به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛مومن،مدیر اجرایی خانه کشاورز قم با اشاره به سطح کشت زمینهای کشاورزی قم عنوان کرد: در حال حاضر حدود یکصد هزار هکتار از اراضی استان قم قابل کشت است.
وی با بیان اینکه حدود ۲۰ هزار هکتار از این مقدار باغ است، ادامه داد: حدود ۴۰ هزار هکتار هم زیر کشت محصول زراعی است که از این مقدار ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار مربوط به جو، ۶ هزار هکتار گندم، ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار کلزا و حدود ۱۴ هزار هکتار هم سایر محصولات مانند یونجه و سبزی و ... است.
مدیر اجرایی خانه کشاورز قم با بیان اینکه برداشت گندم در قم از ۱۵ خردادماه و برداشت جو هم از ۵ خرداد آغاز شده است، گفت: خرید تضمینی گندم برای هر کیلو هزار و ۳۰۰ تومان است.
مومن افزود: تاکنون ۲۵ هزار تن گندم از زمینهای زراعی قم برداشت و تحویل سیلوها شده و میتوان گفت که تقریبا کل گندمهای استان برداشت شده است.
وی همچنین درباره برداشت جو در قم گفت: تاکنون ۱۰ هزار تن جو به سیلوها تحویل شده و این در حالی است که به دلیل اینکه دامداران پول جو خریداری شده را در اسرع وقت پرداخت میکنند کشاورزان تمایل دارند که هر چند با قیمت ارزانتر جو برداشتی را به دامداران بفروشند.
مدیر اجرایی خانه کشاورز قم در ادامه درباره آبیاری و مصرف آب در بخش کشاروزی گفت: متأسفانه نوک تمامی پیکانها در مصرف آب به سمت بخش کشاورزی است و این در حالی است که بسیاری از آماری که درباره مصرف آب در این بخش اعلام میشود واقعی نیست.
وی با بیان اینکه کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی با تغییر الگوی کشت ممکن میشود، گفت: باید در این زمینه هم خریدهای تضمینی وجود داشت باشد تا کشاورز با خیال راحت اقدام به کشت زراعتی کند که مصرف آب کمتری داشته باشد.
مومن به آبیاری مدرن و نوین هم اشاره و گفت: تدوین بستههای حمایتی، پرداخت یارانه به کشاورزان، احداث گلخانه و کشت گیاهان دارویی هم میتواند در کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی راه گشا باشد.
انتهای پیام/ش