به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بر اساس تحقیقی که در سال های اخیر انجام شده است چراغهای موجود در سطح شهر میتوانند عامل ابتلا به بیماری سرطان سینه باشند. مدرسه پزشکی هاروارد اخیراً تحقیقی انجام داده و اعلام کرده است خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان جوانی که سیگار میکشند و در مناطق شهری که در هنگام شب چراغهای زیادی در آن روشن است زندگی میکنند، افزایش میابد.
پیتر جیمز، استادیار موسسه بهداشت و درمان هاروارد چنین میگوید: در جامعه مدرن امروزی در بیشتر مناطق شهری در شب شاهد نورپردازی مصنوعی هستیم. نتیجه تحقیقات ما نشان میدهد که نورپردازیهای گسترده شب یکی از عوامل جدی و خطرناک در ابتلا به سرطان سینه افراد است.
بر اساس نتیجه مطالعات، میزان بالای نور در شب برای ساعت بیولوژیک بدن اختلال ایجاد خواهد کرد و باعث کاهش سطح هورمون ملانین میشود که این موضوع میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.
این نظریه بعدها مورد بررسی دقیقتر قرار گرفت و تیم جیمز پیتر تحقیق خود را بر روی ۱۱۰ هزار زن آمریکایی آغاز کردند. محققان برای اینکه متوجه شوند هرکدام از این زنان در معرض چه میزان نور شبانه بوده اند از تصاویر ماهوارهای و میزان کار شبانه ثبت شده برای هر کدام از آنها استفاده کردند.
این مطالعه برای مشخص شدن علت و معلول انجام نشده بود. با این حال گروه تحقیقاتی هاروارد متوجه شد که خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که سیگار میکشند و یا قبلاً سیگاری بودهاند اگر در معرض نور زیاد شبانه قرار بگیرند تا ۱۴% افزایش مییابد.
علاوه بر این تیم تحقیقاتی جیمز پیتر اعلام کرد که با افزایش میزان نور شب احتمال ابتلا به سرطان سینه در این گروه از زنان افزایش مییابد. به گفته محققان به نظر نمیرسد که زنان مسنتر و زنانی که هیچگاه سیگار نکشیدهاند تحت تأثیر این عامل قرار بگیرند.
همچنین این مطالعه نشان داد که احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنانی که در شیفت شب کار میکنند نیز افزایش مییابد. حال سوال این است که این زنان برای جلوگیری از ابتلا به بیماری چه باید بکنند؟. یک پزشک متخصص در زمینه بیماری سرطان سینه و مراقبتهای لازم آن معتقد است که خیلی زود است بخواهیم از این تحقیق انجام شده نتیجه قطعی بگیریم.
انتهای پیام/