«یاسمین مقبلی» با شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان درباره برنامه آموزشی دو ساله‌ای که در ناسا پیش رو دارد، گفتگو کرد.

گفتگوی سی‌ان‌ان با فضانورد زن ایرانی‌تباربه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سی‌ان‌ان، فضانورد زن ایرانی‌تبار که برای سفر به ایستگاه فضایی بین‌المللی آماده می‌شود، در گفتگو با این شبکه، از برنامه آموزشی دو ساله‌ای که پیش رو دارد، خبر داد.

یاسمین مقبلی، تفنگدار ارشد نیروی دریایی ارتش آمریکا و فارغ التحصیل رشته مهندسی هوافضا از دانشگاه‌ام‌آی‌تی است که می‌خواهد با ناسا خود را به کائنات برساند. او در ماه سپتامبر پیش رو باید در کلاس آموزشی فضانوردان در سال ۲۰۱۷ حضور پیدا کند.

مقبلی هم اکنون در پایگاه نظامی آریزونا سکونت دارد.

او درباره برنامه آموزشی ناسا گفت این برنامه نزدیک به دو سال طول می‌کشد و بخش‌های گوناگونی را شامل می‌شود که از آن جمله می‌توان به آموزش آشنایی با بخش‌های مختلف ایستگاه فضایی بین‌المللی و نیز آموزش پیاده‌روی در فضا همراه با فراگیری زبان روسی اشاره کرد.

مقبلی در پاسخ به این پرسش که در جایگاه فضانوردی، نظر وی درباره بحث ممنوعیت سفر مسلمانان به آمریکا چیست گفت: «از زمانی که نوجوان بودم و دوست داشتم فضانورد شوم و هنگامی که نوجوان بودم و برای رسیدن به آرمان‌ها به شدت تلاش می‌کردم، هیچگاه به طور ویژه درباره این موضوع فکر نکرده بودم و هیچ مانعی بر سر راه پیشرفت خود نمی‌دیدم. اما اکنون با شرایطی که بوجود آمده قبول دارم که خیلی مهم است که همه جوانان و نوجوانان همسن و سال من با پیشینه‌های فکری و نژادی متفاوت بتوانند برای رسیدن به آرزوهای خود تلاش کنند؛ زیرا ناسا در سال ۲۰۱۷ به همهٔ نژاد‌ها و قومیت‌ها نیاز دارد. نباید حتی یک مغز متفکر به خاطر این تفکر که تنها پسران می‌توانند این کار را انجام بدهند، سرکوب شود.»

او در پاسخ به این پرسش که آیا خود را پرچم دار این آرمان می‌داند گفت: «برای من خیلی اهمیت دارد. صبح آن روزی را به خاطر دارم که من و همکلاسی‌هایم لباس آبی‌رنگ آموزش فضانوردی را بر تن کردیم و خانواده‌های ما برای نخستین بار ما را در آن لباس دیدند دختر یکی از هم کلاسی‌هایم گفت ما هم می‌توانیم فضانورد شویم. هنوز عدم توازن بین مرد و زن وجود دارد، اما باید به این بحث‌ها پایان داده شود و بچه‌ها مشاهده کنند که هم مرد و هم زن در این رشته دارند فعالیت می‌کنند.»

مقبلی در پاسخ به اینکه آیا دختران جوان به بحث‌های علمی علاقمند هستند گفت: من خلبان هستم و در زمینه سلول‌های بنیادی نیز کارهایی انجام داده‌ام. دختران جوان اگر در مسیر پیشرفت قرار گیرند و به علت‌های متفاوت سرخورده نشوند و فکر کنند این زمینه کاری ویژهٔ مردان است به خوبی از انجام هر کاری بر می‌آیند.

انتهای پیام/

گفتگوی سی‌ان‌ان با «یاسمین مقبلی»

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۸ ۰۸ مرداد ۱۳۹۶
هر چی آدم حسابیمون بودن رفتن امریکا و اروپا. آفرین به ما!
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۲:۴۹ ۰۸ مرداد ۱۳۹۶
چی؟
آخرین اخبار