به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ علی ذاکری معاون ساخت و توسعه راهآهن شرکت ساخت گفت: طرح راهآهن غرب کشور که یکی از اصلیترین بخشهای آن در شهر کرمانشاه به پایان کار ریلگذاری خود رسید، گامی مهم در راستای اتصال کشور همسایه عراق دارد که در این چهارچوب برنامهریزی برای پیگیری این پروژه از چند سال قبل آغاز شده و با قدرت پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه طرح ریلی کرمانشاه- مرز خسروی ۲۶۳ کیلومتر طول دارد، توضیح داد: در گام نخست برنامه شرکت ساخت این است که راهآهن از کرمانشاه به منطقه اسلام آباد غرب برسد که طبق پیشبینیها و برآوردهای صورت گرفته این بخش تا اواخر سال ۱۳۹۸ به بهرهبرداری خواهد رسید.
معاون ساخت و توسعه راهآهن شرکت ساخت ادامه داد: پس از اتصال اسلامآباد که یکی از گامهای نهایی ما در تکمیل راهآهن غرب کشور در مرزهای داخلی به حساب میآید کار برای مرز خسروی ادامه پیدا میکند تا بتوان راهآهن ایران را از طریق این مرز غربی نیز به عراق متصل کرد.
ذاکری درباره چگونگی تامین مالی این پروژه نیز توضیح داد: این طرح از محل تملک دارایی و منابع مالی دولت ساخته میشود و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا نیز به عنوان پیمانکار پروژه فعال شده و تاکنون پیشرفتی ۲۲ درصدی را به ثبت رسانده است.
وی با بیان اینکه صحبتها برای استفاده از فاینانس خارجی در این پروژه نیز پیشرفتهای مطلوبی داشته، بیان کرد: در این راستا یک شرکت خارجی آمادگی خود برای ارائه فاینانس را مطرح کرد و در این رابطه توافقنامهای نیز به امضا رسید که امیدواریم در آینده نه چندان دور به اجرای نهایی قرارداد و جذب قطعی فاینانس منجر شود.
با توجه به اهمیت اتصال ریلی ایران به عراق برای سفر زائران ایرانی به عتبات عالیات به خصوص در ایام اربعین، وزارت راه و شهرسازی این طرح را به عنوان یکی از اولویتهای خود در نظر گرفته است.
انتهای پیام/ز