.
وی در رابطه به راهبرد شاروالی کابل در خصوص محو مرض سگ دیوانه، مشخص ساختن تعداد سگ ها، تنظیم برنامه وسیع واکسیناسیون سگ های ولگرد و چگونگی تطبیق برنامه محو مرض سگ دیوانه، معلومات داد.
اسدالله ضمیر وزیر زراعت و خانجان الکوزی معاون اتاق تجارت گفتند که نهادهای مربوطه شان آمادۀ هرگونه همکاری با شاروالی کابل در این برنامه می باشند.
رئیس جمهور غنی در این خصوص گفت که برنامۀ شاروالی کابل باید عملی شود و وزارت زراعت و مالداری و بخش وترنری وزارت تحصیلات عالی نیز با شاروالی کابل همکاری کنند. وی همچنان افزود که سیستم وقایۀ باید در همکاری با وزارت صحت عامه نیز مدنظر گرفته شود.
شاروال فیروزکوه مرکز ولایت غور، شاروال مرکز ولایت فراه و شاروال پل علم مرکز ولایت لوگر در رابطه به دستآوردها، مشکلات و چالش های محیطی شان به جلسه گزارش دادند، در رابطه به پیشرفت ها، افزایش عواید، برنامه های انکشافی، عدم پرداخت پول شاروالی ها از سوی سایر نهادهای دولتی، جلوگیری از غصب زمین و سهیم ساختن مردم در سرسبزی و خدمات شهری معلومات ارائه کردند.
شاروال ها همچنان در رابطه به خود اتکایی شاروالی ها به عواید خودشان، تحول اقتصادی و ویژگی های فرهنگی معلومات ارائه کردند و از اقدامات شان در خصوص حفظ آبادات تاریخی و ساحات گردشگری اطمینان دادند.
رئیس جمهور غنی پس از استماع معلومات شاروال ها، ضمن ستایش از کارکردهای آنان گفت: تمام ادارات مکلف اند که پول های شاروالی را پرداخت نمایند و در غیر آن، پول های متذکره از سرجمع بودجه ادارات مذکور کسر خواهد شد.
رئیس جمهور گفت که شاروالی ها دستآوردهای خوبی دارند و باید از این دستآوردها مردم آگاه شوند. وی تاکیدکرد که عواید در ولایات به صورت شفاف جمع آوری شود و بنادر ما به ساحات آزاد تجارتی و سرمایه گذاری مبدل گردند.
محمد اشرف غنی خاطرنشان کرد که تمام ولایت ها باید با ولایات همجوار خویش هماهنگی اقتصادی داشته باشند و به گونۀ مثال باید ولایت کابل با پنج ولایات همجوار خویش رابطۀ اقتصادی داشته باشد تا ضروریات اولیه را از ولایات یادشده تامین نماید.
رئیس جمهوربیان داشت که یک محیط معیاری در ولایات همجوار کابل سبب میشود که از ازدحام این شهر کاسته شود. وی بر اهمیت ترانسپورت شهری و سایر خدمات مانند ایجاد پارک های تفریحی، آب آشامیدنی صحی و مشخص نمودن نقاط سرمایهگذاری در شهرها، تاکید کرد.
انتهای پیام/