رییس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر مهمترین اقدامات پزشکی را که زائران به هنگام حج باید رعایت کنند برشمرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رییس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر مهمترین اقدامات پزشکی را که زائران به هنگام حج باید رعایت کنند را برشمرد که در ادامه خواهید خواند.

از آنجا که امسال مراسم حج در فصل گرما برگزار می شود لذا ضروری است زائراین محترم نکات لازم را برای جلوگیری از گرمازدگی بکار گیرند، از این رو استفاده از مایعات زیاد و به همراه داشتن آب به هنگام اعمال حج بسیار ضروری است .

وی همچنین به زائرین توصیه کرد از قرار گرفتن در زیر نور مستقیم خورشید بپرهیزند و سعی کنند زیارتشان را در ساعات خنک روز که آفتاب مستقیم نمی تابد، انجام دهند.

مرعشی سرایت انواع بیماریهای عفونی و تنفسی در این ایام به دلیل ازدحام جمعیت و وجود ملیت های مختلف بسیار شایع دانست و گفت:مسجد النبی ومسجدالحرام عموما دارای جمعیت زیادی است بنابراین بهتراست زائرین به هنگام قرار گرفتن در این اماکن از ماسک و سجاده شخصی استفاده کنند.وپس از برگشت به هتل نیز حتما دستشان را با آب وصابون شسته وضدعفونی نمایند.

رییس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر ادامه داد: بسیاری از زائرین دچار بیماریهای دیابت ،فشارخون و بیماریهای قلبی هستند لذا به این افراد توصیه می شود که حتما داروهای خود را به میزان لازم با خود به همراه داشته باشند.برای بردن این داروها هیچ مشکلی وجود ندارد فقط داروهای مخدرممنوعه عربستان سعودی نظیر ترامادول و دیازپام را نمی توانند با خود ببرند.

وی در مورد اقداماتی که زائرین به هنگام ازدحام جمعیت باید انجام دهند تا با مشکلی روبه رو نشوند گفت: در این زمینه اطلاعات لازم از طریق مسئولین سازمان حج ومدیر کاروانها به زائرین داده شده است ولی باز تاکید می شود که از اعمال فردی خودداری کنند و هیچگاه از مدیر کاروان فاصله نگیرند.

مرعشی در باره مچ بندهای زائرین نیز گفت:در این مچ بندها اطلاعات زائرین درج شده است تا چنانچه گم شدند از طریق اطلاعات داخل مچ بند پیدا شوند و این مچ بندها کارکرد جی .پی . اس را ندارند.

با ماموران جدل نکنید

قاسم نصیری مدیر کل حراست سازمان حج و زیارت نیز پیشتر گفت: زائران ایرانی در قبرستان بقیع از بحث و جدل با مأموران امر به معروف پرهیز کنند چرا که گاهاً برخی عوامل تندرو به دنبال سوءاستفاده از این فضا‌ها هستند.همچنین زائران حتما از گرفتن جزوات در حرم‌های مدینه و مکه پرهیز کنند و در صورت دریافت جزوات آن‌ها را در اختیار مسئولان کاروان‌ها و بعثه مقام معظم رهبری قرار دهند.

وی با بیان اینکه ممکن است معطلی‌هایی در فرودگاه پدید آید، گفت: این معطلی‌ها در خصوص انگشت‌نگاری و عکس‌برداری از زائران است که بهتر است حساسیتی نشان داده نشود چرا که برای همه زائران تمامی کشور‌ها انجام می‌گیرد .

مدیرکل حراست سازمان حج و زیارت با بیان اینکه طی ماه‌های اخیر برخی حساسیت‌ها نسبت به مچ‌بند‌های الکترونیکی به‌وجود آمد، اظهار کرد: مچ‌بند‌ها به سبب امنیت و سلامتی زائران طراحی شده است و اطلاعات شناسنامه‌ای به همراه اطلاعات کاروان‌ها در حافظه آن گنجانده شده که از سوی شرکت صنایع الکترونیک ایران طراحی، تهیه و تولید شده است.

نصیری درباره نحوه استفاده از مچ‌بند‌های الکترونیکی گفت: در صورت گم شدن و یا ایجاد مشکل برای زائران، کسانی که دارای گوشی هوشمند هستند می‌توانند اطلاعات لازم را از مچ‌بند‌های الکترونیکی دریافت کنند.

وی به موضوع طواف زائران ایرانی نیز اشاره کرد و گفت: طی سال‌های گذشته حساسیت‌هایی نسبت به طواف در زمان شلوغ وجود داشت که باید تاکید کرد زائران ایرانی فاصله خود را در زمان طواف با سایرین حفظ کنند

نصیری گفت: حتی‌الامکان زائران برای رفتن به حرم‌های مطهر به صورت انفرادی رفت و آمد نکنند و چند نفری و با همراه به این کار مبادرت ورزند تا در صورت بروز بیماری و یا حادثه مشکلی پدید نیاید و کمک‌های لازم صورت گیرد.

 منبع:تابناک

انتهای پیام/

هنگام مواجه شدن با شرایطی مثل حادثه منا چه کاری باید انجام داد؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار