معاون آموزشی وزیر علوم گفت: بیش از ۸۰ درصد جمعیت دانشجویی کشور برای استفاده از خدمات آموزشی شهریه می‌پردازند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  مجتبی شریعتی‌نیاسر معاون آموزشی وزیر علوم صبح امروز در نشست معاونان آموزشی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی که در دانشگاه پیام نور برگزار شد، با اشاره به جزئیات آماری نظام آموزش عالی در سال‌های گذشته اظهار کرد: دانشگاه پیام نور یکی از زیرنظام های آموزش عالی است که وزارت علوم از آن و تمام زیر نظام های خود حمایت می کند و در حال حاضر ۴۸ درصد از دانشجویان در رشته‌های علوم انسانی و ۳۲ درصد در رشته‌های فنی و مهندسی تحصیل می‌کنند که ۴۶ درصد از کل دانشجویان خانم و ۵۴ درصد آقا هستند.

وی در رابطه با تعداد اعضای هیأت علمی نیز گفت: تقریبا ۴۷ درصد اعضای هیأت علمی استادیار و ۵ درصد استاد تمام هستند که هنوز ۳۵ درصد مربی داریم.

معاون آموزشی وزارت علوم بیان کرد: ۳۷ درصد جمعیت دانشجویی کشور در دانشگاه آزاد، ۱۶ درصد در دانشگاه های دولتی، ۱۶ درصد در دانشگاه پیام نور، ۱۱ درصد در دانشگاه های علمی کاربردی، ۵ درصد در دانشگاه های فنی حرفه ای، ۲ درصد در دانشگاه فرهنگیان و مابقی نیز در دانشگاه های متفرقه حضور دارند.

وی به مقطع آموزشی دانشجویان اشاره کرد و گفت: ۲ درصد از دانشجویان در مقطع دکتری تخصصی، ۵۹ درصد در مقطع کارشناسی، ۱۸ درصد در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۹ درصد در مقطع کاردانی حضور دارند و یکی از مسائلی که تاکنون در آموزش عالی زیاد به آن پرداخته نشده مقطع کاردانی و تکنسینی است که باید به این بخش توجه ویژه ای شود.

شریعتی‌نیاسر با بیان اینکه از سال ۷۳ تا ۸۳ روند تاسیس دانشگاه‌های غیرانتفاعی، شیب ملایمی بوده، گفت: از سال ۸۳ تا ۹۱ سیر فزاینده‌ای از نظر تعداد در مؤسسات غیرانتفاعی داشتیم که رشد بی‌رویه کمی رابطه مستقیم با ضعف کیفی دارد، در دانشگاه‌های دولتی نیز سال ۸۳ تقریبا ۴۰ مرکز آموزش عالی داشتیم که در سال ۹۲ به ۱۴۳ مرکز افزایش یافت.

معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به تفاوت کاهش جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد و دانشگاه‌های غیرانتفاعی بیان کرد: از سال ۸۴ تا ۹۵ توزیع تحصیلات تکمیلی روند افزایشی داشته که به خصوص مقطع دکترای دانشگاه آزاد توسعه بسیار بیشتری داشته است، در سال‌های ۸۵ تا ۹۴ سهم تحصیلات تکمیلی ۸ برابر شده است که تقریبا ۲۲ درصد جمعیت دانشجویی نیز در استان تهران هستند.

وی افزود: در مجموع بین سال‌های ۹۳ تا ۹۵ تعداد هزار و ۳۸۰ رشته در دانشگاه غیرانتفاعی مجوز گرفتند، ولی در دانشگاه آزاد ۵ هزار و ۶۰۹ رشته مجوز گرفتند و کل دولتی‌ها ۳ هزار و ۷۰۸ مورد بوده، در مقطع کارشناسی ارشد از سال ۹۲ تا ۹۴ روند افزایشی تا مقداری تحت کنترل بود ولی از سال ۹۴ تا ۹۵ ناگهان افزایش داشت که در سال‌های ۹۴ تا ۹۵ اتفاقاتی باعث رشد فزاینده در مقطع ارشد دانشگاه آزاد شد.

شریعتی‌نیاسر عنوان کرد:‌ در سال‌های گذشته تلاش کردیم رشته‌های غیرضروری را حذف کنیم که در دانشگاه‌های دولتی ۶۰ درصد، دانشگاه‌های غیرانتفاعی ۶.۴ درصد و دانشگاه‌های پیام نور و مراکز وابسته به دستگاه‌های اجرایی را هر کدام ۲۷ درصد کاهش داشتیم، ولی دانشگاه آزاد ۶۸.۴ درصد افزایش داشته است.

معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به آمار مؤسسات غیرانتفاعی منحل شده و غیرفعال گفت: ۹ مؤسسه غیرانتفاعی منحل شد، ۲۴ مؤسسه به ظرفیت صفر رسید و ۵ مؤسسه ارتقاء یافتند.

وی یادآور شد: امیدواریم با حضور فرهاد رهبر، محمدمهدی طهرانچی و علیرضا ر‌هایی در دانشگاه آزاد کیفیت‌گرایی در دانشگاه آزاد بیشتر شود، دانشگاه پیام نور هم باید در حوزه ماموریت کاری خود فعال باشد که ماموریت اصلی این دانشگاه مجازی و غیرحضوری است و باید این ماموریت توسعه یابد.

انتهای پیام/

چه تعدادی از دانشجویان کشور شهریه می پردازند؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۶
تف به این جور دانشگاهها