به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در گزارشی نوشت تحقیقات پلیس ضدترور در آمریکا و انگلیس درباره رایانامههای ناشی از نفرت برای مساجد متمرکز است.
در این گزارش آمده است: پلیس ضدترور انگلیس در تلاش برای یافتن یک مظنون تندروی راست افراطی است که ایمیلهای حاوی مطالب ناشی از نفرت و بستههای مشکوک برای مساجد و اهداف سیاسی در انگلیس و آمریکا ارسال میکند.
سه مسجد در لندن تازهترین مکانهایی هستند که این نامههای بدخواهانه را از سوی فرد یا گروهی نامعلوم دریافت کردهاند. یک گروه ناظر بر این باور است این اقدام بخشی از یک پویش «سازمان یافته» در دو سوی اقیانوس اطلس (اروپا و آمریکا) است.
در یک نامه -که مسئولان ایندیپندنت آن را رویت کردهاند- تهدید شده است که «به زودی» در مسجد فارست گیت و زمانی که «تعداد زیادی مسلمان در آن حضور دارند»، بمبگذاری خواهد شد.
موسسه «تل ماما»، که جرایم مربوط به اسلام هراسی را در انگلیس، ثبت میکند، اعلام کرد به نظر میرسد این نامهها بخشی از یک پویش هستند که سه مسجد دیگر را سال گذشته در انگلیس و مساجد دیگر را در آمریکا هدف قرار داد.
استیو روز که در حال ثبت این پدیده برای این موسسه خیریه است گفت سه مسجد در تاتنهام، بیتون و فینزبری در ژوئیه ۲۰۱۶ پاکتهای حاوی مطالب آزاردهنده و بستههایی حاوی پودر سفید دریافت کردهاند.
او گفت: «موضوع جالب نزدیک بودن نسبی این مساجد به یکدیگر است... به نظر میرسد این فرد هر که هست در حال هدف قرار دادن مناطقی از لندن است و احتمال دارد یک مسجد در روترهام را نیز هدف قرار دهد.»
همان روزی که این نامه سال گذشته در مساجد لندن دریافت شد، هشدار امنیتی در پارلمان انگلیس اعلام شد؛ زیرا لرد احمد قانونگذار مسلمان انگلیسی بستهای حاوی پودر سفید و یک نوشته حاوی مطالب نژادپرستانه دریافت کرد.
تحقیق واحدهای متخصص شیمیایی اداره پلیس لندن نشان داد این ماده «سمی یا مشکوک» نیست.
این پویش فوریه امسال به آمریکا نیز کشیده شد، زمانی که مرکز اسلامی «دارالحجره» در فالز چرچ ویرجینیا نامهای حاوی تهدید به مرگ و تصویر یک خوک بر یک مسجد دریافت کرد.
چند هفته بعد، نامه دیگری از شفیلد برای مسجد «الامام» در نیوجرسی فرستاده شد که در آنها تهدید شده بود مسلمانان گردن زده خواهند شد و این در حالی است که نامههای دیگری برای مساجدی در نیویورک، جورجیا و کنتاکی ارسال شد.
شورای روابط آمریکا و اسلام -که بزرگترین گروه حقوق مدنی مسلمانان محسوب میشود- در بحبوجه افزایش نگرانی در ارتباط با احتمال وقوع حملات از سوی «آنهایی که به سبب شرایط سیاسی کنونی تقویت شدهاند»، خواستار اقداماتی در این خصوص شد.
جیم سوز، مدیر این گروه در نیوجرسی، گفت: «ما از مقامات محلی، ایالتی و فدرال میخواهیم با این موضوع و دیگر موضوعات مرتبط با تهدید و خشونت که مساجد آمریکا را هدف قرار داده است با جدیت لازم برخورد کنند و عاملان این اقدامات به پای میز عدالت کشیده شوند.»
این گروه همچنین اعلام کرد حوادث مرتبط با اسلامهراسی از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا «در سطحی بیسابقه افزایش داشته است»، و این در حالی است که موسسه تل ماما، ۱۶۷ مورد حمله را به مساجد انگلیس طی چهار سال گذشته ثبت و اعلام کرد گزارشهای مرتبط با وقوع جرایم مربوط به اسلامهراسی افزایش یافتهاند.
ایمان عطاء مدیر موسسه تل ماما در گفتگو با ایندیپندنت گفت آنهایی که در ورای این نامههای بدخواهانه قرار دارند «در تلاش برای ایجاد ترس در میان مساجد هستند و این موضوع برای افرادی که در این مساجد حضور پیدا میکنند، اهمیت دارد.»
او گفت: «آنها با هدف قرار دادن مسجد، در حال ارسال یک پیام بزرگتر به استفادهکنندگان این مساجد هستند. از این رو، تأثیر این موضوع گستردهتر است و در محکومیت خاطیان باید این موضوع را مد نظر قرار داد.»
پلیس انگلیس در ارتباط با رایانامههای بدخواهانه کسی را دستگیر نکرده است. سخنگوی واحد مقابله با تروریسم در شمال شرق لندن -که هدایت این تحقیقات را بر عهده دارد- گفت: «پلیس چند گزارش درباره ارتباطات بدخواهانه و بستههای مشکوک که اخیرا در سراسر لندن دریافت شدهاند، دریافت کرده است.»
او همچنین گفت: «افسران متخصص به این آدرسها مراجعه کردند و محتوای این بستهها را بررسی کردند. در همه موارد، مواد یافته شده سمی یا مضر نبودند.»
این سخنگو همچنین گفت «در تحقیقات فعلی» در تلاش برای شناسایی مبدأ این بستهها هستیم. او همچنین گفت: «ما در حال بررسی این احتمال هستیم که آیا این مکاتبات با شماری از بستههای مشکوک و ارتباطات بدخواهانه در دیگر مناطق لندن، یورک شایر و آمریکا ارتباط دارند یا خیر.»
انتهای پیام/