صالحی اميری گفت: رسالت ما واگذاری امور به صنوف فرهنگی است و برای رفع نقایص تلاش می‌كنيم.

برگزاركنندگان نمايشگاه كتاب تقدير شدندبه گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  آیین تقدیر از نهادها، سازمان ها و تشکل های نشر مرتبط با برگزاری سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، عصر امروز در هتل ارم با حضور رضا صالحی اميری وزير ارشاد، سيد عباس صالحی معادن فرهنگی ارشاد، امير مسعود شهرام نيا قائم مقام سی امین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.

در این مراسم سید رضا صالحی امیری در خصوص برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: ممکن نیست نمایشگاهی در این حجم برگزار شود، مگر آنکه مجموعه نظام و نهادهای ذیربط دست به دست هم دهند. انصاف این است پس از انتقال نمایشگاه کتاب به شهر آفتاب, شرایطی مناسب برای ثبات و استقرار نمایشگاه ایجاد شود. شهر آفتاب متعلق به ملت است و باید به تدریج همه نمایشگاه‌های کشور به آنجا منتقل شود. امیدوارم در سال‌های آتی مشکلات برطرف شود و در سال 97 شاهد نمایشگاهی در سطح ایران و انقلاب باشیم.

وی افزود: نباید فراموش کنیم سیاست ما, در وزارت واگذاری همه امور اجرایی به صنوف است. سازمان سینمایی, خانه تئاتر, سازمان امور رسانه به صندوق هنر اضافه می شوند. در جلسه, چند روز پیش اعلام کردیم کلید نمایشگاه قرآن را به موسسات قرآنی خواهیم سپرد. هیچ کس دلسوزتر از ناشران برای نمایشگاه کتاب و مجموعه نشر نیست. رسالت معاونت فرهنگی ما واگذاری امور به صنوف مربوطه است. تلاش می کنیم نقایص را برطرف کنیم و دنبال خرده گیری نباشیم.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص یارانه نشر بیان کرد: باید مجموعه یارانه ها در حمایت از نشر ساماندهی و بازمهندسی شود. جهت گیری که خانه کتاب آغاز کرده, جهت گیری بسیار درستی است. بیش از 9200 لوازم آرایش فروشی و سه هزار کتابفروشی داریم! این معادله باید تغییر کند. این امر ممکن است؛ مشروط بر اینکه مورد حمایت قرار بگیرند.

 

مكان برگزاری نمايشگاه كتاب هنوز ايده آل نيست

در این مراسم همچنين  امیر مسعود شهرام نیا قائم مقام سی امین نمایشگاه کتاب تهران در خصوص برگزاری نمايشگاه این دوره گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب برعهده یک نهاد و سازمان نیست بلکه برای برپایی این رویداد بزرگ، همه ناشران و صنوف در بخش دولتی وزارت ارشاد و شهرداری تهران کمک کردند. کمی زمان می برد تا مکانی شایسته برای پر مخاطب ترین نمایشگاه سال فراهم شود و هنوز فضایمان، مناسب نیست.

وی افزود: در سی امین نمایشگاه کتاب تهران 64 هزار متر مربع فضای درخواستی بود اما 30 هزار و 67 متر مربع به نمایشگاه اختصاص یافت. 2664 ناشر ثبت نام کردند ، 2290 ناشر مستقر شدند و 390 ناشر نمایندگی داشتند. به بخش خارجی 2276 مترمربع فضا اختصاص یافت. 45 ناشر در بخش لاتین با 144 هزار عنوان کتاب و 27 ناشر در بخش عربی با 45 هزار عنوان کتاب حضور داشتند. میزان رضایت مندی مراجعه کنندگان از این دوره از نمایشگاه کتاب، بیش از 75 درصد بود.این افراد رضایت مطلوب یا کاملا مطلوب داشتند.

محمود آموزگار دبیر اجرایی صنف نشر نمایشگاه کتاب در خصوص واگذاری نمایشگاه کتاب به صنوف نشر اظهار داشت: علی رغم مشکلاتی که در برگزاری نمایشگاه کتاب بود، توانستیم قدم به قدم جلوتر برویم و اعتمادی جلب شود که امر اجرای نمایشگاه به صنف نشر واگذار شود. دولت باید به تشکیل اتحادیه های نشر در سراسر کشور توجه کند.

در ادامه مراسم سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب به عنوان بزرگترین اتفاق فرهنگی کشور و اهمیت همیشگی آن اظهار داشت: نمایشگاه کتاب تهران از نظر ساختاری به نقطه بلوغی رسید که فضای واگذاری امور به خود اهالی نشر را داشته باشد. امیدواریم نمایشگاه سی و یکم با اختیارات همه جانبه تر صنوف نشر اتفاق بیفتد. در این دوره از نمایشگاه با توجه به همزمانی با  انتخابات، نگران بوديم حواشی سیاسی بر نمايشگاه غالب شود. ما معتقد بودیم که فضای فرهنگی نمایشگاه باید فضایی باشد که همه سلیقه های سیاسی در آن باشند که با حمایت وزیر این اتفاق به خوبی افتاد. به هر ترتيب، دولت یازدهم اين امانت فرهنگی را به سال بعد منتقل کرد. این محفل به عنوان تیتراژ پایانی نمایشگاه سی ام، طلیعه ای برای برگزاری نمایشگاه سی و یکم است.

 در پایان مراسم از نهادها, سازمان‌ها و تشکل های نشر که در برگزاری سی امين دوره نمایشگاه کتاب نقش ایفا کردند, تقدیر شد.

 

انتهای پيام/

 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار