به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛یک کارشناس تغذیه در استرالیا میگوید همانطور که پوست وضعیت عملکرد بدن را در یک سطح عمیق نشان میدهد، ناخنهای انگشتان نیز دارای اطلاعات ارزشمندی در این زمینه هستند.
به گفته 'فیونا تاک'، رنگ، شکل، استحکام و بافت ناخنها هر یک بازگوکننده موضوعی در مورد سلامت افراد هستند.
وی افزود: همچنین ذکر این نکته حائز اهمیت است که ناخنهای دست در قیاس با پا وضعیت خوب یا بد سلامتی دقیقتر نشان میدهند، زیرا ناخنهای پا بیشتر در معرض فشار و ضربه قرار دارند و بنابراین ظاهر آنها نمیتواند همواره منبع قابل اعتمادی باشد.
به گفته این کارشناس تغذیه، ظریف و شکننده بودن ناخن هانشان دهنده کمبود یک اسید چرب، پروتیین، ویتامین A، آهن یا کلسیم در بدن است؛ درضمن نقاط و یا خطوط سفید رنگ روی ناخن احتمالا به دلیل کمبود روی یا ویتامین B۶ است.
به گفته این کارشناس، درحالیکه افراد سیگاری ممکن است بیشتر مستعد داشتن ناخنهای زرد رنگ باشند، اما زرد رنگ بودن رنگ ناخنها بیشتر یک علت تغذیهای دارد و میتواند به دلیل کمبود آهن یا پروتیین و یا اختلال کلیه و کبد باشد.
اگر ناخنها بیش از حد خشک و یا پوسته پوسته باشند، احتمالا به این دلیل است که به اندازه کافی پروتیین حیوانی مصرف نشده است.
ناخن خشک و یا ناخنهایی که رشد کندی دارند، نشان دهنده کمبود ویتامین A. و یا آهن است. از سوی دیگر ناخنهای شیار شیار، بسته به این که شیارها عمودی و یا افقی باشند، هر یک بیانگر موضوع خاصی هستند.
شیارهای افقی معمولا بر اثر ضربه و یا آسیب به ناخن ایجاد میشوند، اما شیارهای عمودی ناخن ممکن است مربوط به ضعف دستگاه گوارش باشد که به جذب مواد مغذی به بدن آسیب میزند.
این کارشناس تغذیه معتقد است: مصرف مرغ و تخم مرغ ارگانیک، گوشت قرمز، ماهی، آجیل خام و دانهها باعث تقویت سلامت پوست مو و ناخنها میشوند.
خوراکیهای مملو از سیلیکا مانند خیار، جو، سبزیجات برگ سبز، پیاز، کرفس و غلات نیز برای سلامت ناخن مفید هستند.
تهیه و مصرف خوراکیهای موسوم به اسنک همراه با گردو و دانههای گل آفتابگردان و افزایش مصرف ماهیهای چرب و آوکادو نیز به سلامت ناخنها کمک میکنند.
منبع:میزان
انتهای پیام/