به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان حسین یزدجردی، رییس هیات مدیره کارخانه آرد تابان و رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع آرد ایران با اشاره به عرضه آرد در بورس کالا گفت: تولید آرد به گندم وابسته است و عرضه گندم در بورس کالا میتواند زمینهساز حضور آردسازان و شکلگیری بازار آزاد برای این دو محصول شود. اگر بازار آزاد داشته باشیم میتوانیم بسیاری از کاستیهای موجود را به مرور رفع کنیم و بورس به عنوان مهمترین ابزار شکلگیری بازار آزاد نقشی تعیین کننده خواهد داشت.
وی افزود: در این زمینه پیشقدم شده و تصمیم گرفتیم بورسگریز نباشیم. شاید عرضه آرد در بورس کالا در شرایط کنونی و در بازاری که در آن انحصار حکمفرمایی میکند و مردم به روشهای قدیمی عادت کردهاند، خریدار چندانی نداشته باشد، اما بالاخره باید از یک جایی شروع شود؛ ممکن است در ابتدا چندان موفق نباشد، اما مطمئنا طی بلندمدت این روند خود را نشان خواهد داد.
به گفته یزدجردی در حال حاضر ۳۵۰ کارخانه آردسازی در کشور فعالیت میکنند و تمام آنها عضو کانون انجمنهای صنفی صنایع آرد کشور هستند و مجموعه آرد تابان با عرضه محصولات خود در بورس کالا سعی دارد که توجه بقیه تولیدکنندگان را نیز به این بازار شفاف و قانونمند جلب کند.
این تولیدکننده آرد اظهار کرد: در حال حاضر آرد تابان دارای مجهزترین کارخانه آردسازی دنیا و تمام ماشینآلات آن بهروزترین و مدرنترین تولیدات شرکت بولر سوئیس است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر نیز مراحل پذیرش آرد تابان در بورس کالا انجام شده و امروز دوشنبه این محصول روی تابلوی بورس کالا خواهد رفت؛ امیدواریم نخستین عرضه با استقبال مواجه شود، اما اگر هم این اتفاق نیفتاد چندان نگرانی نخواهیم داشت، چون به اینکه بورس ابزاری کارآمد است و در آینده موجب موفقیت ما خواهد شد اطمینان داریم.
رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع آرد ایران درباره اینکه سایر آردسازان چه زمانی به بورس کالا میآیند، گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده پس از اینکه عرضههای شرکت تابان با موفقیت انجام شد، کارخانههای دیگر نیز اضافه خواهند شد. از آنجایی که تقریبا تمام کارخانههای آردسازی به سیستم قدیمی فروش عادت دارند، باید مزیت در بورس کالا را ببینند و زمانی که به بازار آزاد در کشور دست پیدا کنیم، بورس قطعا ابزاری خواهد بود که همه به آن نیاز خواهند داشت.
یزدجردی با اشاره به مزیتهای عرضه آرد در بورس کالا، تصریح کرد: بورس کالا به عنوان ابزاری قانونمند و شفاف، کیفیت و مشخصات آرد را در اطلاعیههای عرضه به خریدار اعلام میکند و از آنجایی که بورس کالا، تضامین لازم را از عرضهکننده اخذ کرده است در صورتی که کیفیت کالا با آنچه که اعلام شده تفاوت داشته باشد دریافت غرامت مشمول خریدار خواهد شد، بنابراین خیال خریدار از بابت کیفیت راحت خواهد بود. از سوی دیگر وقتی ۱۰ کارخانه آردسازی محصول خود را در بورس عرضه کنند محصولی فروش خواهد رفت که هم کیفیت بهتر و هم قیمت مناسبتری دارد، بنابراین با تعدد عرضهکنندگان کشف قیمت در بورس کالا نیز عادلانهتر خواهد بود.
وی یادآور شد: شاید اکنون بسیاری از آردسازان مزیت عرضه در بورس را احساس نکنند، اما مسلما در آینده شاهد استقبال هر چه بیشتر از بورس کالا خواهیم بود.
انتهای پیام/