به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری سازمان حج و زیارت حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت صبح امروز سه شنبه 31 مرداد ماه در دو جلسه توجیهی مناطق 1 و 2 مکه مکرمه حضور پیدا کرد تا با عنایت به نزدیک شدن به ایام تشریق برخی از نکات و ضوابط را یادآوری کند.
محمدی در ابتدای جلسه بیان کرد: خاص بودن وضعیت حج امسال برای همه ملموس است و حج امسال حج متفاوتی است، که داری ویژگیهایی هست؛ تاخیر در ورود ایران به عملیات حج؛ افزایش سهمیه ۵، ۰، ۰ هزار نفری زایرین کل کشورها و ٣، ۵ درصدی زایرین ایرانی از این ویژگیها است.
محمدی افزود: تمایز دیگر حج امسال با سالهای قبل فضایی بود، که برعلیه حج ایجاد شده بود که الحمد الله زائرین طی حضورشان در کشور عربستان به بی اساس بودن آن پی بردند.
وی افزود: پذیرش سهم شرکتهای هواپیمایی سعودی که نتوانستند تعهدات خود را اجرایی کنند، از سوی هواپیمایی ایران ایر نیز از مواردی بودکه امسال برای اولین بار اجرایی گردید و آرامش روانی را برای ما تامین کرد؛ در عین حال نباید این آرامش ما خدمتگزاران به زائرین را دچار غفلت کند، زیرا در حج سالجاری همه هموطنان اخبارحج را رصد میکنند و حتی موارد بسیار کوچک نیز میتواند بازتاب گسترده داشته باشد " حج امسال حج سرنوشت سازی است که همه باید نهایت تلاش را برای اجرای مطلوب آن داشته باشیم"
رئیس سازمان و زیارت حفظ سلامت و امنیت حجاج را بعنوان دو اصل مورد تاکید قرار داد که خادمین به این دو اصل میبایست نگاه ویژه داشته باشند وضابطه مندی تمام بخشنامهها و دستورالعملها باید مو به مو عمل شود و هیچ فردی حق عدول از این بخشنامههای اعلامی را ندارد، زیرا این دستورالعملها با تاییدسازمان و بعثه مقام معظم رهبری نهایی شده است.
محمدی ادامه داد: تخلف در حج امسال یک تخلف فردی نیست و تخلف و آسیب ملی محسوب میشود و قابل جبران نخواهد بود.
وی افزود: سیاستهای سازمان مجموعه محوری است و در عرفات هم خیام بصورت مجموعهای اداره میشود، در عین حال مدیر کاروان مسئول کاروان و اجرای دستورالعمل هاست.
اطلاع رسانی شفاف در کلیه مقاطع عملیات در جهت راهنمایی زائران ضروری است و در تسهیل امور موثر خواهد بود و دغدغه و استرس زائرین در گفتگو و اطلاع رسانی برطرف خواهد شد.
رئیس سازمان حج و زیارت عنوان نمود: عملیات انتقال زائرین اهل سنت ازصبح هشتم ذی الحجه به منا و انتقال سایر زائران نیز به عرفات بعد از ظهر روز هشتم آغاز میشود و تا اواخر شب، این انتقال به اتمام میشود.
انتقال زائرین طبق برنامه اعلامی بعد از نماز مغرب در نهم ذی الحجه صورت خواهد گرفت که بانوان و معذورین در ابتدا به منا منتقل خواهند شد و سایرین نیز به منطقه پیش بینی شده در مزدلفه منتقل خواهند شد تا بعد از اذان صبح بسمت منا حرکت کنند و بعد از طلوع آفتاب به سرزمین منا وارد شوند که حرکت به سمت جمرات مطابق جدول زمانبندی بعد از صرف صبحانه و استراحت از ساعت ۱۰:۳۰ صبح روز دهم ذی الحجه آغاز میشود و کاروانها طبق زمانبندی به تدریج به سمت جمرات میروند و برنامه ذبح برای زائرین هم طبق همین برنامه انجام خواهد گرفت؛ لازم بتوضیح است ذبح برای بانوان و معذورین که درشب قبل رمی خود را انجام خواهند داد نیز صبح روز عید قربان انجام خواهد گرفت.
محمدی افزود: در روز یازدهم ذی الحجه نیز هیچ زائر ایرانی چه فردی و چه کاروانی حق حضور از ساعت ۱، ۴ به بعد را در جمرات ندارد و همچنین در روز دوازدهم ذی الحجه نیز زائرین ما قبل از ساعت ۱۰:۳۰ میبایست به خیام خود در منا برگردند که اجرای دقیق آن از سوی مدیران کاروانها مورد انتظار است.
رئیس سازمان حج و زیارت در بخش دیگری از سخنان خود اشاره کرد: مدیران مجموعه در جهت احقاق حق زائرین در تامین امکانات طبق قرارداد با مالکین تلاش کنند و برخی موارد اجرایی را نیز جهت اقدام ابلاغ کرد.
محمدی ضمن تاکید بر اطلاع رسانی شفاف به زائرین، اطلاع زائرین را در خصوص برخی موارد منجمله دلایل اختلاف قیمت کاروانها؛ تعطیلی نقل بین شهری از 5 تا 14 ذی الحجه را حق مسلم ایشان دانست که میبایست توسط مدیران کاروانها اطلاع رسانی گردد واز مدیران خواست تا بر استفاده زائرین بر کارت و مچ بندهای شناسایی تاکید کنند.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین بر رعایت قوانین کشور میزبان از سوی مدیران تاکید داشت و با ذکر چند مورد از ایشان خواست تا به زائرین در این رابطه اطلاع رسانی داشته باشند که عدول از آن ممکن است شرایط مطلوب فعلی را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
انتهای پیام/