به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علیرضا زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی در نشست خبری این سازمان به مناسبت روز خبرنگار با اشاره به اینکه انتخابات نظامپزشکی براساس آئیننامه و قانونهای موجود برگزار شد، اظهار کرد: در اجرای نظارت انتخابات دخالتی نداریم و در ارتباط با اعتراضات هیأت نظارت باید رسیدگیهای لازم را انجام دهد.
وی افزود: در بعدازظهر روز برگزاری انتخابات به دلیل مشکل پیشآمده در برگزاری شیوه الکترونیک رای دهی با مشورت رئیس شورای عالی نظام پزشکی درخواست کردیم تا انتخابات در روز بعد دوباره برگزار شود که به دلیل نبود آئیننامه، هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات این موضوع را قبول نکرد.
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه اگر انتخابات الکترونیک برگزار میشد، سطح مشارکت افزایش پیدا میکرد، گفت: در زمینه نتایج انتخابات قائل به جناحبندی نیستم و ممکن است افراد علائق سیاسی مختلفی داشته باشند، اما با نگاه صنفی وارد سازمان پزشکی شوند.
زالی با تأکید بر اینکه در دوره ریاستم تلاش کردم، سیاستزدگی را از نظام پزشکی دور کنم، ادامه داد: در این مدت همه گرایشها حضور فعال در کادر نظامپزشکی داشته و همه همکاران با همه علائق سیاسی و اجتماعی محترم هستند و میتوانند زیر چتر نظامپزشکی به مسائل صنفی توجه کنند.
وی با بیان اینکه در مورد منتخبان فعلی باید توجه داشت که این مسئله مؤید این مطلب بوده که جامعه پزشکی این عزیزان را انتخاب کرده، تصریح کرد: باید به این نکته توجه شود که مسائل سیاسی در نظام پزشکی اولویت نباشد، چرا که این مسئله شأن نظام پزشکی را تنزل میدهد.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه رئیس جمهور به حوزه سلامت توجه ویژهای کرده، اظهار کرد: دولت تدبیر و امید نگاه راهبردی به سلامت داشته و باید قدرشناس این مسئله باشیم و اکنون منتقدین دولت نیز قبول دارند که سلامت جزو سه فصل اصلی دولت است که این امر دستاورد بزرگی به شمار میرود.
وی با تأکید بر لزوم افزایش فصل مشترک دولت و مجلس برای ارتقای سلامت گفت: اگر دولت در حوزه تعرفهها به نظرات ما در نظام پزشکی توجه میکرد، بسیاری از مشکلات اکنون وجود نداشت، همچنین دولت به تنهایی نمیتواند مشکلات حوزه سلامت را رفع کند که پروتکلهایی در این زمینه تدوین شده تا تصدیگری صرف کاهش یابد.
به گفته زالی گامهای ابتدایی طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در دولت و وزارت بهداشت برداشته شده که نشان از عزم این وزارتخانه دارد، همچنین درخواست ما از دولت این بوده که منابع عمومی در حوزه سلامت را مورد توجه قرار دهد، چرا که سه دهه است اعتبارات رشد مکفی نداشته و پایدار نبوده است.
وی با اشاره به اینکه بحرانهای زیادی را در این چهار سال داشتیم، ولی اکنون به نقطه سکون نزدیک شده و امیدوارم در دوره بعد، موفقیتها ادامه یابد؛ بیان کرد: در شرایط سختی تصدی گری سازمان نظام پزشکی را بر عهده گرفتم و حتی رئیس جمهور وقت نیز حکم ریاست بنده را ابلاغ نمیکرد که پس از ۶ الی ۷ ماه این مسائل مرتفع شد.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: برای گردش امور سازمان نظام پزشکی پولی از دولت نگرفته و مجبور شدیم از خود جامعه پزشکی کمک بگیریم که این مسئله سبب نارضایتی جامعه پزشکی شد.
وی یادآور شد: معتقدم در یک جامعه مدنی، دولت باید به انجمن و سازمانهایی همچون نظام پزشکی کمک کند و در بسیاری از کشورهای توسعهیافته نیز به همین صورت بوده و حمایتهای دولتی وجود دارد.
انتهای پیام/