به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، میرشکار رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات تجاری سیستان و بلوچستان در حاشیه آئین امضای تفاهمنامه پنجمین نشست مشترک تجارت مرزی ایران و پاکستان در زاهدان گفت: ۲۷ بند و سرفصل در پنجمین تفاهمنامه مشترک مرزی بین این استان و ایالت بلوچستان پاکستان به منظور توسعه روابط تجاری پیش بینی شده است.
نادر میرشکار اظهار داشت: مذاکرات با هیات پاکستانی به صورت فشرده و با جوی دوستانه از دیروز آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
وی افزود: سیستان و بلوچستان در ایران و ایالت بلوچستان در پاکستان نقش ویژهای در مبادلات اقتصادی و بازرگانی بین ۲ کشور دارند.
وی بیان کرد: تمام مسیرهای ریلی، زمینی و دریایی بین ۲ کشور از این استانها عبور میکنند که هیاتهای تجاری ۲ کشور با در نظر گرفتن این ظرفیتها میتوانند نقش موثری در پیشبرد اهداف تجاری داشته باشند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان تصریح کرد: کمیتههای مرزی برای استقرار در مرز و گمرک ۲ کشور در این نشست تعیین شده اند.
میرشکار افزود: همچنین با توجه به مشکلاتی که صیادان ۲ کشور در مبادلات مربوط به خود داشتند قرار شد تا این امر از طریق کنسولگریها و مقامات مربوطه پیگیری شود.
وی با اشاره به اعلام آمادگی سرمایه گذاری پاکستانیها در میرجاوه افزود: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه در جوار مرز پاکستان سبب جلب توجه تجار و سرمایه گذاران پاکستانی شده و برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف از جمله صنایع بسته بندی و تبدیلی، بخشهای کشاورزی مانند برنج و میوههای گرمسیری اعلام آمادگی کرده اند.
وی با اشاره به ایجاد بازارچههای جدید در سیستان و بلوچستان گفت: ایجاد بازارچهها نقش اثر گذاری در معیشت مرزنشینان و توسعه تجارت دارد و گرچه طرف مقابل در پاکستان چنین امکاناتی را ندارد، اما قبول کرده اند تا ماموران گمرکی آنها در تمام بازارچههای ما حضوری فعال داشته باشند و این مساله در تفاهمنامه نیز قید شده است.
رئیس گمرک ایالت بلوچستان و سرپرست هیات تجاری پاکستان در حاشیه امضا تفاهم نامه مشترک مرزی ایران و پاکستان از آمادگی تجار پاکستانی برای سرمایه گذاری در میرجاوه و چابهار سیستان و بلوچستان خبر داد.
سعیدخان جدون رئیس گمرک ایالت بلوچستان و سرپرست هیات تجاری پاکستان در پنجمین کمیته مشترک تجارت مرزی نیز گفت: با توجه به نزدیکی میرجاوه سیستان و بلوچستان به مرز پاکستان، تجار این کشور آماده سرمایه گذاری در این منطقه و بندر چابهار هستند.
وی ادامه داد: بسیاری از تجار پاکستانی در چابهار سیستان و بلوچستان سرمایه گذاری و حتی کارخانههایی نیز ایجاد کرده اند.
وی افزود: ساخت منطقه ویژه اقتصادی در میرجاوه سبب میشود تا سرمایه گذاران بیشتر از چابهار به این منطقه توجه کنند.
سعیدخان جدون گفت: بر اساس تفاهمی که در سطح ملی ۲ کشور ایران و پاکستان انجام شده قرار است، تا مرز پیشین و ریمدان واقع در جنوب سیستان و بلوچستان نیز به عنوان مبادی بین المللی برای مبادلات تجاری در نظر گرفته شود که این امر سبب جلب توجه تجار و سرمایه گذاران پاکستانی میشود.
رئیس گمرک ایالت بلوچستان پاکستان با اشاره به جلسات دیروز و امروز با هیات ایرانی در پنجمین کمیته مشترک تجارت مرزی در زاهدان تصریح کرد: در این ۲ روز مسائل متعددی مطرح و مورد پیگیری قرار گرفت که برای مردم ۲ طرف مرز سودمند است.
جدون افزود: نمایندگانی از بانک مرکزی، حمل و نقل جاده ای، اتاقهای بازرگانی و راه آهن ۲ کشور در این جلسات حضور داشتند.
پنجمین نشست کمیته مشترک تجارت مرزی سیستان و بلوچستان ایران با ایالت بلوچستان پاکستان از روز گذشته در زاهدان آغاز شده است.
هیات پاکستانی شرکت کننده در این کمیته را نمایندگانی از کنسولگری پاکستان در زاهدان، گمرک کویته، رایزن بازرگانی سفارت پاکستان در تهران، مدیر اداره کل بنادر ایالت بلوچستان، معاون مدیرکل ترانزیت، رایزن بخش صدور ویزا کنسولگری پاکستان در زاهدان اعضای اتاق بازرگانی کویته، مدیرکل شیلات ایالت بلوچستان، مدیر شیلات آبهای داخلی ایالت بلوچستان، نماینده سازمان راه آهن ایالت بلوچستان، نماینده شرکت حمل و نقل، وزارت خارجه، وزارت ارتباطات و بانک مرکزی این ایالت تشکیل میدهند.
انتهای پیام/ف