وزارت بهداشت در هفته‌ای که گذشت با رویداد‌های متعددی مواجه بود که در این بسته خبری به بخشی از آن‌ها می‌پردازیم.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بازار ۲ هزار میلیارد دلاری موادغذایی حلال، لیست دارو‌های ممنوعه در سفر به سرزمین وحی، چرخ اقتصاد داروخانه‌ها با فروش محصولات آرایشی بهداشتی می‌چرخد، 15 هزار پزشک طبابت نمی‌کنند، مهم‌ترین برنامه‌های وزیر بهداشت در دولت دوازدهم، هشدار وزارت بهداشت درباره کلاهبرداری در بیمارستان‌ها، استقبال وزارت بهداشت از به‌روز شدن طب ایرانی اسلامی از جمله عناوین برخی اخبار وزارت بهداشت در هفته گذشته بوده‌اند.

بازار ۲ هزار میلیارد دلاری موادغذایی حلال/صنایع ما نگاهی به بیرون مرزها ندارند

 بهروز جنت رئیس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو و مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال درباره اینکه ما در کشور موضوع برند حلال را داریم اما از نظر صادرات موادغذایی با نشان حلال و گرفتن بازار حلال در دنیا ضعیف هستیم، گفت: متاسفانه صنایع غذایی ما به بحث نشان حلال توجهی ندارند.

رئیس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو با بیان اینکه  بازار حلال در دنیا بالای 2 هزار میلیارد دلار است، گفت: حرکت به سمت صادرات موادغذایی با نشان حلال برای کشور ما ارز آوری داشته و در راستای اقتصاد مقاومتی است و 2 هزار میلیارد دلار بازار کوچکی نیست و ما باید برای سهیم شدن در این بازار  گام برداریم.

  92 مجموعه پزشکی در مکه مکرمه

 پیرحسین کولیوند معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت اظهار کرد: در مجموع 90 مجموعه پزشکی در مکه مکرمه فعال می شوند که مجموعه های پزشکی سطح اول خدمات پزشکی به زائرین هستند.معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت با بیان اینکه عربستان امسال مقررات سختگیرانه‌تری نسبت به ورود دارو از ایران داشته و تمام دارو‌هایی که از ایران وارد عربستان شده به تایید وزارتخانه‌های بهداشت و امور خارجه رسیده، یادآور شد: با این حال تمام دارو‌های مورد نیاز حجاج وارد عربستان شده و بین بیمارستان‌ها و مراکز و مجموعه‌های پزشکی توزیع شده است.
 

 یسنا به‌منش رئیس مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو با اشاره به برخی دارو‌های ممنوعه در سفر به برخی کشور‌های حاشیه خلیج فارس اظهار کرد:در سفر به برخی کشور‌ها مانند عربستان و امارات متحده شامل دبی، شارجه و ابوظبی همراه داشتن برخی دارو‌ها به خصوص آرام بخش‌ها ممنوع است.

وی با بیان اینکه بر این اساس همراه داشتن دارو‌های آرام بخش مانند دیازپام، اگزازپام، لورازپام و برخی مسکن‌های حاوی کدئین مانند استامینوفن‌کدئین، اکسپکتورانت‌کدئین و روانگردان‌ها براساس قوانین کشور عربستان و امارات متحده عربی جرم محسوب می‌شود، افزود: بنابراین مسافران باید مراقب باشند در صورتیکه این دارو‌های ممنوعه را در سفر به این کشور‌ها همراه خود داشته باشند، مجازات سنگینی در انتظار آنها است.

چرخ اقتصاد داروخانه‌ها با فروش محصولات آرایشی بهداشتی می‌چرخد

اکبر عبدالهی اصل مدیر کل اداره نظارت و ارزیابی بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال که برخی داروخانه‌ها از شکل فروش دارویی عملا خارج شده اند و به محلی برای فروش محصولات آرایشی بهداشتی تبدیل شده اند،گفت: بازار دارویی کشور ۱۵ هزار میلیارد تومان با قیمت مصرف کننده است و ۲۰ درصد این میزان ماژین داروخانه در دارو‌های تولید داخل است و اگر این ۱۵ درصد را کم کنیم این میزان حدود ۱۲ هزار ملیارد تومان قیمت خرید داروخانه می‌شود.

عبداللهی اصل با بیان اینکه فروش مصولات آرایشی بهداشتی در داروخانه ها تنها راه کسب درآمد داروسازان است،  تاکید کرد: اگر همه هزینه‌های داروخانه را کم کنیم و از ۴۰ میلیون فروش دارویی در ماه ۲۰ درصد سود باشد و فروش محصولات آرایشی بهداشتی را  نیز بخواهیم از داروخانه ها بگیریم می‌بینیم که داروخانه‌ها حتی نمی‌توانند حق فنی مسئولان خود را در بیاورند و باید بگویم که وضع اقتصادی داروساز‌ها در کشور ما اصلا خوب نیست  و از نظر سازمان غذا و دارو  فروش محصولات آرایشی بهداشتی در داروخانه ها هیچ اشکالی ندارد.

15 هزار پزشک طبابت نمی‌کنند

ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: طبق گفته‌های سازمان نظام پزشکی کشور 15 هزار پزشک داریم و بعد از فارغ التحصیلی تنها یک بار سازمان نظام پزشکی مراجعه کرده‌اند که جای تامل دارد.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: این 15  هزار نفر یا به دلیل خروج از کشور، عدم علاقه و برآورده نشدن انتظارات مشغول به ارائه خدمت نشده‌اند که با توجه به هزینه کرد جامعه و ملی و دولتی باید تمهیداتی را برای این آمار در نظر داشت.

مهم‌ترین برنامه‌های وزیر بهداشت در دولت دوازدهم

حسن هاشمی وزیر بهداشت به برنامه های خود برای تصدی در وزارت بهداشت دولت دوازدهم اشاره و مطرح کرد: از جمله برنامه های ما ضمن ادامه طرح تحول سلامت، مرتفع کردن کاستی ها آن با کمک خبرنگاران و دوستان منصف و منتقد و تلاش برای تامین منابع پایدار است.

قاضی زاده هاشمی افزود: برای پایداری منابع سلامت به کمک رئیس جمهور نیاز داریم که امیدواریم در صد روز اول دولت به نتیجه برسد.

وی بیان کرد: اجرای پزشک خانواده نظام ارجاع و پرونده الکترونیک در دستور کار داریم ؛ مهم ترین کار تداوم و ارتقای طرح تحول در قالب برنامه ششم توسعه و نظام ارجاع و استقرار آن که البته بسیار مشکل است.

هشدار وزارت بهداشت درباره کلاهبرداری در بیمارستان‌ها

سید محمدحسین میردهقان مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت اظهار کرد: اخیرا برخی افراد شیاد و سودجو با سوءاستفاده از شرایط روحی بیمار،اقدام به کلاهبرداری و درخواست وجه از بیمار یا همراهان وی تحت عناوین مختلف از جمله تامین دارو، کیسه خون، ملزومات پزشکی، هماهنگی پذیرش، ویزیت پزشک و مشاوره می‌کنند.

وی افزود: بنابراین به اطلاع عموم می‌رسانیم که پرداخت هرگونه وجه خارج از صندوق بیمارستان و بدون دریافت رسید معتبر، با هر عنوانی ممنوع بوده و فاقد وجاهت قانونی است.

استقبال وزارت بهداشت از به‌روز شدن طب ایرانی اسلامی

ایرج حریرچى سخنگوى وزارت بهداشت درباره دخالت برخى افراد در طب سنتى و نظارت هاى وزارت بهداشت در این زمینه اظهار کرد: طبق سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری و موازین قانونی نظارت بر طب سنتى بر عهده وزارت بهداشت است.

وی افزود: نظارت بر هر شخصى که در این زمینه ادعاى طبابت و معاینه و تجویز نسخه و محرومیت افراد از درمان را دارد، بر عهده وزارت بهداشت است و ما از تلفیق و به روز شدن طب ایرانى اسلامى استقبال مى کنیم.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار