به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نتایج مطالعهای در دانشگاه اوپسالا نشان میدهد که چگونه میتوان با استفاده از گوشیهای هوشمند فیلمهایی از سلولهای زنده تهیه کرد. این کار بدون نیاز به تجهیزات گرانقیمت انجام میشود.
تصویربرداری زنده از سلولها ابزاری بسیار قدرتمند برای مطالعه سلولها و تحلیل واکنش آنها نسبت به درمانهای مختلف همچون داروها یا مواد سمی است. باوجود این، میکروسکوپها و تجهیزات تصویربرداری زنده معمولاً بسیار گرانقیمت هستند.
در این مطالعه میکروسکوپهای وارونه با استفاده از تعدادی قطعات چاپشده سهبعدی، قطعات الکترونیک و یک گوشی هوشمند به ایستگاههای تصویربرداری زنده با کیفیت بالا تبدیل شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که دستگاههای به روز رسانی شده شرایط مطلوبی برای کشت سلول فراهم میکنند و تصویربرداری زنده با وضوحبالا امکانپذیر میشود.
یوهان کروگر، سخنگوی ارشد دپارتمان زیستشناسی سلولی در دانشگاه اوپسالا در این ارتباط گفت: در این پروژه ما کار پیچیدهای انجام ندادهایم. این مطالعه نشان داد، فنآوری چاپ سهبعدی میتواند تحولی در فعالیتهای پژوهشی دانشمندان در سرتاسر دنیا ایجاد کند. این فنآوری میتواند روشهای پژوهشی خاصی را در اختیار محققان قرار دهد که در گذشته به دلیل بودجه محدود به آنها دسترسی نداشتند.
میتوان فنآوری معرفیشده را به آسانی با نیازهای محققان انطباق داد. در آینده شاهد خواهیم بود که دانشمندان تجهیزات پژوهشی خود را تولید و اصلاح میکنند. این مزیت میتواند باعث شتاب بخشیدن به رشد فنآوری شود.
انتهای پیام/