مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری سیستان و بلوچستان از صادرات یک میلیون و 250 هزار دلاری صنایع دستی استان خبر داد.

صادرات یک میلیون و 250 هزار دلاری صنایع دستی سیستان و بلوچستانبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،کامبیز مشتاق گوهری در نشست خبری افزود: برنامه جامعی برای توسعه صنایع دستی استان ترسیم شده است که سهم سیستان و بلوچستان را در صادرات این محصولات افزایش خواهد داد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان در ادامه اظهار کرد: فعال کردن بخش گردشگری در جنوب استان بخصوص سواحل مکران نیز از اولویت برنامه های میراث فرهنگی استان است.

گوهری  بیان کرد: با توجه به اینکه توسعه سواحل مکران از برنامه های مهم دولت است و زیر ساخت های آن نیز فراهم شده می توان در کنار بخش ترانزیت بخش گردشگری منطقه را نیز فعال کرد.

گوهری گفت: با توجه به طرح توسعه سواحل مکران طی برنامه ششم توسعه، توجه به مقوله گردشگری در طول نوار ساحلی مکران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

وی  ادامه داد: در طول نوار ساحلی سیستان و بلوچستان، جاذبه‌های منحصر به فرد ساحل اقیانوسی وجود دارد که قابلیت جذب گردشگران داخلی و خارجی را داراست.

مدیرکل میراث فرهنگی استان در ادامه تصریح کرد: همچنین کشتزارهای موز در زرآباد و شهرستان ساحلی کنارک نیز از دیگر جاذبه‌های نوار ساحلی دریای عمان در استان سیستان و بلوچستان محسوب می‌شود.

گوهری بیان کرد: هم اکنون نیز به منظور رونق گردشگری دریایی در نوار ساحلی استان سیستان و بلوچستان، شاهد همکاری مشترک از سوی اداره بنادر و دریانوردی است، سازمان منطقه آزاد چابهار و اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان هستیم.

وی  افزود: این مشارکت چند جانبه، نوید بخش آینده ای روشن از گردشگری دریایی در نوار ساحلی دریای عمان است.

گوهری تصریح کرد: با مشارکت بخش خصوصی و منطقه آزاد چابهار به زودی شاهد ورود کشتی های کروز به بندر چابهار خواهیم بود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان در ادامه اظهار کرد: امکان انواع ورزش ها، بازی‌ها و تفریح‌های آبی در سواحل و مناطق دریایی استان فراهم است که می‌تواند سیستان و بلوچستان را به قطب ورزش ها، بازی‌ها و تفریح‌های آبی تبدیل کند.

وی همچنین به فعال شدن بخش بوم گردی استان نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 60 دفتر بوم گردی در استان تشکیل پرونده داده اند که از این تعداد 10 دفتر فعال و جذب مسافر کرده اند.

وی افزود: در زمینه اقامتگاه های بوم گردی به ویژه در بخش‌های عشایری این امکان در استان بخوبی فراهم شده است.

راه اندازی خانه های صنایع دستی درسیستان وبلوچستان

گوهری همچنین از راه انداری خانه های صنایع دستی در استان نیز خبر داد.

وی همچنین از اجرای 60 پروژه مشارکتی میراث فرهنگی و گردشگری نیز در استان خبر داد و گفت: امیدواریم در سال آینده اثر تاریخی و فرهنگی رها شده در استان نداشته باشیم.

وی همچنین از ادامه اجرا و برپایی نمایشگاه های مختلف فرهنگی و هنری با موضوع میراث فرهنگی استان در کشور و خارج از کشور برای معرفی استان خبر داد و گفت: خوشبختانه تاکنون در این رابطه استان موفق بوده است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان همچنین گفت: برگزاری اجلاس جهانی موزه‌های آسیا و اقیانوسیه در بندر چابهار یکی از رویدادهای مهم امسال در استان است.

وی تصریح کرد: حدود ۲۰ رویداد فهرست شده که امسال در استان برگزار می‌شود و شامل رویدادهای طبیعی، فرهنگی و مناسبتی است که هرکدام در فصل خودش برگزار می‌شود.

وی در ادامه گفت: پرونده های باغ شهر جالق، کوه خواجه، قلعه بمپور و آسبادها و دره نگاران برای ثبت در فهرست پیشنهادی یونسکو آماده شدند.

مشتاق گوهری درباره پرونده های ثبت جهانی نیز بیان کرد: چهار پرونده ثبت جهانی استان سیستان و بلوچستان آماده است تا برای قرار گیری در فهرست میراث پیشنهادی یونسکو به دفتر ثبت ارسال آثار در سازمان میراث فرهنگی ارسال شود. از جمله پرونده باغ شهر جالق، کوه خواجه، قلعه بمپور و آسبادها و سنگ نگاره های دره نگاران.

وی همچنین گفت: محورهای پیاده زاهدان را برای اولین بار در استان شناسایی می کنیم. خیابان شریعتی زاهدان به صورت کامل بازسازی می شود. بافت تاریخی زاهدان از بین رفته بود و جز چند تک بنا از آن باقی نمانده بود در تفاهم بین شهرداری و فرمانداری زاهدان یک جداره و دیواره کامل یک خیابان را بازسازی خواهیم کرد. بافت آن نیز بازسازی و این خیابان کاملا جداره سازی خواهد شد و محور تاریخی به محور گردشگری چهارراه رسولی وصل می شود. در حال برنامه ریزی برای آن هستیم که شهر زاهدان را به قطبی برای پیاده راههای گردشگری تبدیل کنیم.

انتهای پیام/ع

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار