حجت الاسلام رستم نژاد گفت:نخستین هویت طلاب در مدارس علمیه شکل می گیرد که نشانگر مسئولیت سنگین اساتید است.

نخستین هویت طلاب در مدارس علمیه شکل می گیردبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛حجت الاسلام رستم نژاد،معاون آموزش حوزه های علمیه پیش از ظهر امروز در اجلاسیه اساتید سطح یک حوزه علمیه قم گفت:بی تردید نخستین هویت طلاب در مدارس علمیه شکل می گیرد و این مسئله نشانگر مسئولیت سنگین اساتید است.


وی تصریح کرد: امروز همه نظر ها متوجه نظام و انقلاب و منبع اسلام؛ یعنی حوزه های علمیه است و هر طلبه ای که از حوزه خارج می شود، تربیت شده به دست اساتید است و نگاه مدیریت حوزه به استاد به معنای هادی، راهنما، مشاور و مربی است.


معاون آموزش حوزه های علمیه ابراز داشت: استادی که وظیفه اش صرف انتقال مفاهیم باشد در نظر ما نبوده و نیست و سازندگی طلاب وظیفه اصلی اساتید است که طلبه را می سازد.


وی ادامه داد: ما هم نگاهمان این است که استاد به جایگاه خود برگردد، استاد معلم و مربی است و این شان استادی در حوزه علمیه در هیچ کجا یافت نمی شود.


حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد گفت: استفاده حداکثری از اساتید در تمامی شئون در دستور کار قرار گرفته است که این اجلاسیه به معنای عملیاتی شدن این مسئله است.


وی اضافه کرد: بنا داریم که در تمامی طرح های حوزه از اساتید استفاده کنیم و این مسئله با نظر خواهی از اساتید به نتیجه رسیده و حتی طرح ها به مدارس علمیه شهرستان ها ارسال شده و نظرات همه اساتید مورد بررسی قرار گرفته است.


معاون آموزش حوزه های علمیه گفت: 44 منبع در کنار منابع اصلی به عنوان منبع بدیل معرفی و ابلاغ شده که با نظر استاد این منابع انتخاب می شود.


وی اضافه کرد: بیش از 60 کتاب در دو بخش تولیدی و اصلاحی در برنامه جدید حوزه های علمیه طراحی شده و این اختیار با محوریت استاد در مدارس وجود دارد که از کتب طرح جدید استفاده کنند.


حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد گفت: گام بلند تحول در حوزه از آیات و روایات استخراج می شود و به همین سبب در 29 متن تولیدی و اصلاحی بیش از 13 هزار بار از آیات و احادیث استفاده شده است.


وی در ادامه افزود: واسپاری و اختیار ساعات درسی به اساتید با هماهنگی مدارس، واسپاری اختیار به استاد در اختصاص نمره برای مباحثه و فعالیت های کلاسی که تا 5 نمره این اختیار وجود دارد، واسپاری حضور و غیاب، واسپاری فرایند ارزیابی طلاب به خود استاد، پذیرش طلبه در رشته فقه و اصول از مدارس دیگر در پایه های پنجم و ششم بخشی از اقدامات این معاونت است.


معاون آموزش حوزه های علمیه اظهار داشت: تا سال گذشته در کل کشور 30 ممتحن شفاهی وجود داشت و ما با مشکلاتی همچون اعزام اساتید به شهرستان ها درگیر بودیم و معرفی 224 استاد ممتحن امتحان شفاهی در کل کشور یک گام موثر در این عرصه به شمار می رود.


وی در ادامه افزود: رسمی شدن دروس خارج در شهرستان ها فعالیت ارزنده ای است که سبب شده تا موانع هجرت به شهرستان ها برداشته شود، که هم اکنون 16درس خارج رسمی در شهرستان ها در حال فعالیت هستند.


حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد گفت: تشکیل بانک اطلاعات ۱۰۰۰ داوطلب تدریس، طراحی بانک جامع سابقه تدریسی اساتید، تکمیل پرونده اساتید پیش کسوت که به هر نحوی پرونده خاصی ندارند از فعالیت های ارزنده به اساتید است و این کار در حال بروز رسانی و جمع آوری اطلاعات است.

انتهای پیام/ش

اجلاسیه اساتید سطح یک حوزه علمیه قم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.