به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، معاینه فنی خودرو در اصل برای سنجش و تست سلامت خودرو از جمله آلایندگی، تست ایمنی و غیره انجام میشود.
معاینه فنی در سال ۱۳۷۴ بر سر زبانها افتاد و در ابتدا شکل و شمایل امروزی را نداشت و الزامی هم به داشتن معاینه فنی نبود، اما در ادامه در سال ۱۳۷۹ مرکز معاینه فنی بیهقی به عنوان نخستین مرکز معاینه فنی کشور در شهر تهران فعالیت خود را آغاز کرد، از همین رو خودروها برای اخذ معاینه فنی به این مرکز مراجعه میکردند.
در طول یک دهه گذشته معاینه فنی خودرو از جایگاه خوبی برخوردار نبود و با اجباری شدن معاینه فنی، پلیس برخورد با وسائل نقلیه فاقد معاینه فنی را در دستور کار خود قرار داد.
در این مقطع افراد سودجویی بودند که با دریافت مبلغی اقدام به چاپ برگه معاینه فنی میکردند و همین معاینه فنی جعلی مانع از جریمه صاحبان خودرو از سوی پلیس میشد، البته حدود ۴ سال گذشته شهرداری تهران به هیئت وزیران پیشنهادی مبنی بر یکپارچه سازی مراکز معاینه فنی ارائه کرد و این مسئله سر زبانها افتاد و این موضوع مقدمهای برای سخت گیری در صدور برگه معاینه فنی شد و در نهایت نتیجه چنین تصمیمی مثبت بود.
با اتصال مراکز معاینه فنی به سامانه سیمفا در کل کشور پرونده معاینه فنی جعلی برای همیشه بسته شد.
گفتنی است؛ خودروهای صفر، ۴ سال از معاینه فنی معاف میشوند، اما خودروهایی که از سال تولیدشان بیش از ۴ سال گذشته است باید هر سال معاینه فنی اخذ کنند.
صاحبان خودرو برای اخذ معاینه فنی باید به مراکز معاینه فنی مراجعه کنند و بر اساس مصوبه هیئت وزیران، مبلغ ۲۲ هزار تومان به عنوان هزینه ورودی به مرکز معاینه فنی از مالک خودرو اخذ میشود و اگر در تستها خودرو مردود شود، باید مالک خودرو برای مراجعه مجدد مبلغ ۵ هزار تومان پرداخت کند.
انتهای پیام/