علی‌رغم زیان‌های ناشی از تحریم‌های روسیه که شرکت‌های اروپایی را تهدید می‌کند، اتحادیه اروپا وضع تحریم‌های متقابل علیه آمریکا را در نظر ندارد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، ولادیمیر چیزوف – نماینده دائمی روسیه در اتحادیه اروپا – در مصاحبه‌ای با رادیو اسپوتنیک گفت علی‌رغم خساراتی که شرکت‌های اروپایی از وضع تحریم‌های آمریکا علیه روسیه متحمل می‌شوند، اتحادیه اروپا قصد ندارد علیه آمریکا تحریم‌های متقابلی وضع کند.

در اوایل ماه اوت، دونالد ترامپ – رئیس جمهور آمریکا – مصوبه تحریم‌های روسیه، ایران و کره شمالی را به امضا رساند. پس از امضای این قانون، زیگمار گابریل – وزیر خارجه آلمان – این تحریم‌ها را غیرقانونی خواند و گفت آمریکا می‌کوشد با کمک این تحریم‌ها، راه را برای تامین تقاضای اروپا برای گاز آمریکایی هموار کند. در مقابل، ژان کلود یونکر – رئیس کمیسیون اروپا – گفت این اتحادیه از منافع اقتصادی خود دفاع خواهد کرد.

چیزوف گفت: «من اتخاذ این موضع از جانب اتحادیه اروپا را دلیلی بر مطیع بودن اروپا نمی‌دانم. من فکر می‌کنم گفتگو ها همچنان به پایان نرسیده است. مسئله دیگر این است که ممکن است اتحادیه اروپا تحریم‌های متقابلی علیه آمریکا وضع نکند، اما آن‌ها گفتگو های دشواری را پیش رو دارند. اما می‌توانیم متصور شویم این گفتگو ها وارد مرحله چانه ‌زنی خواهد شد؛ به این معنی که برای ایجاد استثنا و یا حصول توافق درباره عدم استفاده از برخی از واسطه‌هایی که در قانون تحریم‌های آمریکا علیه روسیه یاد شده اند، چانه‌زنی‌هایی صورت خواهد گرفت.»

وی افزود اتخاذ موضعی مشخص و متحد درباره تحریم‌های جدید آمریکا علیه روسیه، می‌تواند برای اتحادیه اروپا دشوار باشد.

نماینده دائمی روسیه در اتحادیه اروپا گفت گسترده‌تر شدن تحریم‌های روسیه می‌تواند بر انتخابات فدرال آلمان که در ماه سپتامبر سال جاری میلادی برگزار خواهد شد، تاثیر بگذارد. آلمان یکی از شرکای اصلی روسیه در پروژه احداث خط لوله نورد استریم 2 است.

انتخابات پارلمانی آلمان نیز در روز 24 سپتامبر برگزار خواهد شد. پس از آن، پارلمان آلمان صدر اعظم آینده این کشور را انتخاب خواهد کرد که به طور معمول، رئیس حزبی خواهد بود که در این انتخابات به پیروزی رسیده است.

چیزوف در پاسخ به این پرسش که تحریم‌های روسیه چه تاثیری می‌تواند بر انتخابات آلمان بگذارد، گفت: «این می‌تواند به این دلیل باشد که آلمان در کل شریک اصلی ما در پروژه نورد استریم 2 است. برلین نیز از طریق نمایندگان مختلف، به طور مکرر حمایت خود از این پروژه را اعلام کرده است.» با این حال، وی گفت قصد ندارد درباره نتایج این انتخابات زود قضاوت کند.

خط لوله نورد استریم 2 با هدف انتقال سالانه 55 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی روسیه به اتحادیه اروپا از طریق دریای بالتیک و با اجتناب از مرزهای اوکراین، در دست احداث است. بر اساس برنامه ریزی‌ها، در سال 2018 از این خط لوله بهره‌برداری خواهد شد.

نماینده روسیه در اتحادیه اروپا یادآور شد برخی از سیاست‌مداران آلمانی پیشنهاد بازبینی موضع کشورشان در قبال مسئله الحاق کریمه به روسیه را ارائه کرده اند. از طرف دیگر، این آلمان بود که افزایش تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه را به اتهام انتقال توربین‌های زیمنس به کریمه پیشنهاد و آغاز کرد.

وی همچنین در مصاحبه خود با رادیو اسپوتنیک گفت اتحادیه اروپا تلاش‌هایی را برای حمایت از پروژه‌های انرژی مشترک خود با روسیه در برابر تحریم‌های روسیه انجام داده است.

وی اذعان کرد اتحادیه اروپا موفق شده است در لایحه تصویب شده در مقایسه با نسخه اصلی متن این آن، تغییراتی را صورت دهد.

وی در این‌باره گفت: «من می‌توانم دو مثال ذکر کنم. در یکی از ماده‌های این لایحه که درباره خطوط لوله انتقال گاز بوده است، در نسخه اصلی آمده بود رئیس جمهور "باید" اقدامات لازم را انجام دهد. مقامات اروپایی ادعا می‌کنند در مذاکره با آمریکا موفق شدند کلمه "باید" را با کلمه "می‌تواند" جایگزین کنند.»

چیزوف همچنین گفت سطح احتمالی مشارکت روسیه در پروژه‌های انرژی بین‌المللی نیز افزایش یافته است.

وی گفت: «در متن اصلی، این سطح 10 درصد اعلام شده بود، اما اکنون به 33 درصد افزایش یافته است که موجب می‌شود برخی از این پروژه‌ها از این قانون مستثنی شوند. با این‌حال، این در پروژه نورد استریم 2 و دیگر پروژه‌های عظیم دیگر تاثیری نخواهد داشت.»

انتهای پیام/

 

اتحادیه اروپا قصد ندارد علیه آمریکا تحریم‌های متقابلی وضع کند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار