به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسن پلارک رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در اولین گردهمایی روسای ستاد بازسازی عتبات عالیات با مدیران ارشد بانکهای کشور که امروز(یکشنبه) برگزار شد، اظهار داشت: ستاد بازسازی عتبات عالیات تحت امر حاکمیت است، اما بدون وابستگی به دولت و با توجه به اینکه هیچ ردیف بودجهای برای آن در نظر گرفته نشده است، کار خود را ادامه میدهد.
وی افزود: از سوی دفتر مقام معظم رهبری، شورایی متشکل از بزرگانی چون آیت الله قمی، سردار سلیمانی، آیت الله تقوی، آیت الله محمدی و نماینده ولی فقیه تشکیل شده است که هماهنگیهای ستاد بازسازی عتبات عالیات را بر عهده دارد.
پلارک گفت: در ادوار مختلف از سوی کشور عراق تمایلی به حفظ و مرمت حرمهای مطهر معصومین(ع)( گنبد، گلدستهها، ستونها و غیره) نبوده است، اما همیشه رهبری معظم و آیت الله سیستانی بر حفظ و مرمت این مکان های مقدس تاکید دارند.
پلارک افزود: هدف ما اقدامات کوتاه مدت نبوده و نیست، بلکه با همت مردم وارد عرصه بازسازی شدیم که به تبع آن توفیقات بزرگی نصیبمان شد.
وی با اشاره به اهمیت اماکن مقدس گفت: ما اماکن مقدس را متعلق به شیعیان میدانیم و برای ما همواره این موضوع اهمیت داشته که ابعاد حرم امام علی(ع) و امام حسین(ع) کمتر از امامزاده صالح(ع) نباشد.
پلارک اضافه کرد: وضعیت ستاد بازسازی عتبات عالیات در سال اولی که اقدام به بازسازی حرمهای مطهر(ع) کرد بسیار ناگوار بود، به طوری که فاضلابها در این اماکن جاری بود و هیچ نظافتی در آنها رعایت نمیشد، همچنین درهای حرمهای مطهر به گونهای بود که هر لحظه امکان کنده شدن آنها وجود داشت.
وی با اشاره به اقداماتی که در حرم امام علی(ع) انجام شده است، تصریح کرد: بزرگترین پروژه مذهبی را در صحن امام علی (ع) اجرا کردیم و آن را به 20 برابر افزایش دادیم، همچنین امکان خواندن نماز برای 100 هزار نفر به طور همزمان در این مکان مقدس فراهم شد.
پلارک افزود: گنبد حرم امام علی(ع) از فاصله 400 متری حرم کاملا مشخص است و طی 5 سال گذشته 300 هزار متر زیربنای این پروژه به اتمام رسید.
وی با اشاره به بازسازی که در کربلا (صحن عقیله بنی هاشم(ع)) انجام شده است، گفت: حرم امام حسین (ع) را 4 برابر کردیم و مقرر است تا همه این بازسازیها تا سه ماه آینده روی زمین انجام شود.
پلارک افزود: 7 متر ارتفاع گنبد امام حسین (ع) را بالا بردیم، همچنین روی گنبد قبلی که هزار تن وزن دارد و روی چهارپایه خشتی قرار دارد، گنبدی به وزن 200 تن را نصب کردیم.
وی با اشاره به لاغرسازی ستونهای حرم امام حسین(ع) بیان کرد: برای افزایش تحمل ستونها، آنها را قوی و لاغر کردیم و فاصلهشان را از یک متر و نیم به 4 متر افزایش دادیم.
پلارک با اشاره به کمکهایی که مدیران بانکها میتوانند به بازسازی عتبات داشته باشند، افزود: بانکها هر چقدر هم کوچک باشند، باز هم میتوانند گوشهای از کمکها را بر عهده بگیرند، به طور مثال یکی از بانک ها چند سال قبل متولی تعویض درهای حرم معصومین (ع) در کاظمین بود و در حال حاضر به اسم این بانک ثبت شده است.
وی با اشاره به دو مسئولیت بزرگی که سازمان عتبات پیش رو دارد، تصریح کرد: اولین مسئولیت ستاد بازسازی عتبات عالیات تکمیل پروژههای باقیمانده و دومین مسئولیتش برگزاری مراسم اربعین است.
پلارک افزود: اسکان و پذیرایی زائران به ستاد بازسازی واگذار شده است، امسال 900 موکب را سازماندهی کردیم و میزان غذایی که در هر روز در این موکبها به زائران اختصاص داده میشود بین یک میلیون و 500 هزار تا 2 میلیون غذا است.
وی با اشاره به افزایش ظرفیت موکبها گفت: امکان خواب و استراحت برای 800 تا یک میلیون نفر زائر در این موکبها وجود دارد، همچنین میزان روزهای حضور زائران را در این موکب ها از 4 روز به 10 روز افزایش دادهایم.
در حاشیه این مراسم مهدی آرزومند کاراته کار کشورمان دو مدال طلای آسیایی و بینالمللی مسابقات کاراته 2010 را به موزه حرم مطهر علوی(ع)، حرم امام حسین (ع) و خانواده سردار شهید اسماعیل حیدری اهدا کرد و آنها را تحویل مسئولان ستاد بازسازی عتبات عالیات داد.
حسن پلارک رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بانکها میتوانند به اشکال مختلف با ستاد بازسازی عتبات عالیات ارتباط داشته باشند و با تشویق و ترغیب مشتریان و استفاده از ظرفیتهای تبلیغاتی بانکها مانند سیستمهای ATM یا گرد کردن حسابهای مشتریان و اطلاعرسانی در شعب بانکی میتوانند کمکهای مردمی را به سوی سازمان عتبات عالیات هدایت کنند.
وی افزود: با کمکرسانی بانکها میتوانیم بخش عمدهای از پروژههای سنگینی که آغاز کردهایم را به اتمام برسانیم.
پلارک همچنین بیان کرد: کمکرسانی بانکها به این معنا نیست که آنها از حساب مشتریان پول برداشت کنند، بلکه هدف ما تشویق مردم و ایجاد امکانی برای دادن کمکهای مردمی است.
انتهای پیام/