به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،خبات ساعدی رئیس خانه مطبوعات کردستان در مراسم روز خبرنگار، از راهاندازی موزه مطبوعات کردی خبر داد وگفت: موافقت اولیه برای راهاندازی موزه مطبوعات کردی در کردستان، در سفر رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور به استان انجام شد.
وی افزود: راهاندازی این موزه خواسته جدی اصحاب رسانه کردستان بوده و امیدواریم این مسئله در شورای برنامه ریزی استان مطرح و اعتبار لازم برای اجرای آن تامین شود.
رئیس خانه مطبوعات کردستان عنوان کرد: در سالهای اخیر شاهد افزایش صدور نشریات محلی در کردستان بودهایم که این مسئله در دولت تدبیر و امید در کمترین زمان صورت گرفته و اقدامی ارزشمند بوده است.
ساعدی برای دریافت ایده خبرنگاران در راستای پیشبرد اهداف خانه مطبوعات اعلام آمادگی کرد و گفت: برگزاری جشنوارههای رسانه، فعالیتهای رفاهی، ورزشی و پژوهشی از جمله برنامههای هیات مدیره دور هفتم خانه مطبوعات استان است.
عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان نیز در ادامه مراسم ضمن تبریک روزخبرنگار و قدردانی از تلاشهای رسانههای مکتوب، شنیداری و دیداری گفت: همت برگزاری مراسم روز خبرنگار با مشارکت خانه مطبوعات استان بوده و تصمیم این بود که مسئولیت این برنامهها را از افراد دولتی بگیریم و به صاحبان این حرفه واگذار کنیم.
وی افزود: امروز کار خبرنگاری و رسانه با گذشته کاملاً متفاوت و فرق کرده و هرچه به گذشته و عقب برگردیم خبرنگاری تک بعدیتر و سادهتر بوده است.
زاهدی اظهار کرد: کار خبرنگاری یک زمانی با عنوان نگارش یک واقعه یا حادثه بوده اما امروزه اینگونه نیست و کار خبرنگاری از تولید اخبار فراتر رفته است.
استاندار کردستان به تحلیل اخبار اشاره کرد و گفت: خبرنگاران و روزنامهنگاران ما صرفاً به اطلاعرسانی و تولید خبر بسنده نمیکنند بلکه جامعه را تحلیل میکنند و جامعه ما کم کم به این مسئله عادت کرده است.
وی گفت: تحلیل محتوای رسانه همیشه مثبت نیست و اطلاعرسانی یک چیز خام است اما تحلیل یک کار قضاوتی است و مسئولان ما توسط رسانهها تحلیل میشوند.
استاندار کردستان با اشاره به نیازهای متنوع بشری درجامعه گفت: «آگاهی»یک نیاز اساسی است که خبرنگاران نقش مهمی در تولید آن دارند.
وی گفت: خبرنگاران نقش مهمی در آگاه کردن جامعه داشته و در برآورده کردن نیازهای اساسی نقش مهمی دارند.
زاهدی از باب رسانهای بودن خود به بحث رسانه پرداخت و افزود:به تعداد انسانهایی که از ابتدای خلقت تا انتهای خلقت وجود خواهد داشت «سلایق و علایق» وجود دارد.
وی اظهار کرد: لازم است که به حرفه خبرنگاری به عنوان یک صنف نگاه شود و صرفاً منافع صنفی خواسته این قشر نیست بلکه باید به عنوان مرجع تأثیرگذار، منافع جامعه را باید در نظر بگیرند.
استاندار کردستان گفت: صنف روزنامهنگار و خبرنگار علاوه بر اینکه باید به دنبال منافع شخصی باشد منافع عمومی را هم دنبال کنند و لازمه این کار حرفهای شدن کار در رسانه است.
وی با طرح این سوال که چرا ما خبرنگاران حرفهای نیستیم؟ گفت: شغل خبرنگاری و روزنامهنگاری در کشورمان، شغل مطمئنی نیست و حتی در بین ما خبرنگارانی هستند که بهدلیل مشکلات مالی و درآمد اگر شغل دیگری به آنها پیشنهاد شوند خبرنگاری را رها میکنند.
استاندار کردستان با اشاره به مسئله مهم آموزش در امر رسانه تصریح کرد: خانه مطبوعات استان کردستان برای آموزش خبرنگاران و حرفهای شدن در این کار باید کمک کند تا انگیزه بیشتری برای حرفهای شدن کار خبرنگاری و رسانه ایجاد شود.
وی گفت: برای حرفهای شدن در امر رسانه از آنجا که کار روزنامه نگاری صرفاً دانش نیست بلکه تجربه بسیار مهم و حیاتی است چرا که این عرصه کار عرصه گستردهای بوده و باید خبرنگاران از تجارب افراد پیشکسوت این امر استفاده کنند.
زاهدی با بیان اینکه مشکل بیمه خبرنگاران در حوزه اختیارات استانداری نیست، افزود: چندین بار برای حل این مشکل صحبت کردیم و باید به دنبال آن برویم تا این مشکل بیمه کردن خبرنگاران را برطرف کنیم.
وی تاکید کرد: اطمینان نسبت به آینده به حرفهای شدن کار رسانه کمک خواهد کرد و باید این اطمینان را ایجاد کنیم.
استاندار کردستان تصریح کرد: طبق اظهارات فرماندار سنندج، اعتبار جاسازی و ایجاد موزه رسانههای کُردی در شهر سنندج تامین شده است.
در این مراسم نیز از اعضای هیئت مدیره قبلی خانه مطبوعات و 20 خبرنگار جوان استان تجلیل شد.
انتهای پیام/ م