به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، "عزیزه کریمی" سرپرست اداره امور زنان طی مصاحبه اختصاصی گفت که هرات هم جزیی از سرزمین افغانستان بوده و عاری از خشونتها علیه زن نیست.
او گفت که در اداره امور زنان یک کمیسیون بنام کمیسیون منع خشونت وجود دارد که رییس این کمیسیون والی ولایت می باشد.
دوازده نهاد دولتی و یک نهاد غیر دولتی عضویت این کمیسیون را بر عهده دارد که همه باهم یک هدف مشخص را پیش میبرد.
وی افزود که آمار خشونتها علیه زنان بیشتر در ولسوالیهای هرات به چشم میخورد تا شهرنشینان این ولایت اما نباید فکر کرد که خانوادههای شهر نشین دور از خشونت به سر میبرند.
او با بیان اینکه خشونتهای قریه نشینان بیشتر بخاطر مردسالاری، لتو کوب، زورگویی، ازدواجهای اجباری و پیش از وقت و میراث است، گفت که گاهی مواقع ممکن است این خشونتها به قتل زن منجر میشود.
اما نوع خشونت در شهر با قریه متفاوت است. او گفت که عامل خشونت و جارو جنجالها در خانوادههای شهری، توقع بالای خانم از شوهر، چشم و همچشمیها، تجمل گرایی، وارد شدن فرهنگهای غربی و عمیق فکر نکردن خانوادهها به مشکلاتشان است.
موصوف اظهار داشت: زمانیکه خانمها از سطح شهر و نواحی پانزدهگانه هرات برای حل مشکلاتشان به این اداره مراجعه میکنند، بیشتر خواستار طلاق هستند.
قابل ذکر است که فقر اقتصادی، بیکاری، نبود شغل مناسب، مهاجرتها و اعتیاد از عوامل عمده خشونت و اختلاف بین خانوادهها است.
سرپرست اداره امور زنان هرات یادآور شد که در این ولایت، خشونت علیه زنان نسبت به سال گذشته دو درصد کاهش یافته اما این درحالی است که از آغاز سال جاری تاکنون ۱۵ قتل در ادارهاش به ثبت رسیده است.
او در پایان گفت که مراجعین ما بیشتر کسانی هستند که تحت خشونت قرار گرفتهاند و از ما خواهان عدالت هستند.
هدف اداره ما نیز عدالت و رساندن خانمها به حقوق شان است، به همین دلیل پرونده تمام مراجعین خود را تا آخرین مراحل پیگیری میکنیم تا حق به حق دار برسد.
انتهای پیام/